De danske myndigheder har i modsætning til blandt andet Tyskland lagt sig fast på en centraliseret løsning til den kommende Corona-app “Smittestop”, og det får nu flere fagfolk til at advare mod dataindsamlingen.
»Vi taler om følsomme oplysninger, som man aldrig bør lagre på den måde,« siger Niels Bertelsen, der er formand Prosa, til Berlingske.
Også Birgitte Arent Eiriksson, der er vicedirektør i tænketanken Justitia, påpeger, at den danske tilgang rejser principielle spørgsmål grænserne for statslig overvågning.
Den danske smittesporings-app, der bliver udviklet af Netcompany, kommer til at gemme de relevante oplysninger om brugerne i en central database i op til to år.
- Politikere undrer sig: Corona-appen fra Netcompany er alligevel ikke gratis
- Danske myndigheder undersøger Apple/Google-samarbejde om corona-app
- Få overblikket: Her er de europæiske corona-apps
- Partier vil droppe Netcompanys corona-app til fordel for Apple og Google
- Denne artikel
- Google og Apple frigiver smitteopsporings-løsning
- Corona-app klar om 2-3 uger i Storbritannien
- Briter dropper Google/Apple-samarbejde i corona-app: Virker stadig på iPhone
- Tyskland skifter corona-kurs: Vælger Apple og Googles app-løsning
- emailE-mail
- linkKopier link

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.
Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Som også er ret godt gennemtænkt (Se documentation repo) og nu har fået både en IOS og Android version:https://github.com/DP-3T/
Så DP-3T + google/android - virker til at være den bedste løsning, funktionelt og privacy mæssigt ?
Tyskerne har da droppet hjemmeudvikling og hoppet på Google/Apples ???
Ja, et af de store problemer med en dansk app - er jo at den kun virker for danskere.Hvad nu, hvis den blev oversat til dansk? Kunne vi så som IT-folk gå ud og anbefale at man brugte den?
Ved at baserer sig på den fælles Appe/Google teknologi - kan du også måle om f.eks. tyskere er smittede imodsætning til en dansk, engelsk eller fransk egenudviklet app.
På et tidspunkt åbner grænserne jo igen og så ville jeg da sætte pris på, hvis min app oplyste mig om en smittet tysker ved vestkysten. Men jeg er jo også speciel.
Du kan kigge inde på chip.de - de har en række artikler om hvordan Tyskland gør. Link til en artikel lige som Github også har lidt dokumentation.Er der nogen, der har link til det tyske udviklingsteam?
Tag et kig på Covid SafePaths fra MIT, som Klavs Klavsen vist tidligere har nævnt i en anden tråd.https://covidsafepaths.org/
Hele projektet er open source (MIT licens):https://github.com/tripleblindmarket/covid-safe-paths
Mit håb er, at man i store dele af verden vil bruge samme teknologi og app til smitteopsporing, så smitteopsporing kan fungere på tværs af grænser og ikke kun nationalt. Her er Covid SafePaths efter min vurdering det bedste bud lige nu:
- Det er ikke et fantasiprojekt – det findes allerede (ligger i Google Play og App Store)
- Det er gennemtænkt af meget dygtige mennesker på MIT
- Det har privacy som førsteprioritet – hvilket også er essentielt, hvis man vil have stor tilslutning
- Det benytter sig af Apple og Google's nye API'er, så det virker på både iPhone og Android nu
"Første version af appen er pro bono udviklet af Netcompany på eget initiativ i et samarbejde med sundhedsmyndighederne og Digitaliseringsstyrelsen."
Så knap så mange penge puttet i den app som det ser ud til de fleste tror.
tak, Anders Bøgh Bruun. Det var jeg ikke opmærksom på.
Jeg har så ikke adgang til at læse appens brugerbetingelser. Jeg kunne forestille mig, at de ikke er så meget anderledes - at oplysninger om anvendelse, vidceregivelse, til hvem og hvilke formål, og så videre, er holdt i meget generelle og overordnede vendinger, hvor man ikke får et særligt dækkende billede.
"Men appen, der er udviklet af Netcompany for Digitaliseringsstyrelsen, er løbet ind i en række problemer, der betyder, at appens lancering er udsat. "
"løbet ind i en række problemer"..........
Nå men vi kan vel tage det helt roligt, før appen overhovedet kan holde sig selv kørende uden at trække hele telefonen ned hvert femte minut, så er der sikkert udviklet (og lavet kliniske tests) en vaccine.
Tilbage står at staten har postet en hulens masse penge (sikkert godt skjult bag mørkelygten hvor mange) i endnu et dansk luftkastel.
Det du linker til er covidmeter, som er et ugentligt spørgeskema på sundhed.dk som folk kan udfylde. Det er ikke en app som dem nævnt i artiklen. Jeg tror ikke at "det med småt" for den kommende Smittestop-app er tilgængeligt til læsning endnu.
Den tyske app lyder af omtale som en forbedring i forhold til den danske. Bare det, at den er decentral, er et væsentligt skridt i den rigtige retning.
Hvad nu, hvis den blev oversat til dansk? Kunne vi så som IT-folk gå ud og anbefale at man brugte den?
Er der nogen, der har link til det tyske udviklingsteam?
I følge DR så begynder der at samle sig modstand i folketinget mod "den danske version".https://www.dr.dk/nyheder/penge/dansk-corona-app-er-forsinket-partier-vil-have-techgiganters-loesning-i-stedet
... eller i det mindste lovet væk:https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/nyt-samarbejde-mellem-statens-serum-institut-og-forskerservice-om-covid-19-data-til-forskning
Jeg håber, at folk har læst "det med småt" om, hvordan data vil blive brugt, inden de registrerer sig. Hvis der overhovedet står noget særligt om det:"Statens Serum Institut bruger dine data til at overvåge smitteudbredelsen i samfundet. Dine svar vil udelukkende blive gjort tilgængelige for Statens Serum Institut i pseudonymiseret form, dvs. at oplysningerne der identificerer dig holdes adskilt fra svarene på spørgeskemaerne, og personoplysningerne dermed ikke umiddelbart kan føres tilbage til dig. Det betyder, at din besvarelse af spørgeskemaet ikke bruges i forbindelse med din eventuelle lægelige behandling.
Dit NemID bruges til at validere din identitet, når du logger ind i løsningen, og derfor bliver du i spørgeskemaet spurgt om din alder og dit køn. Hvis du har angivet din mail, vil du efter en uge blive mindet om, at du gerne må logge ind og udfylde spørgeskemaet igen. Statens Serum Institut vil ikke modtage oplysninger om hverken dit personnummer eller din mailadresse.
Hvis du ikke længere ønsker at modtage en ugentlig påmindelsesmail, så kan du inde i løsningen fjerne din mail fra din profil. Under din profil kan du også læse om, hvordan du anmoder om at få slettet eller korrigeret dine oplysninger mv."https://www.sundhed.dk/borger/corona/covidmeter/
...når Google kan levere bedre privacy end den danske stat - men på den anden side så er de danske myndigheder efterhånden lige så gode som DDR til at hamstre oplysninger om borgerne.
Er det egentlig præcist nok at bruge Bluetooth? Eller hvordan måles distancen? Tænker det er meget præcist, hvis den skal vise om man er inden eller ude for 2 meters afstand af en anden person. Og at det vil give en falsk statistik?
https://ing.dk/artikel/spoerg-scientariet-kan-bluetooth-bestemme-afstanden-mellem-enheder-193252