Ekspert: Skyen dræber danske hostingfirmaer

Fremover er det ikke længere nok at stille servere til rådighed. Hvis hostingfirmaerne vil undgå at blive spist af skyen, skal de selv tilbyde software as a service, siger analysechef hos IDC.

Hostingfirmaer bliver nødt til at tilbyde noget mere udover almindelig datahosting. Hvis ikke, så vil hostingfirmaerne blive kørt af sporet af it-giganter som Microsofts og Amazons cloudbaserede tjenester.

Det mener analysechef Brian Troelsen fra IDC, der er et analysefirma, som sælger rådgivning og information til især it- og telebrancherne.

»Hostingselskaberne står over for en udfordring med at forædle deres produkter. Fremtiden ser svær ud, hvis man kun tilbyder den rene hostingydelse,« siger Brian Troelsen. Derfor mener han, at hostingfirmaer skal begynde at tilbyde applikationer, som kunderne kan køre over nettet og betale for i den mængde, som de bruger dem.

»Det positive kan være, hvis man vænne kunderne til at levering af applikationer og så videre kan købes ude i byen. Jamen, så er der jo ikke nogen, der siger, at det ikke lige så godt kan være et hostingcenter, der leverer de ydelser,« siger Brian Troelsen.

Øjner nyt marked

Det kan betyde, at der vil blomstre et nyt marked frem, som de gamle hostingselskaber kan leve af. Men det kræver også, at hostingselskaberne sadler om og begynder at tilbyde software as a service.

Analysechefen vil ikke gisne om, hvornår cloud får sit gennembrud, men han ved, at kunderne allerede viser interesse for det.

»Det er klart noget, der er på agendaen i langt højere grad, end det har været tidligere, men der hersker stadigvæk en del usikkerhed om konceptet,« siger han.

Usikkerheden ligger blandt andet i at sørge for, at sikkerheden er i orden, så et firma med ro i sjælen kan lagre følsomme oplysninger på en kæmpeserver sammen med hundredvis af andre firmaer.

»Der er stadigt en del åbne spørgsmål omkring skyen, dels om det juridiske, men også det rent tekniske omkring hvordan flytter du dine data ude i skyen, hvor let er det at tage dataene tilbage igen, hvis du ikke er tilfreds med servicen,« siger analysechefen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Morten Wegelbye Nissen

Jeg syntes ikke det er nemt at være sikker på hvad folk snakker om i forbindelse med cloud computing. Er det services ( ms Azure ), eller virtuelle maskiner ( Amazone EC2 ). I begge tilfælde har jeg meget svært ved at se det nye i det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere