Teleanalytiker: Mobil-markedet har også plads til Windows Phone

Det passer ikke, at smartphone-markedet skal deles mellem Android og iPhone. Der er rigelig plads til både tre og fire spillere, mener teleanalytiker.

Nyheden om Microsofts køb af Nokias mobil-division ændrer drastisk på magtfordelingen på det globale mobil-marked. Windows Phone har haft svært ved at slå igennem, men markedet for mobile operativsystemer er endnu ikke mættet, mener teleanalytiker John Strand.

Læs også: Analyse: Derfor var Microsoft nødt til at købe Nokia

»Der er nogle, der mener, der kun er plads til to spillere. Det er jeg ikke enig i. Jeg mener, der er plads til både tre og flere spillere. Man er nødt til at kigge på det på et globalt plan, og der er plads til mange operativsystemer. Vi vil for eksempel se mobile operativsystemer i Kina, som aldrig kommer til vores del af verden,« siger John Strand til Version2.

Han mener, mobil-markedet ikke kan sammenlignes med andre store software-markeder, hvor én eller to store producenter dominerer markedet. Mobil-markedet er mere fragmenteret, og ser man på det globale salg, er der stadig rum for flere aktører.

»Mit bud er, at du skal sælge omkring 100 millioner devices, før du kan skabe et bæredygtigt marked. Hvis du ser på det globale salg af mobiltelefoner, så er der stadig plads til flere operativsystemer på det her marked. Det kunne være regionale spillere eller nogen, der henvender sig til bestemte segmenter,« siger han til Version2.

Og med 7 millioner solgte enheder i første kvartal af 2013 og et samlet historisk salg på under 50 millioner Windows-telefoner er der dog stadig et stykke vej til den milepæl, John Strand udstikker.

Softwarepartner eller hardware-konkurrent?

Med Microsoft som konkurrent på hardware-delen af det globale mobil-marked skal eksisterende hardware-aktører tage stilling til, hvordan Microsoft skal behandles for eftertiden.

»Det interessante er, hvad det kommer til at betyde for Microsofts relation til de producenter, som gør brug af Windows Phone. Huawei, Samsung og HTC skal nu til at overveje, om de fortsat skal være i seng med Microsoft, eller om de udelukkende skal gå i seng med Google,« siger John Strand til Version2.

Læs også: Optimistisk Windows Phone-udvikler forudser stram styring af økosystemet - og vækst

I øjeblikket er Windows Phones markedsandel på 3,7 procent marginal i forhold til iOS og Android, men den fremgang, der dog har været, har primært været drevet af Nokias smartphones.

»Hardware-producenter er jo ikke religiøse. De er interesserede i at sælge hardware, og hvis de ser, at Windows Phone er ved at få volumen, er de nødt til at være til stede i det marked,« siger John Strand til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
#1 Benni Bennetsen

og de lever i Kina og Afrika .. Der er ikke plads til WP i den vestlige verden. Det her køb har været af nød, ikke lyst. Tanken om, hvis en anden købte Nokia har jo ikke været rar for MS, hvis WP så reelt risikerede dødskysset. Nu har de så i stedet skræmt de andre producenter som HTC væk i stedet. Imens har MS selv rigelig af udfordringer med kerne produkterne som windows og office.. Jeg frygter godt nok, at man blot har forsøgt at få to muldyr til at parre sig..

 • 16
 • 4
#6 Heine Andersen

Og alligevel er WP oppe på 8,2% i europa, er større end iOS i Mexico mv. Ellers har du sikkert ret.

Men selv et medlem af MS banden kan da ikke synes det er godt, det er jo på verdensplan under halvdelen af din spådom fra december 2011 ( eller 1/3 af den optimistiske )

http://www.version2.dk/artikel/windows-phone-7-kan-oedelaegges-af-ondsin...

Pia Petersen glemte da for i øvrigt at tage tråden op.

 • 6
 • 6
#10 Venligst Slet Min Bruger

Hej Thomas, hvor finder du, at WP har en markedsandel på 8.2% i Europa?

http://www.kantarworldpanel.com/dwl.php?sn=news_downloads&id=282

Dit indlæg er derfor lige så meget ude af kontekst, ved at påpege at WP er foran iOS i Mexico, et marked hvor iOS aldrig ville have en chance til at starte med.

iOS har masser af chancer. Det er bare ikke slået igennem.

Skulle du have noget fornuftigt at byde ind med til diskussionen, så sig endelig til.

Jeg er ret sikker på at da der blev talt om »vestlig verden«, blev der ment »den første verden«

Dit gætværk er intet værd.

I øvrigt kan Mexico sagtens tages med.

http://da.wikipedia.org/wiki/Fil:West.png

Hvis du er færdig med at blive belært om vesten, så kan du jo sige til, hvis du vil diskutere emnet, eller om du hellere vil bruge tid på at diskutere hvorvidt Mexico er en del af vesten eller ej.

 • 5
 • 7
#11 David Rechnagel Udsen

iOS har masser af chancer. Det er bare ikke slået igennem.

Skulle du have noget fornuftigt at byde ind med til diskussionen, så sig endelig til.

iOS er et luksus produkt i forhold til WP og Android (som teknisk set også er luksus-produkter), det har den gennemsnitlige mexicaner ikke råd til. Landet er plaget af korruption, narkokarteller og dårlig infrastruktur. Så hvis man har brug for luksus i Mexico, så sørger man for at købe billigt.

Dit gætværk er intet værd.

Mit gætværk er det eneste relevante, fordi jeg har lært din debattaktik herinde; det er at komme med faktuelle udsagn som teknisk set er korrekt (givet et bestemt kontekst), men også ret ubrugelige. Således at man bagefter ikke kan »angribe« dig på fakta.

Ja, WP er foran iOS i Mexico, men det var ikke det den oprindelige kommentar fiskede efter. Og det ved du godt, men du prøver at snige dig udenom ved at påstå at Mexico anses som en del af den »vestlige verden« (uden noget belæg for denne påstand i øvrigt).

I øvrigt kan Mexico sagtens tages med.

http://da.wikipedia.org/wiki/Fil:West.png

Sig mig, ved du hvor Mexico er? Det kort du henviser til tegner Mexico som ikke en del af den vesten vi taler om. Det er sødt af dig at give mig mere materiale for underbygge mit udsagn. Eller mener du også at Rusland og Kaukasus bør inkluderes i denne beskrivelse af »den vestlige verden«? Det er en ret stor del af verden, hvilket jo bare gør spørgsmålet om WPs succes i den »vestlige verden« mere ligegyldigt, hvis det bare er alt andet end Kina, Indien, Mellemøsten og Afrika.

 • 5
 • 5
#14 Povl H. Pedersen

Jeg forstår ikke hvordan der er nogle der stadig kan tage den mand seriøst. Jeg tror dette er den første artikel jeg har set hvor han ikke har spået iPhone død indenfor 12 måneder. TDC troede vist på ham, og kom et år eller 2 for sent med på iPhone bølgen.

Til gengæld har han spået ret store markedsandele til Windows Phone, så han har en interesse i at tale produktet op, så han kan lave ihvertfald et rigtigt gæt på 5 år.

Selvfølgelig er der plads til 3 styresystemer. Samsung som jo er ret store har planer om at forlade Android til fordel for deres eget OS. Så de vil nok ret hurtigt få en 3die plads.

Jeg tvivler mere på at Microsoft har en plads ved bordet. Microsoft er det man bliver tvunget til, og har dårlige erfaringer med. Fornuftige mennesker vil holde sig fra det. Det vil primært være erhvervslivet der køber lidt i håb om bedre integration og management. Men de risikerer at folk (som med iPhone) køber det de vil have, og ikke bruger det de påduttes. Microsoft har ikke gjort sig selv cool. Men nu slipper de af med den klovn der har sat firmaet i stå, så man kan håbe for dem, at der kommer en fornyer til, så de kan blive cool fra Windows X og frem.

 • 7
 • 3
#16 David Rechnagel Udsen

David, se evt. dette bud på Mexico: http://gs.statcounter.com/#mobile_os-MX-monthly-201306-201308 WP ligger her på ca. 6% iOS ca. 20% Android 56%

Interessant. Men nu skal det også siges at iOS-brugere bruger deres telefoner til apps o.lign. langt mere end Android-brugere, derfor er de også langt mere attraktive for udviklere end den gennemsnitlige Android-bruger. Android har dog den fordel at der er så mange brugere.

Så selv dine internet-stats skal også tages med et gran salt, da de kun viser forbrug på nettet og ikke reelle brugere. Det er som sagt enormt svært at afdække det korrekte antal af forbrugere på hver platform.

Men igen; Mexico er ikke en del af »den vestlige verden«, og især ikke i denne diskussion, der handler om markeder; Mexico kan ikke sammenlignes med Danmark eller Frankrig på forbrugerøkonomi.

 • 2
 • 3
#17 Johnny Olesen

Der er plads til Windows Phone på markedet, og vi har endnu ikke set toppen for Windows Phone. Man skal ikke tage fejl at Microsoft. De er store, de er sløve, de mangler innovation men de har pengetanken i orden, og når de sætter sig et mål, så har de midlerne til at få målet. Andre konkurrenter bruger andre metoder til at nå deres mål, men Windows Phone går lysere tider i møde.

Et ofte overset faktum er Microsofts store indflydelse indenfor erhvervslivet. Microsoft har en speciel plads i hjertet hos mange IT-folk, og IT-folk udstyrer gerne hele deres virksomhed med Windows Phone 8 enheder, hvis de får lov til det. Og vi kommer til at se mange store virksomheder, som vælger Microsoft ruten, hvilket automatisk vil give Windows Phone 8 et ordenligt boost i statistikken.

 • 3
 • 2
#20 Venligst Slet Min Bruger

iOS er et luksus produkt i forhold til WP og Android (som teknisk set også er luksus-produkter), det har den gennemsnitlige mexicaner ikke råd til. Landet er plaget af korruption, narkokarteller og dårlig infrastruktur. Så hvis man har brug for luksus i Mexico, så sørger man for at købe billigt.

Nå, jeg troede dit argument var, at netværkene ikke var gode nok. Kan du bestemme dig for, hvorfor iOS ikke er så stort i Mexico?

Sig mig, ved du hvor Mexico er? Det kort du henviser til tegner Mexico som ikke en del af den vesten vi taler om.

Nu er du ikke så skarp, men hvis du slår "paises subdesarrollados occidentales" op på nettet (jeg venter gerne), så vil du se hvad jeg mener.

Ok, tak, jeg tolker at du henviser til Kantars EU5 (dvs. fem største EU lande) som viser Sales share på 8.2%. Jeg synes det er relevant at kigge på hvordan smartphones bruges. Se fx statcounter for mobile os'er for de sidste tre måneder i Europa, som viser at MS ligger under 5%, langt under iOS og Android.

Statcounter kigger på install-base (eller "hvor mange telefoner findes der i alt"), mens Kantar kigger på andelen af telefoner solgt i de sidste tre måneder. Hvad der er mest rigtigt bestemmer man selv, men Kantars tal siger noget mere om den nuværende trend.

 • 1
 • 7
#22 Christian Nobel

Christian, du mener ikke at BIn Laden er kommet i himlen;-)?

Ja det er jo så selvfølgelig et spørgsmål om hvordan man ser på det - hvilket så minder mig om en gammel historie:

Der var en ingeniør der døde, og ved en fejltagelse kom han ned i stedet for op.

Nu er det jo sådan at ingeniører er driftige folk, så han gik straks i gang med at lave en række forbedringer, bla. lavede han aircondition og meget andet.

Nå, men en gang om måneden så har Gud og Fanden et statusmøde, hvor de drøfter livets gang i hver deres respektive afdeling.

Fanden fortæller så Gud at han har fået denne driftige ingeniør, og praler af alt det han har lavet.

Da Gud hører det bliver han ret knotten, da ingeniører jo hører til i himlen, hvorfor han straks kræver ham udleveret - men det er Fanden da bedøvende ligeglad med.

Gud bliver ved med at kræve ham udleveret, og bliver mere og mere ophidset, men Fanden giver sig ikke, hvorefter Gud til sidst siger:

"Hvis ikke du udleverer ham til mig, så lægger jeg sag an."

Hvortil Fanden reciterer:

"Og hvor vil du så skaffe en advokat fra?"

 • 15
 • 0
#23 Deleted User
 • 0
 • 2
#24 Johnny Olesen

Jeg synes det interessante ved Microsofts køb af Nokia i den store del af verden som endnu ikke for alvor er koblet på smartphone udviklingen. Det er nu muligt for Microsoft at sælge smartphones til ren nettopris - eller under - for at komme ind på markedet.

Microsoft har pengene til det, og de har kun nogle ubetydelige partnere i Samsung og HTC, som du nu kan vælge at ignorere helt.

Hvis Microsoft i morgen valgte at sænke udsalgsprisen på Nokia Lumia 520 til 600 kroner, så ville lowcost Android markedet kollapse fra den ene dag til den anden.

 • 1
 • 3
#29 Finn Christensen

John Strand har kigget i kuglen endnu en gang. Ak.

Du tager fejl, han bruger kaffegrums til daglig og om søndagen ses den lange trend og de store spring via teblade.

Generelt: Når man har drukket teen i sin kop, så drejer man koppen tre omgange mod uret. De møstre, tebladene danner, bruges til at spå om fremtidige begivenheder.

Specielt: Sigøjnerne har et helt symbolsprog til at tolke tebladene med. En hængelås betyder f.eks., at situationen (en succes) snart vil åbne sig.

Det kan ikke være en stor hemmelighed, at det primært er sidstnævnte - den specielle - som Hr. Strand flittigt bruger.

 • 4
 • 0
#30 Palle Simonsen

@Thomas

Man har vel altid lov at være optimist :)

http://www.kantarworldpanel.com/dwl.php?sn=news_downloads&id=282

Udover kantar, som længe har været ret positive og anvender et panel sammensat udfra et eller andet kriterium, kan jeg ikke finde belæg for påstanden om nogen større markedsandel til WP.

Slår man op på gs.statcounter har Windows Mobile alle versioner pt. en markedsandel worldwide på 1.52 %, medens Android, iOS og System 40 + Symbian står for 38,64 %, 24,39 % og ~20 %.

http://gs.statcounter.com/#mobile_os-ww-monthly-201306-201308-bar

Hvis man går til f.eks. Kina, er der heller ikke meget at have optimismen i (0,72 %).

http://gs.statcounter.com/#mobile_os-CN-monthly-201306-201308-bar

I Afrika kan MS f.eks. håbe at konverterer nogle af de 32,58 % System 40 til WP, men også her står konkurrenterne og særlig Android stærkt.

http://gs.statcounter.com/#mobile_os-af-monthly-201306-201308-bar

Når det er sagt, kan man kun håbe for innovationen og dermed forbrugerne, at smartphone platformen får lov at blomstre mere end vi f.eks. har set på desktop siden. Pt. ligner det nu et two-horse race, men med nogle på papiret gode muligheder i et marked hvor der er et tydeligt konverterings- og vækstpotentiale.

De næste måneder bliver spændende.

 • 2
 • 0
#31 Peter D Hansen

Strand - er det ikke ham med den livlige fantasi?

http://bizzen.blogs.business.dk/2013/04/10/ministerium-saetter-udbetalin...

http://bizzen.blogs.business.dk/2013/04/05/fjerde-ar-i-minus-for-strand-...

Strand hævder også at Strand Consult indgår i en koncern - selv om årsrapporten dokumenterer det modsatte.

Det er åbenbart vigtigt at fremstå som en større virksomhed end det reelt er.

Hver gang Strand konfronteres vedrørende hans koncern-fantasi, bliver han mopset og nægter at fremlægge dokumentation, f.eks. bare de officielle navne på de øvrige selskaber i den påståede koncern.

Nu vil han sikkert igen hyle op om en masse andet - for at fjerne fokus fra hans fantasier...

 • 3
 • 1
#33 Palle Simonsen

Det er svært at se, hvor Kantar får deres tal fra. gs viser simpelthen hvad der bruges. Man kan konstaterer, at kantar konsistent har publiceret nyheder om hvor godt det går windows phone. Prøv selv at google f.eks. kantar+microsoft og kantar+android.

 • 1
 • 0
#34 Venligst Slet Min Bruger
 • 3
 • 6
#35 Palle Simonsen

Ah ja. Jeg glemte jeg var på Version2, hvor alt hvad der kan tolkes positivt til Microsofts fordel naturligvis er utroværdigt og formentlig i lommen på MS.

Hvad f. mener du Thomas?

Jeg forholder mig kun til fakta. Jeg synes bare det var interessant, at kantar når frem til andre og højere tal end f.eks. gs og andre. f.x. har markedsandelen 3,5 % for WP også været nævnt for nylig. gs.' tal er til at forstå, da man simpelthen måler hvad der anvendes. Kantars's panel er bare en anden og for mig mere ugennemsigtig måde at indsamle data. Men måske kan du belkyse, hvordan man når frem til konklusionerne?

Jeg mener jeg skrev ovenfor, at det var godt med konkurrence på smartphone markedet og det er vel også tydeligt for enhver, at der ligger et potentiale i at konvertere de eksisterende Nokia feature phone kunder, hvilket da også er med til at give f.eks. MS en forøgelse af markedet.

For min skyld må MS eller andre da gerne få 1/3 eller 2/3 af markedet. Bare der er nok uafhængige spillere til at sikre forbrugere og virksomheder reel valgmulighed og ikke mindst reel innovation.

oao

 • 4
 • 0
#36 John Strand

Statcounter viser INTET om install-base. Den statistik viser noget om hvordan nogle folk bruger browseren på deres telefoner.

Den viser ikke andre typer af brug og den afdækker ikke alle de kunder der har en smartphone og om ikke bruger den til andet end SMS og tale - det er tæt på 20% af smartphone kunderne.

Smartphone markedet er lidt mere komplekst og fragmenteret hvis man ser ud over grænserne. Desuden så bliver nogle salgsstatistikkerne forplumret af at Nokia har fået Gartner og nogle andre aktører til at klassificere nogle af deres nye serie 40 telefoner som smartophones.

Hilsen

John Strand

 • 3
 • 5
#37 Michael Nielsen

Den viser ikke andre typer af brug og den afdækker ikke alle de kunder der har en smartphone og om ikke bruger den til andet end SMS og tale - det er tæt på 20% af smartphone kunderne.

John - gider du lige smide et link til noget dokumentation for at 20% af smartphone kunderne kun bruger deres smartphone til tale og SMS - virker meget højt og er super interessant hvis det holder vand.

 • 3
 • 0
#39 Venligst Slet Min Bruger

Hvad f. mener du Thomas?

At så snart, der er tal der er positive for MS, så bliver det kraftigt antydet, at Kantar ikke har rent mel i posen.

Jeg synes bare det var interessant, at kantar når frem til andre og højere tal end f.eks. gs og andre. f.x. har markedsandelen 3,5 % for WP også været nævnt for nylig.

Det er to vidt forskellige målemetoder, så jeg ved ikke hvor interessant det er at tallene er forskellige.

 • 0
 • 0
#41 Michael Svendsen

Lidt andre tal: http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_operating_system#Market_share Fra Gartner og IDG, viser andel på salg Android: 80% IOS: 15% WP: 3% http://www.comscore.com/Insights/Press_Releases/2013/8/comScore_Reports_....Smartphone_Subscriber_Market_Share Viser andel på _installed Android: 52% IOS: 40% WP: 3% At IOS er større på installed base, i forhold til salg, kan tolkes (kan - ikke skal) som IOS brugere holder fast i deres tlf, længere end andre.

 • 0
 • 0
#42 Palle Simonsen

At så snart, der er tal der er positive for MS, så bliver det kraftigt antydet, at Kantar ikke har rent mel i posen.

Jeg antyder ikke noget. Jeg beskriver bare hvad jeg kan se.

Ifølge seneste Kantar rapport er der i tyskland i Juli 2013 solgt 8,8 % Windows Phones (se: http://www.kantarworldpanel.com/dwl.php?sn=news_downloads&id=282)

Ifølge gs.statcounter er der i tyskland i Juli/August 2013 anvendt Windows phone /browsning svarende til en andel på 2,24 %

Som der antydes ovenfor af John Strand er det pærer og bananer og begge tal kan jo godt passe og f.eks. forklares med at WP er kommet senere på markedet og dermed drukner i den allerede installerede base af de konkurrerende mærker.

En form for sammenligning kræver, at man f.eks. går alle Kantar rapporterne igennem tilbage i tid og på den måde danner sig et skøn over den solgte andel totalt af samtlige smartphones i tyskland, men det må blive en anden person eller en anden dag.

Edit: Tyskland er taget frem, fordi det er et af de markeder der fremhæves og eksplicit er talt op i Kantars tal.

 • 0
 • 0
#43 John Strand

John - gider du lige smide et link til noget dokumentation for at 20% af smartphone kunderne kun bruger deres smartphone til tale og SMS - virker meget højt og er super interessant hvis det holder vand.

Det er et tal som de fleste operatører taler om når man taler med dem. I nogle lande er tallet højere end i andre (prisen på data trafik spiller ofte ind sammen med typen af smartphones der er på de enkelte markeder.

I et land som Ukraine er der en smartphone penetration på næsten 17% og ca. 40% af disse telefoner er Symbian telefoner som ikke bliver bruget til meget andet end tale og SMS.

Når man ser på markedsandelene på de forskellige platforme så variere de meget fra land til land - Apple har en andel i Danmark på ca. 50% mens de i Tyskland har en andel der ligger på omkring 15%.

I andre lande har eks. Blackberry en høj markedsandel fordi deres BBM er meget populær blandt unge mennesker der kan spare penge på SMS trafikken ved at bruge den løsning.

Det marked er meget komplekst og grænsen for hvornår en telefon bliver klassificeret som en smartphone vinger fra land til land og fra analytiker til analytiker.

 • 1
 • 5
#44 Michael Nielsen

John,

Det var sådan set ikke det jeg bad om, men dokumentation. Hvad du har drømt at nogle engang har sagt og hvordan hvem klassificere hvad er inderligt ligegyldigt. Hvis vi bare skal gætte og sætte vores egne definitioner kan jeg også udgive mig for at være teleanalytiker og få hvad som helst til at passe.

Så dine 20% er som så meget andet fra din hånd rent gæt og grebet ud af den blå luft

 • 6
 • 0
#45 John Strand

Det var sådan set ikke det jeg bad om, men dokumentation. Hvad du har drømt at nogle engang har sagt og hvordan hvem klassificere hvad er inderligt ligegyldigt. Hvis vi bare skal gætte og sætte vores egne definitioner kan jeg også udgive mig for at være teleanalytiker og få hvad som helst til at passe.

Så dine 20% er som så meget andet fra din hånd rent gæt og grebet ud af den blå luft

Kære Kim

Jeg har temmelig mange operatører som kunder over hele verden og jeg kan ikke udlevere deres interne papirer.

Du må stol på mig alternativt gætte dig frem - mellem os to så er det et område jeg ved temmelig meget om og internt har jeg tal fra operatører på samtlige kontinenter minus dem hvor der er en del is på.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 7
#49 David Rechnagel Udsen

Jeg har temmelig mange operatører som kunder over hele verden og jeg kan ikke udlevere deres interne papirer.

Men John, du er jo næppe den eneste teleanalytiker i verden der har mange operatører som kunder, så andre må vel også kunne være med til at verificere din statistik. Desuden så forstår jeg ikke hvorfor disse 20% ikke er alment kendt (hvis det er sandt). Hvis operatørerne holder det hemmeligt, hvorfor må du så gerne afsløre denne statistik? Jeg håber ikke du er kommet til at bryde en fortrolighedsklausul med en kunde.

 • 2
 • 0
#50 John Strand

John, Så vidt jeg kan se viser Statcounter også statistikker ud fra mobil os. Fx http://gs.statcounter.com/#mobile_os-na-monthly-201306-201308

Kære Bruno,

Statcounter viser ikke de smartphones der kun bliver brugt til tale og SMS (det er globalt set rigtig mange)

Su kan evt se på mobil OS i 2010: http://gs.statcounter.com/#mobile_os-ww-monthly-201001-201012 hvis du ser der så vil du se at Symbian kun sidder på 32% og det på trods af der i 2010 blev solgt flere Symbian telefoner (110 millioner stk) end der blev solgt iOS og Android telefoner til sammen i 2010.

På toppen af det så kan du se på antallet af Symbian vs. Androis og Ios telefoner der blev solgt årene før.

Det statistikker siger INTET om intaled base og de giver ikke et retvisende biled af hvad der sker i operatørernes netværk.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 5
#51 Deleted User

Hej John,

Tak for svaret.

Ja, som jeg tolker det, kan Statcounter næppe medtage alle de enheder, der udelukkende anvendes til tale og sms. Til gengæld antager jeg, at trafik via WiFi er inkluderet, så Statcounter altså indbefatter både trafik fra operatørernes net samt WiFi. Der står i øvrigt mere om Statcounters metode her: http://gs.statcounter.com/faq#methodology Det kunne være interessant at sammenholde operatørernes egne tal med Statcounters tal. Men vi får næppe adgang til operatørernes egne tal her;-)

Med al respekt for de store markeder for enheder, der kun anvendes til tale og sms, mener jeg at det er en relevant vinkel at kigge på enheder der anvendes til internetbrug.

 • 0
 • 0
#52 John Strand

Statcounter måler kun en marginal del af den trafik der er på inernettet. De måler næppe den del af trafikken der går gennem CDN´s og så måler næppe den trafik der er på Facebook og en del af Google sider.

Jeg har ikke tid til at gå i dybden med dem men da deres analyser relatere sig til websider så vil jeg formode at den trafik der er på Apps næppe er med i deres statistik.

Jeg kender ingen operatører der bruger deres tal til at se på trafik, de trækker tallene fra deres egne net og der kan man se hvilke telefoner der er på nettet og man kan se hvad de bliver brugt til.

Et er sikker og det er at den trafik de rapportere på mobile devices ikke afspejler instaled base... :-)

 • 1
 • 3
#53 David Rechnagel Udsen

[...] der i 2010 blev solgt flere Symbian telefoner (110 millioner stk) end der blev solgt iOS og Android telefoner til sammen i 2010.

Det tvivler jeg ikke på, men nu er Symbian ikke rigtig sammenligningsværdig med iOS og Android, da de er de »nye generations smartphones-styresystemer« så at sige. Symbian kunne man sammenligne med det gamle Windows Mobile og Palm OS. I dag er begge platforme lige godt vedligeholdt.

iOS, Android og Windows Phone adskiller sig på to meget vigtige punkter i forhold til Symbian; de har et fokus på 'Apps' og de er primært til kontaktskærme.

Jeg ved godt at man kan længe have en debat om hvad en dum telefon er, og hvad en smartphone er. Men det er næppe interessant hvor mange telefoner med Symbian blev købt i forhold til Android. Hvad er interessant er hvor mange telefoner med Android/iOS/WP/etc. (mine såkaldte 'next-gen smartphones') bliver solgt/brugt i forhold til alle andre telefoner.

Det er stadig en lille del af det »totale marked«, men folk der køber disse smartphones er generelt langt mere interessante kunder end folk der køber en Symbian-telefon (eller det der er værre), da de ikke bruger særligt mange penge på deres telefon, og næppe er interesseret i et spil/program man har udviklet til platformen.

Kort sagt; diskussionen handler ikke om hvordan Symbian klarer sig; det er næppe Symbian der æder af Androids, iOS' og Windows Phones salg.

 • 2
 • 0
#54 David Rechnagel Udsen

Statcounter måler kun en marginal del af den trafik der er på inernettet. De måler næppe den del af trafikken der går gennem CDN´s og så måler næppe den trafik der er på Facebook og en del af Google sider.

Tja, hr. Strand, hvis du har set på den side som hr. Andersen henviser til, så skriver de følgende:

Some of the Social Media sites we track include: Google+, LinkedIn, Facebook, StumbleUpon, YouTube, Twitter, reddit, Digg, MySpace, NowPublic, iWiW, orkut, Fark, Delicious, VKontakte, Hi5, Yahoo! Buzz, Vimeo, Mixx, FriendFeed, Hyves, Bebo, Tuenti, Kaboodle, Odnoklassniki...

For søgemaskiner, skriver de:

To see the list of search engines currently tracked, please select the "Search Engine" statistic and choose the "Bar" graph option. Next click "Download Data" - the downloaded file will list all search engines currently tracked.

[http://gs.statcounter.com/#search_engine-ww-monthly-201208-201308-bar](Det gjorde jeg så), og minsandten om ikke Google også er med.

Men Statcounter indrømmer selvfølgelig at deres data ikke kan være 100% præcist. Det er stadig en meningsmåling, bare med enormt mange data (15 milliarder sidevisninger om måneden).

 • 2
 • 0
#55 Peter Stricker
 • 0
 • 0
#56 John Strand

Kort sagt; diskussionen handler ikke om hvordan Symbian klarer sig; det er næppe Symbian der æder af Androids, iOS' og Windows Phones salg.

Diskutionen drejer sig om tallene er retvisende eller ej, fakta er at det ikke viser noget om instaled base det er det jeg startede med at skrive og det fastholder jeg....

Skal jeg forstå at din kommentarer går fra at tallene skulle vise et biled af hvilke telefoner der er og nu er du begyndt at diskutere hvordan man klassificere de forskellige telefoner.

Der findes millioner af folk der har en iPhone som kun bruger den til tale og SMS og der findes millioner af Symbian kunder der bruger deres telefoner meget avanceret - i følgde det du skriver så skulle de iPhones være mere smartphones end d Symbian telefoner...

Hurra hvor går det godt...

 • 0
 • 2
#57 John Strand

Men Statcounter indrømmer selvfølgelig at deres data ikke kan være 100% præcist. Det er stadig en meningsmåling, bare med enormt mange data (15 milliarder sidevisninger om måneden).

15 milliarder sidevisninger om måneden er ikke en særlig stor del af den trafik der er på nettet - i juli måned havde Den Blå Avis 162 millioner sidevisninger - hvis DBA.dk var en del af de tal så ville den i et land med 5,5 millioner mennesker udgøre lidt mere end 1% af den globale trafik.

 • 0
 • 2
#58 David Rechnagel Udsen

Der findes millioner af folk der har en iPhone som kun bruger den til tale og SMS

Har du noget fakta på dette? For det tvivler jeg stærkt på. Havde du sagt Android, så kunne vi godt snakke om det, men grunden til at Apple's App Store har et større udvalgt end Google Play er fordi iPhone-brugere udnytter langt mere af smartphonens muligheden (hvorfor ellers ville de købe en iPhone?) end Android- og Windows Phone-brugere. Det er også derfor de optræder meget højt i Statcounter og andet, til trods for deres salgsstatistikker.

Det giver derfor ikke mening at der er millioner af iPhone-brugere der kun bruger den til tale og SMS. Så med mindre du har data på dette, så er jeg ikke overbevist.

og der findes millioner af Symbian kunder der bruger deres telefoner meget avanceret - i følgde det du skriver så skulle de iPhones være mere smartphones end d Symbian telefoner...

Det er telefonerne stadigvæk, men dem der udnytter Symbian til det fulde er vel folk der ikke kan købe en Windows Phone, Android eller iPhone, enten fordi de ikke har råd eller de ikke er tilgængelige på deres marked (tredje verdens lande). Jeg har endnu ikke mødt en iPhone-bruger, der ikke bruger den til internet (omend en gang imellem) og Apps. Men jeg har mødt Android-brugere der er sådan.

 • 2
 • 0
#59 David Rechnagel Udsen

15 milliarder sidevisninger om måneden er ikke en særlig stor del af den trafik der er på nettet - i juli måned havde Den Blå Avis 162 millioner sidevisninger - hvis DBA.dk var en del af de tal så ville den i et land med 5,5 millioner mennesker udgøre lidt mere end 1% af den globale trafik.

Som man kan ser her så kræver det hjemmeside-ejere selv sætter en StatCounter op på deres hjemmeside. Så tracking af Google er derfor misvisnende (det indrømmer jeg), da de kun kan se på om hvorvidt en reference fra Google er tilstede fremfor om hvor mange der besøger Google.

StatCounter ser også ud til at være meget uenige med Wikimedias og NetMarketShares data (som Ars Technica bruger).

Men igen, jeg tror ikke der er nogen der uenige med at alle disse data om installationsstørrelse og markedsandel er svært at gøre rigtigt. Salgsnumre og andre muligheder har også problemer.

 • 1
 • 0
#60 John Strand

Som man kan ser her så kræver det hjemmeside-ejere selv sætter en StatCounter op på deres hjemmeside. Så tracking af Google er derfor misvisnende (det indrømmer jeg), da de kun kan se på om hvorvidt en reference fra Google er tilstede fremfor om hvor mange der besøger Google.

Ud over Google så er det nok også misvisende hvis de påstår at de måler trafikken hos YouTube, Twitter, Yahoo og Facebook. Langt de fleste sider har flere sidevisninger end de måler om måneden.

Se bare på den trafik der er på Facebook der har omkring 1 milliard brugere - der har milliarder af sidevisninger hver eneste dag.

Operatørerne ved hvilke telefoner de har i deres net og de ved hvordan brugerne bruger dem og de ved at ca. 20 - 25% af dem der har en smartphone bruger den kun til tale og SMS.

 • 0
 • 2
#61 David Rechnagel Udsen

Operatørerne ved hvilke telefoner de har i deres net og de ved hvordan brugerne bruger dem og de ved at ca. 20 - 25% af dem der har en smartphone bruger den kun til tale og SMS.

Igen, hvorfor fremlægger de så ikke disse data? De ser ikke særligt skadelige ud. Jeg antager du ikke har en rapport at henvise til, fordi disse data er noget du har set i al fortrolighed, som teleanalytiker.

Og nu siger du også 20-25% af smartphones, de kunne godt alle være Android-smartphones. Tja, og givet dine tal indtil videre, så vel også Symbian-telefoner.

 • 2
 • 0
#62 John Strand

Igen, hvorfor fremlægger de så ikke disse data? De ser ikke særligt skadelige ud. Jeg antager du ikke har en rapport at henvise til, fordi disse data er noget du har set i al fortrolighed, som teleanalytiker.

Og nu siger du også 20-25% af smartphones, de kunne godt alle være Android-smartphones. Tja, og givet dine tal indtil videre, så vel også Symbian-telefoner.

Kære David

Jeg kan ikke smide tal på en webside som jeg har fået i fortrolighed fra operatører.

Når det er sagt så kan jeg fortælle dig at jeg har deltaget på en hav af konferencer herunder Mobile World Congres hvor de samme tal er blevet nævnt - det er ikke min fejl at der findes en masse folk som ikke bruger deres smartohones på samme måde som du gør.

Det er ikke min fejl at i betragter Statt counter tal som et billed af hvad kunderne har i deres lommer - ked af det men alene de salgstal som er offentlige (børsnoterede selskaber der oplyser hvad de sælger - Nokia, Samsung, HTC etc.) viser at jeres syn på verden ikke har meget med virkeligheden at gør.

Dine venner afspejler ikke mobilverden.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 3
#63 Nikolaj Brinch Jørgensen

Microsoft har ikke gjort sig selv cool. Men nu slipper de af med den klovn der har sat firmaet i stå, så man kan håbe for dem, at der kommer en fornyer til, så de kan blive cool fra Windows X og frem.

Ja de kommer af med Steve. Men jeg er usikker på om Microsoft gik i stå.

Deres succes har været Windows og Office.

Windows fordi det var det eneste reelle grafiske OS (der i starten af 90'erne) for menigmand. En computer kostede afsindigt med penge, og skulle man have en der kunne trække OS/2 skulle man pantsætte sit hus (og så skulle man da også lige have tålmodighed til at installere alle 20+ disketter).

Office fordi det var den eneste produkt (starende med Word 2.0) der understøttede WYSIWYG på et grafisk OS, som menigmand og virksomheder kunne bruge. WordPerfect klovnede rundt i det, og lavede stadigt "vis koder" i den grafiske brugerflade???

Så ja de har haft disse 2 store sællerter, men de har vundet frem fordi konkurrencen har totalfejlet. Lige nu er der meget stærke spillere på markedet iOS & Android, og det ser ikke ud til at de laver ret meget forkert. Microsoft har haft stor succes på spilfronten med Xbox, og det vil de nok blive ved med at have.

Men de fleste af deres forbrugervendte sats er og bliver fiaskoer, så som musikafspilleren Zune.

Personligt droppede jeg MS og Windows for 4 år siden, og min kone for 2 år siden. Kun på arbejde bliver man stadigt en gang imellem tvunget til at bruge Windows.

Så jeg tror ikke de gik i stå. De har aldrig, i mine øjne, biddraget med noget specielt fedt. Konkurrenterne har bare lavet oget der var endnu dårligere, eller også var det for dyrt og/eller der manglede simpelthen software til platformen (Linux/OS X). I dag har OS X masser af software udbud, og så er det ikke så svært at lade Windows ligge i støvet.

 • 2
 • 0
#64 David Rechnagel Udsen

Jeg kan ikke smide tal på en webside som jeg har fået i fortrolighed fra operatører.

Men før fortalte du at »millioner af iPhone-brugere« kun bruger den til tale og SMS, uden at komme med data på det. I følge Deutsche Telekom (i 2008) bruger iPhone-brugere deres telefon 30 gange mere til internettet end andre telefon-brugere. I følge Nielsen i USA (i 2009) bruger 98% af iPhone-brugere deres telefoner til data-services og mindst 68% af dem bruger den til at gå på internettet (og dette var i 2009!). Selv Google (i 2008) rapporterer at iOS stod for 50 gange flere sidevisninger end andre mobile styresystemer.

Ja, dette er 4-5 år gammel data, og i dag er Android og Windows Phone sikkert også ved at krybe op ad iOS' føring.

En mere moderne rapport fra Vodafone (2011) (PDF) fortæller at 59% af Smartphone-brugere har et data-abonnement. Problemet er at læse denne information som at de resterende 40% ikke bruger deres smartphone til andet end tale og SMS, er at Vodafone ikke kan vide hvor meget brugerne bruger deres telefoner over WiFi (dette indrømmer du selv).

Når det er sagt så kan jeg fortælle dig at jeg har deltaget på en hav af konferencer herunder Mobile World Congres hvor de samme tal er blevet nævnt - det er ikke min fejl at der findes en masse folk som ikke bruger deres smartohones på samme måde som du gør.

Tja, det handler om at tolke disse tal korrekt. Desuden så bruger jeg ikke min smartphone sådan. Men denne diskussion handler ikke om mig.

Det er ikke min fejl at i betragter Statt counter tal som et billed af hvad kunderne har i deres lommer - ked af det men alene de salgstal som er offentlige (børsnoterede selskaber der oplyser hvad de sælger - Nokia, Samsung, HTC etc.) viser at jeres syn på verden ikke har meget med virkeligheden at gør.

Nej, vi betragter det som en nogenlunde billede af hvad folk bruger til at komme på Webben med.

 • 4
 • 0
#65 Christian Nobel

Microsoft har haft stor succes på spilfronten med Xbox, og det vil de nok blive ved med at have.

Og den succes har det taget rigtig lang tid, og kostet rigtig mange penge at opnå.

Xbox er et område hvor MS har valgt at sige, at her VIL vi ind, koste hvad det vil, og så har de ellers udvist en atypisk tålmodighed.

Problemet er bare, at selv om de udviser samme tålmodighed, og pøser ligeså mange penge i mobilområdet, så er konkurrencen så hård, at det bliver ved med at være op ad bakke.

 • 3
 • 0
#66 John Strand

Men før fortalte du at »millioner af iPhone-brugere« kun bruger den til tale og SMS, uden at komme med data på det. I følge Deutsche Telekom (i 2008) bruger iPhone-brugere deres telefon 30 gange mere til internettet end andre telefon-brugere. I følge Nielsen i USA (i 2009) bruger 98% af iPhone-brugere deres telefoner til data-services og mindst 68% af dem bruger den til at gå på internettet (og dette var i 2009!). Selv Google (i 2008) rapporterer at iOS stod for 50 gange flere sidevisninger end andre mobile styresystemer.

Nu er det sådan at SMS i televerden er klassificeret som en dataservice - du surfer rundt for at finde data der underbygger dine fordomme og du forstår ikke det der står i de data sæt.

Når 68% af iPhone kunderne bruger deres telefon til at gå på nettet (i USA - der udgør 7% af det globale telemarked) så betyder det at 32% af dem ikke går på nettet med deres iPhone.

 • 0
 • 2
#67 John Strand

En mere moderne rapport fra Vodafone (2011) (PDF) fortæller at 59% af Smartphone-brugere har et data-abonnement. Problemet er at læse denne information som at de resterende 40% ikke bruger deres smartphone til andet end tale og SMS, er at Vodafone ikke kan vide hvor meget brugerne bruger deres telefoner over WiFi (dette indrømmer du selv).

At folk køber et dataabonoment er ikke det samme som at de bruger det - Når en Vodafone kunde køber en telefon billigt så er der en masse subsidier i telefonen og det betyder at kunden ikke ser så meget af det han køber men at han ser på hvad han betaler om måneden for at få løsningen.

Jeg har Vodafone som kunde og jeg kender meget til de tal og hvordan operatørerne kommunikere og hvordan folk som dig misforstår dem.

 • 0
 • 2
#70 Christian Nobel

John, så forklar dog hvordan du mener han misforstår dem, istedet for bare konstatere at du mener han misforstår dem. Det kan enhver uintelligent teleanalytiker jo påstå. Men du vil måske godt fremstå som uintelligent ?

Er det ikke et eller andet sted ret ligegyldigt?

Det er en diskussion om kejserens skæg, og det man kan forholde sig til, er fordelingen af de telefoner der nu engang dukker op på de forskellige statistikker - og at der så er nogen abonnenter der måske ikke er på nettet er da fløjtende ligegyldigt, da de statistisk set vil være fordelt ret tæt på hvordan dem på nettet er.

Og de telefoner der slet ikke kan gå på nettet er også ret ligegyldige i denne sammenhæng, ligesom Ford ikke har overvejet at starte en ny produktion af T modellen op.

Dog kan man sige at overskriften er nok korrekt, der er plads til flere spillere, men det bliver nok ikke dem den såkaldte teleanalytiker tror på, men eksempelvis boot to Gecko, Tizen, Ubuntu, Sailfish, eller måske et helt syvende der kan garantere privacy.

Og man skal nok heller undervurdere at kineserne gerne selv vil have lidt styr på sagerne, uden Googles NSA bagdør.

 • 3
 • 0
#71 Martin Bøgelund
 • 6
 • 0
#72 David Rechnagel Udsen

Nu er det sådan at SMS i televerden er klassificeret som en dataservice - du surfer rundt for at finde data der underbygger dine fordomme og du forstår ikke det der står i de data sæt.

Nej, jeg leder efter data, fordi du ikke gider at fremlægge noget data. Jeg ved f.eks. (fra at se Apples keynotes) at et langt højere antal iPhone-brugere end andre smartphone-brugere bruger deres iPhones til at downloade apps med (det kan Apple jo let gøre statistik på; de laver telefonerne og de styre deres App Store; så de ved hvor mange af dem er i brug), den eneste grund til jeg ikke har fremhævet denne statistik er at jeg ikke kan finde rå data på det. Jeg kan kun finde ud af at Apple har 650 millioner aktive iPhone-kunder, og det er ikke særligt relevant.

At jeg så misforstår disse data er mere dit problem end det er mit, fordi du ikke forklarer hvor i min misforståelse ligger. At SMS er en data service, okay, fair nok. Det gør bare statistikken for »data service« ret ligegyldig.

 • 2
 • 0
#73 Christian Nobel

SMS har eksisteret fra dag et på GSM netværket, og lå, i hvert fald oprindelig, i en separat signalerings kanal.

Selvfølgelig er SMS data, det er tale sådan set også i et digitalt system, men i en moderne kontekst giver det ingen mening at rubricere det som data.

Endvidere giver det heller ikke mening at rubricere SMS som data, al den stund at alle, selv totalt unsmart phones kan sende og modtage SMS.

At såkaldte teleanalytikere så mener det er relevant, og at teleselskaberne laver diverse sjove definitioner er inderligt ligegyldige, og kun endnu et bevis for at der er nogen der har visse problemer med at komme ind i dette århundrede.

 • 3
 • 0
#74 John Strand

At jeg så misforstår disse data er mere dit problem end det er mit, fordi du ikke forklarer hvor i min misforståelse ligger. At SMS er en data service, okay, fair nok. Det gør bare statistikken for »data service« ret ligegyldig.

Du forstår ikke så meget - alene det at du mener at de 15 milliarder sidevisninger om måneden hos Statcounter viser hvor lidt du ved om hvor meget trafik der er på nettet.

Jeg fortalte dig at ca 25% af dem der har en smartphone kun bruger dem til tale og SMS - sådan er det og nu taler du om hvordan iPhone bruger i USA bruger deres telefon - USA udgør ca. 7% af verdens mobilmarked.

Du surfer og surfer og du forstår ikke det som folk skriver - beklageligt men jeg forholder mig bare til de tal der bliver publiceret, de tal jeg har adgang til og det jeg høre på de mange konferencer jeg deltager på hvert år.

Held og lykke med din surfing... :-)

 • 0
 • 4
#75 John Strand

Endvidere giver det heller ikke mening at rubricere SMS som data, al den stund at alle, selv totalt unsmart phones kan sende og modtage SMS.

At såkaldte teleanalytikere så mener det er relevant, og at teleselskaberne laver diverse sjove definitioner er inderligt ligegyldige, og kun endnu et bevis for at der er nogen der har visse problemer med at komme ind i dette århundrede.

Måske skulle du sætte dig ind i hvorfor SMS er klassificeret som data - den korte forklaring er at det er service revenue og i den kasse lægger teleselskaber, banker og en masse andre de indtægter som ikke er tale revenue.

Måske skulle du skrive en mail til Investor relation hos alle operatørerne og de store banker og fortælle dem at de er helt galt på den... :-)

 • 0
 • 5
#76 David Rechnagel Udsen

Du forstår ikke så meget - alene det at du mener at de 15 milliarder sidevisninger om måneden hos Statcounter viser hvor lidt du ved om hvor meget trafik der er på nettet.

Jeg forstår heller ikke dine sætningsstruktur. Men jeg har aldrig påstået at 15 milliarder sidevisninger var meget, jeg skrev bare det var antallet af sidevisninger Statcounter havde om måneden.

Jeg fortalte dig at ca 25% af dem der har en smartphone kun bruger dem til tale og SMS - sådan er det og nu taler du om hvordan iPhone bruger i USA bruger deres telefon - USA udgør ca. 7% af verdens mobilmarked.

Tja, nu ledte jeg jo efter en rapport der kunne give mig idé om hvad du taler om, eftersom du mener jeg skal tage dine ord som den rene vare. Jeg antog der var en rapport der støttede dine tal.

Derudover så skrev du også at »millioner af iPhone-brugere« kun bruger deres iPhones til tale og SMS, en påstand som du ikke har fremlagt belæg for, og i stedet skrevet at 20%-25% af smartphone-brugere kun bruger det til tale og SMS. Men jeg må spørge, eftersom du så tydeligt ved hvad der foregår og fat i den rigtige data, hvorfor er det så 20%-25% og ikke et mere præcist tal; du siger jo at operatørerne har præcise tal på hvem der bruger og hvordan de bruger deres netværk.

Du surfer og surfer og du forstår ikke det som folk skriver - beklageligt men jeg forholder mig bare til de tal der bliver publiceret, de tal jeg har adgang til og det jeg høre på de mange konferencer jeg deltager på hvert år.

Jeg forholder mig også til det der bliver publiceret, og blot fordi du har skrevet indlæg på Version2, tæller det ikke som publiceret.

 • 4
 • 0
#77 Erik Trolle

Måske skulle du sætte dig ind i hvorfor SMS er klassificeret som data - den korte forklaring er at det er service revenue og i den kasse lægger teleselskaber, banker og en masse andre de indtægter som ikke er tale revenue.

Tja... John telebranchen sætter definitionerne. Så snak med hinanden om det, i betragter også en SmartPhone som en telefon, medens vi andre betragter den som en computer med telefon/MMS/SMS muligheder. Vi kan tale sammen igen når når ægte 4G implementeret for så kører de nævnte under IP.

Det er jo lidt skægt at jeg har ikke brugt disse tjenester du vil have med i DATA i de sidste 2 måneder, jeg har til gengæld brugt Viper, Skype og Google Hangout meget. Og af Cellular data har jeg brugt 25MB og WiFi har jeg brugt 1.5GB inden for den sidste måned. Jeg bruger en del Apps, men browser ikke meget, det sker over min PC/Tablet og over WiFi.

Hvis får en over E-mail til en youtube video, henviser jeg den til mit SmartTV og ser den der. Jeres telestatistikker er ikke brugbart til noget som helst i vores moderne verden. I aner jo ikke hvordan folk bruger deres smartphones.

 • 2
 • 0
#78 Christian Nobel

Hvis får en over E-mail til en youtube video, henviser jeg den til mit SmartTV og ser den der.

Hvilket jo f.eks. også er ideen med Chromecast - nemlig at man flytter indholdet fra telefonen over til fjernsynet ved at der overføres en URL til Chromecasten - efterfølgende kommer data fra den faste forbindelse, ikke telefonen.

Og hvad er fedest - at se en video på en 4" skærm eller på en 42" skærm?

 • 1
 • 0
#90 Christian Nobel

Jeg har henvendt mig til Version2, dels ved brug af anmeld funktionen, dels ved direkte mail, da jeg mener at en vis debattør her i høj grad overtræder V2's regler, og går efter manden i stedet for bolden.

Jeg har ikke fået nogen tilbagemelding fra V2, som ellers ikke har skrupler med at fjerne indlæg de anser for upassende.

Derfor vil jeg gerne spørge her; har Version2 særlige regler for at visse debattører kan opføre sig fuldstændigt efter forgodtbefindende, og gang på gang svine deres meddebattører til?

Det vil klæde V2 at tone rent flag, så er det op til læserne ellers at vurdere V2's objektivitet og saglighed.

 • 4
 • 0
#91 Caroline Persson

Kære debattører Det er dejligt at se at I engagerer jer i debatten på version2. Desværre har jeg været nødt til at fjerne enkelte indlæg i denne tråd. Indlæggene var usaglige og indeholdt personlige angreb, hvilket ikke er acceptabelt, og derfor har jeg lukket denne debattråd. Det er helt i orden at være uenige, men husk at debatten skal holdes i en sober tone. Se evt. www.version2.dk/brugerbetingelser Henvendelser ang. debatregler og -moderering kan sendes til community@version2.dk Mvh Caroline

 • 3
 • 2