Ekspert frygter russiske cyberangreb på den finansielle sektor

25. februar 2022 kl. 09:39
Danske Bank
Illustration: Danske Bank .
EU vil rette sanktioner mod Rusland som følge af invasionen i Ukraine. Det russiske modsvar kan være cyberangreb mod vestlige mål og særligt den finansielle sektor, vurderer ekspert.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Cyberangrebene på ukrainske myndigheder og banker – som Rusland formodes at stå bag – kan sprede sig til Danmark. Ikke bare som følge af danske virksomheder med it-systemer, der har kontakt til Ukraine, men også som følge af de annoncerede, massive sanktioner, som forventes rettet mod Rusland.

Det skriver Børsen.

Sanktionerne har blandt andet til formål at indefryse russiske aktiver i EU og standse russiske bankers adgang til europæiske finansielle markeder.

Læs også: »Risikoen for cyberkrig er steget markant«: DSV kapper forbindelsen til Ukraine

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er netop bankerne og andre finansielle virksomheder, der skal implementere sanktionerne, som kan stå for skud, skulle Ruslands modsvar på sanktionerne være cyberangreb mod vestlige og danske mål.

Det vurderer Morten Tandler, der er daglig leder i Nordic Financial Cert, som overvåger cybertruslen for en række nordiske finansielle virksomheder.

»Det kan være målrettede angreb mod udvalgte virksomheder. Men det kan også være angreb, som retter sig mod en sektor, eksempelvis banker. Det kan blive sandsynligt, fordi mange af sanktionerne, der nu spekuleres i, er økonomiske og skal implementeres af finanssektoren. Der kan godt komme en modreaktion på det,« siger han til Børsen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger