Ekspert: Elektroniske valgsteder i USA kan have været kompromitteret

Illustration: LuMaxArt, BigStock
Uafhængige undersøgelser har ikke haft mulighed for at konkludere, om hackere har anvendt sikkerhedshullet til at få indflydelse på præsidentvalget i 2016.

Hackere kan have haft fri adgang til og kontrol over elektroniske valgsteder i den amerikanske stat Georgia i forbindelse med præsidentvalget i 2016.

Det fortæller sikkerhedsekspert Logan Lamb i forbindelse med retssagen om, hvorvidt valghandlingen i Georgia skal omgøres på grund af upålidelige valgsteder, hvor der kan have været stemmefusk på spil.

Det skriver AP News.

Sikkerhedsekspert Logan Lamb mener at have fundet beviser på, at systemets server blev kompromitteret tilbage i december 2014, hvor udefrakommende kunne få fuld kontrol over styresystemet.

Amerikanske embedsmænd fortæller dog, at de ikke har set tegn på valgfusk, eller at udefrakommende skulle have anvendt eventuelle svagheder i de elektroniske valgsteder til at manipulere elektroniske stemmesedler.

Læs også: Grønlands regering vil indføre digital valghandling

Forsvundne logbøger

Først i december 2019 fik sikkerhedsekspert Logan Lamb og sagsøgere indsigt i den måske kompromitterede servers indhold og historik, som FBI har været i besiddelse af siden marts 2017.

Læs også: Folketinget dropper evaluering af hullet valgsystem: »Kritisabelt og tåbeligt«

Logan Lamb vurderer ligeledes, at logs, der kortlægger aktiviteterne på den måske kompromitterede server, kun kan dateres tilbage til den 10. november 2016, to dage efter Donald Trump blev valgt som amerikansk præsident.

Og det vækker undren hos Logan Lamb, at man ikke kan kortlægge aktiviteterne på serveren fra præsidentvalget.

»Jeg kan ikke komme i tanke om nogen legitim årsag til, hvorfor beretninger fra denne meget kritiske tidsperiode skulle slettes,« udtaler Logan Lamb i en erklæring til domstolen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Finn Hansen

At serveren har været hos FBI burde sige sig selv... Noget er helt galt!!!

Hvis serveren har været hos FBI, så har de også teknologi til at gendanne en slettet logfil fra filsystemet, det noget selv helt unge kan finde ud af, såååå!!!! JA, alt kan lade sig gøre i USA, hvis man har mange penge - jeg tror der kommer mere frem når rigsretssagen bliver rullet frem for åbne gardiner.

  • 3
  • 5
#4 Jakob Skov

Junior Bush var mere et resultat af at Florida har en unik evne til at sabotere/korrumpere sig selv og sine valgresultaters gyldighed på nye spektakulære måder hvert andet år. I 2000 var det primært en "sommerfugle-stemmeseddel" der gjorde at folk ikke brugte hulkort-maskiner korrekt.

Det var i øvrigt blandt andet på grund af Floridas problemer og et enormt hype at flere stater i 2004 skiftede til digitale maskiner fra ie. Diebold. Den meget succesfulde salgskampagne fra firmaet sikrede efterfølgende Diebold den tvivlsomme ære af at være det første og eneste firma dømt for misbrug af Copyright efter 512(f) da de gennemførte en kampagne med trusselsbreve til ISP'er for at holde et læk af 1,8 GB intern kommunikation med intern kritik af systemernes sikkerhed fra at blive spredt. (ie. Kilde og OPG vs Diebold).

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere