Ekspert: Danskerne fatter ikke, at Windows Phone er lige så fed som iPhone

9. august 2012 kl. 10:4488
Microsoft kæmper stadig med at få mobilplatformen Windows Phone til at slå igennem. Ifølge Microsoft er der dog 30-40 vigtige dansk apps på vej til efteråret, som skal vende billedet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Nokia Lumia 900, den seneste Windows Phone-telefon fra den finske mobilvirksomhed.

Det er komplet ligegyldigt, om du kan vælge imellem 10.000 eller 1.000.000.000 forskelige apps til din smartphone, hvis du alligevel ikke kan finde dem, du har brug for i hverdagen.

Apple ved det, Google ved det. Og det samme gør Microsoft, der med sin mobilplatform Windows Phone har kastet sig ind i kampen om det lukrative smartphone-marked, men stadig døjer med at få de helt rigtige apps ud til de danske forbrugere.

Det gælder blandt andet flere af de vigtige netbank-apps, som konkurrenterne iPhone og Android for længst har i hus, men som Microsoft stadig mangler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsoft har i løbet af sommeren rundet 100.000 apps i app-butikken Marketplace, og knap 1.000 af dem er nu danske apps.

Men mens man finder Danske Bank og Nordea på hylderne i Marketplace, må der stadig spejdes forgæves efter for eksempel Jyske Bank, Sydbank og rudekuverttjenesten e-Boks.

Det illustrerer problemet for Microsofts mobilplatform, mener chefredaktør John G. Pedersen, Mobilsiden.dk. Han lever af at følge mobilmarkedet tæt.

»Jeg synes, at Windows Phone er et ufatteligt godt styresystem, men indtil videre er udbuddet af apps skuffende. Og vi ved jo, at apps er utroligt vigtige for at få folk til at bruge en mobilplatform,« siger han til Version2.

Skuffende salgstal

App-udbuddet hænger ikke overraskende sammen med salgstallene for de telefoner, der benytter Windows Phone-platformen, som lige nu befinder sig på version 7.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samsung og HTC, der normalt er bedst kendt for Android-telefoner, har sendt Windows Phone-telefoner på markedet med beskedne salgstal til følge.

Heller ikke det højtprofilerede ægteskab mellem Microsoft og den kriseramte finske mobilgigant Nokia har kastet de ventede salgstal af sig trods de roste mobiltelefoner Nokia Lumia 800 og efterfølgeren Lumia 900.

Ifølge John G. Pedersen har Microsoft vist, at selskabets mobilplatform kan svare lige så klart ja til spørgsmålene 'virker det?' og 'er det lækkert at bruge?', som Apple kan.

Men Microsoft har ikke haft succes med at overbevise forbrugerne om, at Windows Phone er en seriøs konkurrent til den efterhånden allestedsnærværende iPhone, mener han.

»Windows Phone er det, der efter min mening kommer tættest på at kunne konkurrere med iPhone lige nu, så der er ikke som sådan noget galt med platformen. Men det er klart, at man ikke har formået at gøre den lige så interessant og sexet over for både forbrugere og udviklere, som det er lykkedes Apple,« siger John G. Pedersen til Version2.

På udviklersiden har Microsoft sat flere charmeoffensiver ind i løbet af 2012.

Microsoft: 30-40 dansk apps på vej

Og spørger man Microsofts danske ansvarlige for Windows Phone, er det blot et spørgsmål om tid, før platformen brager igennem markedet.

Også herhjemme, hvor vi efter Redmond-virksomhedens udsagn er rigtig godt med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi ser ikke nogen problemer med at holde udviklerne fast på platformen. De kan lide den og de udviklingsværktøjer, som vi giver dem at arbejde med. Danmark er et af de lande i verden, der har den højeste konverteringsrate (får flest apps ud, red.) for de udviklere, der melder sig til,« siger Ole Kjeldsen, direktør for platforme og udviklere i Microsoft Danmark, til Version2.

Han erkender dog, at der stadig mangler vigtige danske apps i Marketplace.

»Der er da plads til, at der kan laves en del flere netbank-apps for eksempel. Men det tager den tid, det nu engang tager. Man skal også tænke på, at der nu er tre primære platforme, som de fleste kunder siger, de vil være på (iPhone, Android og Windows Phone, red.),« siger Ole Kjeldsen til Version2.

Uden at ville nævne navne oplyser direktøren, at han lige nu har kendskab til omkring 30-40 danske apps, som er på vej inden for de kommende måneder. Det drejer sig både om større og mindre danske brands, siger han.

»Langt de fleste apps bliver lavet af vores partnere, og dem vil vi se udkomme løbende. Mange af dem timer det til lanceringen af Windows 8 (til oktober, red.),« siger Ole Kjeldsen.

Nokias overlevelse er afgørende

Ifølge John G. Pedersen skaber den kommende lancering af Windows 8 til pc'er og tablets og Windows Phone 8 til telefoner en afventende stemning omkring Microsofts mobilplatform.

Der lægges op til, at de to skal dele endnu flere funktioner end hidtil og dermed i højere grad udviske forskellene mellem platformene. Den model kendes allerede fra Apple, der med platformen iOS gør det enkelt for udviklerne at skrive apps, der med små justeringer kan bruges på iPhone, iPad og iPod Touch.

»Jeg vil da håbe, at sammensmeltningen af Windows 8 og Windows Phone 8 sætter gang i det (app-udbuddet, red.). Men generelt er det sådan, at forbrugerne ikke tænder så meget på en ny version af et styresystem. Det er mere et spørgsmål om, at apps er tilgængelige, og at de er fede og virker efter hensigten,« siger John G. Pedersen til Version2.

Han ser samtidig det kriseramte Nokias fremtid som en afgørende brik i spillet om Windows Phone-platformens storhed eller fald.

»Jeg tror ikke på, at HTC eller Samsung kan løbe Windows Phone-markedet i gang. De har i forvejen Android at koncentrere sig om. Det kan Nokia til gengæld, fordi de trods alt stadig har et navn og producerer hardware af høj kvalitet. Hvis Nokia dør, så er jeg bange for at, Windows Phone også dør i den brede forstand,« siger John G. Pedersen til Version2.

Ifølge tal fra juli var blot 0,3 procent af smartphones på det amerikanske marked udstyret med Windows Phone. Det har ikke været muligt at få oplyst de danske markedsandele fra Microsoft i Danmark.

Apples iPhone har til sammenligning en markedsandel på 34 procent, mens Android-telefoner i alle afskygninger dominerer med en markedsandel på 51 procent. Android tilbyder omkring en halv million apps i Google Play, mens iOS har rundet 650.000 i App Store.

88 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
80
31. oktober 2012 kl. 15:16

de fleste af os, så derfor er der mange der køber iPhone fordi det har de gjort før og sikkert ikke haft problemer med, lige så vel som mange køber Android eller sågar måske HTC/Samsung specifikt (eller tilsvarende) fordi det har de gjort før uden problemer.

Sådan er det med meget i forbrug, vi køber det vi er vant til .... også i elektronik og IT.

77
31. oktober 2012 kl. 14:24

Windows Phone er et super godt styresystem -men desværre et styresystem der ikke mange har stiftet bekendtskab med, da det har vært al denne hype om iPhone. Selv en grønthandler ønsker at være på "i" bølgen og kalder sin grønthandel for noget med iGrønt :) MAC verden er et stilrent design tilpasset den kræsne, med sin pengepung i orden. Android er en blot en udvidet kopi af Apple - og sådan er det. Windows Phone har et unikt styresystem, flydende, stabilt, integration til de vigtigste forretningsapps overhoved - Office. LiveTiles der gør det muligt at på få sekunder at finde ud hvad der er nyt i Mail, sms, vær etc. - super genialt. Personer - samler alle opdateringer fra f.eks. Facebook, Twitter, Linkedin etc. i en app! Hvad gør I - iPhone og Android brugere når i skal se noget nyt, eller Facebook nyheder?
Mange funktioner der i Android og Apple håndteres via apps, er integreret i Windows Phone. Nej, I skulle prøve Windows Phone 8 og blive overrasket.

79
31. oktober 2012 kl. 15:12

Hvis du på din iPhone lige hurtigt vil have et overblik så trækker du bare lige rullegardinet ned fra toppen af skærmen (lige som på Android), så får du det overblik du taler om der og så kan du gøre det uanset i hvilket program du står i, så du behøver ikke engang at smutte ud til hoved skærmen (google "ios messagecenter" for eks.), sådan har det været i over et år (iOS 5)

personligt har jeg været med op windows phone eller windows mobile frem til version 6, og jeg mener at det er en kriminel handling at udsende så dårligt et OS til et stykke forbruger værktøj, der er ikke noget at sige til at Nokia havde så stor success, når Microsoft ikke kunne gøre det bedre. Nu er det så spørgsmålet om Window Phone 8 så virkeligt har noget nyt at komme med! Hvis det så bygger på den gamle Windows Phone, så ligger der et legercy som ikke er særligt godt og er det et helt nyt udviklet OS, så skal vi lige igennem alle "hovsa'erne"! Jeg tror på Windows Phone 8's fremtid, men ikke nødvendigvis fordi at det er det bedste, men fordi at der er mange som tror at de er med på det nye, men i virkeligheden tør de ikke rigtigt slippe det gamle paradigme!

78
31. oktober 2012 kl. 14:44

Hvor mange penge får du for at skamrose Windows Phone?

76
27. august 2012 kl. 13:24

Tjae, det er den nok også i min verden, selvom jeg rigtig gerne vil have en, men manglen på local sync (kalender/kontakts/etc.) afholder mig ganske simpelt fra at investere. Har snakket med en del andre, som afholder sig af samme årsag. Det er ganske simpelt hul i hovedet, at man skal have 2-3 servere til at ligge og syncronisere hele tiden, blot fordi man vil have sin arbejdstelefon synkroniseret. Selv dette kan IPhone(som ikke just er på min positivliste!). Tilføj den velfungerende (ActiveSync/NokiaSuite) funktion og så skal i bare se :-)

75
21. august 2012 kl. 01:51

At tvinge brugeren ind i skyen over en Live konto, og dermed trække brugerens personlige oplysninger ud af telefonen og lægge dem på en server i USA, er endnu et søm i ligkisten.

tror sgu egentligt kun det var af nysgerrighed jeg koblede op på min live, ellers kunne jeg sagtens have kørt den råt over min google konto...

71
15. august 2012 kl. 14:37

Windows phone er et dødt operativsystem til privatbrugere. Det kommer aldrig for alvor ind på andre markeder end et snævert erhvervsmarked, hvor specialtilpassede apps til serveropkobling er dens levebrød.

Et mobil-OS uden indbygget ugekalender, der ikke integrerer direkte over kabel med en outlook, uden at skulle ud over internettet, og dermed sikkerhedsmæssigt er hullet som en si, kommer heller aldrig ind på kontorerne.

At tvinge brugeren ind i skyen over en Live konto, og dermed trække brugerens personlige oplysninger ud af telefonen og lægge dem på en server i USA, er endnu et søm i ligkisten.

Microsoft er arrogante, og på trods af at kritikken hagler ned over Nokia har de ikke fattet noget som helst.

Jeg har haft en Lumia 800 i knap et år og glæder mig helt vildt til den dør, så jeg kan købe en S3.

73
16. august 2012 kl. 10:42

[Et mobil-OS], der ikke integrerer direkte over kabel med en outlook... kommer heller aldrig ind på kontorerne.

Really? Jeg har ikke synkroniseret min mobiltelefon med Outlook via kabel siden 2001/2002. Siden 2003 heller ikke via Bluetooth. Det dækker i hvert fald 3 danske virksomheder. Noget tilsvarende gælder for alle jeg kender.

Har heller ikke hørt om nogen steder hvor man i dag ikke har en mobil (trådløs) adgang til e-mailsystemet.

69
12. august 2012 kl. 16:14

...resten af verden er vist lige så glade for WP som vi er det her i DK.

59
11. august 2012 kl. 00:02

" Personligt tror jeg at jeg har for tusindvis af kroner af applikationer på min iPhone og iPad, "

Jeg har kun købt et program i min tid med 3-4 android, fra version 1.6 og frem. Og det er SwiftKey 3 Keyboard til 21.99 kr. Alt andet har været gratis, måske betalt med noget reklame. I mellem de 3-4 android fik jeg også prøvet en Iphone4, i 14 dages tid, men antennen var total umulig, man kunne ikke ringe til den når den lå i min lomme.

Med din erfaring om at man efter køb, skal bruge flere 1000,- kr på software er jeg bare mere glad for at jeg fik mig en android igen.

Så er der lidt ved til bålet. Håber i alle får en god weekend. mvh

60
11. august 2012 kl. 20:45

Der er jo en grund til at udviklerne hellere udvikler til iOS end til Android. Der er simpelthen flere penge at tjene, fordi iOS-brugere køber flere applikationer end Android.

61
11. august 2012 kl. 23:29

Men der er flere Android kunder, og andelen af et voksende marked vokser, men ja alle undersøgelser viser at Appel kunder er mere betalingsvillige.

Jeg er Vendelbo så det skal ikke tages positiv :-)

Men jeg mener at alle de funktioner man mangler vil blive dækket ind, ligegyldig hvilken OS man vælger, bare det er stor nok, og det er MS problem med deres OS til telefoner ikke, hønen og ægget igen. Men det kan lade sig gøre, bare se hvordan Android stormet frem frem fra 0%, Appel lavet også en telefon, som var så tosset og alt for dyr til at man vil betale! og det er her på V2 vi alle sammen, prøver at spå om fremtiden, og som med Appel, kan det være svært. MEN MS har det imod sig på mobilmarket at alle som er villig til at prøve noget nyt, har prøvet MS, og er bleven slem skuffet, gang på gang. Det positive her for MS, er Nokia som alle kender, jeg havet haft en Nokia hvis de lavet Android telefoner, også helst med rent google også Nokias map, hvis de havet lavet en sådan Android telefon, var de ikke hvor de er nu. (Nokia) Om MS får susces, jeg ved det ikke, men jeg tror de er for sent ude lige som Nokia.

62
12. august 2012 kl. 06:31

Såvel Androids som iOS andel er voksende, selv om de sidste tal fra USA viser en vigende markedsandel for Android.

Alle andre systemer end de to er på vej ud.

I øvrigt er iPhone langt fra blot en telefon. Personligt bruger jeg den mere som en personlig, digital assistent. Som kalender, taskmanager, grafregner, leksikon, ordbogs-samling, ... når jeg ikke lige har min iPad, min MacBook eller min TI 89 grafregner på mig ...

iPhone synkroniserer i øvrigt udmærket med iPad og MacBook, noget man ikke lige opnår med Android.

66
12. august 2012 kl. 14:00

Google sync fungerer ikke tilfredsstillende.

Prøv at abonnere på DKMærkedage, så vil du kunne se æøå-problemer ...

67
12. august 2012 kl. 14:02

jeg har abonneret på DK helligdage i flere år, uden at have haft problemer med æøå.

tilgengæld har jeg ikke mistet eller fået dubleret mine aftaler og kontaktpersoner ;)

68
12. august 2012 kl. 15:51

Per Hansen,

Jeg går så nu ind i GSuite på min iPad, en applikation udgivet af Google på Apples AppStore.

Og finder i kalenderdelen følgende fra DKMærkedage, 2012-08-08:

»Lyse n??tter slutter«

De to spørgsmålstegn, på skærmen anbragt i rhomber, står naturligvis for 'æ'.

Samtidig kan jeg se hvor internationalt Google tænker. Søndag er angivet som ugens første dag, også selv om iPaden er sat til dansk, og også selv om den internationale standard er at mandag er ugens første dag.

Før min Pocket Informant på iOS var i stand til at gøre brug af den indbyggede kalender (det blev først muligt med iOS 5.0, og med iOS 6.0 kommer der så også en API til den indbyggede task-database) måtte jeg synkronisere gennem Google. På Mac'en brugte jeg derfor BusyCal (oprindelig BusySync), mens PI synkroniserede direkte med Google. BusyCal synkroniserede mellem Mac'ens og Googles indbyggede kalendere, så når jeg ændrede på noget i PI synkroniseredes det gennem Google til BusyCal, der synkroniserede videre til Mac'ens indbyggede kalender, der så igen synkroniserede videre til iPhonens indbyggede kalender. Det er man i dag heldigvis fri for.

Ja, ikke alt hvad Apple laver er lige godt.

Vedrørende dublering af aftaler og kontaktpersoner (og for så vidt også tasks), så skyldes noget sådant typisk cirkulære synkroniseringer. Jeg har ikke haft problemer med sådanne, siden overgangen til iCloud.

65
12. august 2012 kl. 13:58

Det drejer sig om synkronisering af adressebogen. Det klares automatisk gennem iCloud, og jeg bruger de indbyggede adressebøger til Mac, iPhone og iPad. Disse understøtter i øvrigt også adgang til Exchange Servers adressebog, som jeg benytter på universitetet (jeg læser fysik/astronomi som supplement til min cand.scient. i datalogi og engelsk).

Det drejer sig om kalendere, hvor jeg også bruger den indbyggede, selv om jeg på iOS bruger Pocket Informant Pro, og på Mac BusyCal. Så snart PI får en Mac-udgave (som er ved at blive udviklet) vil jeg imidlertid kunne gå over til at bruge PI Online, som så vil kunne synkronisere mellem iOS, OS X og Android, da PI også findes til dette system. Med gSyncIt:

http://www.fieldstonsoftware.com/software/gsyncit3/index.shtml

er det også muligt at synkronisere med Outlook, og det endda helt tilbage til Outlook XP fra 2002.

Det drejer sig også om synkronisering af min taskmanager, hvor jeg bruger OmniFocus. OmniGroup bruger sin egen server til kundernes sync, og applikationen findes kun til OS X, iPhone og iPad.

Det drejer sig også om synkronisering af min dokumentdatabase, DevonThink Pro Office på Mac, som synkroniserer med en app til iOS.

Og ja, det er hvad jeg sådan lige kan komme på ... Android eller anden ikke-iOS enhed er således ikke en option for mig.

56
10. august 2012 kl. 21:33

Jeg var ikke helt præcis, lader det til.

Når jeg skriver at Android havde en multitasking arkitektur tænkte jeg ikke på den underliggende kerne (Darwin i iOS tilfælde) for de multitasker ganske rigtigt. Jeg tænkte på om det var muligt for et 3.-parts program at gøre det.

I begyndelsen var det ikke muligt på iOS-platformen. Det var muligt på Android-platformen. I dag er det muligt på begge platforme. Men det betyder også at Google havde ret: Det var en for stor fordel at man kunne multitaske i 3.-parts programmer. Og det river hul i påstanden om at Google ikke var innovative, hvilket var mit hovedformål at påpege.

Akkurat som på iPhone-platformen, så er Android-platformen capability-baseret. Det vil sige at ethvert program skal bede om de capabilities det vil have før det kan installeres. Muligheden for at kommunikere over et netværk eller køre i baggrunden kræver naturligvis en capability.

Bemærk også at Dalvik er i stand til at dræbe en baggrundsproces der tager for meget strøm. Og det gør den jævnligt. Hele Android-modellen er baseret på at alle hændelser har et trace af hvad du har gjort. I.e., du har klikket der, skrevet denne tekst, så klikket hernede og så videre i en liste af hændelser. Derfor kan du bare dræbe et program: Hvis brugeren vælger det igen, så kan du replay'e hændelserne efter at have startet programmet igen. Det er specielt anvendeligt på telefoner med små mængder hukommelse.

Baggrundsprocesser, kaldet services, har masser af gode anvendelsesmuligheder. De oplagte er dropbox camera upload, twitters push-notifications osv. Men derudover har de også forbindelse til intents som er et andet vigtigt Android-begreb.

Et intent er en asynkron besked der siger "Jeg har X" som programmer så kan reagere på. F.eks. kan et program sige "Jeg kan håndtere billeder" således at når kameraet tager et billede, så bliver det automatisk uploadet gennem en Dropbox service. iOS har lige nu ikke det samme koncept tilgængeligt. Og det er tvivlsomt om de nogensinde vil få det. Dertil er det alt for åbent og ideologisk forskelligt fra Apple's vision.

Mht til sikkerhed, så har Android den samme sikkerhedsmodel for Native code som den har for Dalvik JVM-kode. Det betyder at selv om et program indeholder en fortolker, så kan det som udgangspunkt ikke bryde ud af den sandbox det eksekveres i. Skal det f.eks. bruge netværksadgang, så skal det have en permission til at gøre det, akkurat som på iPhone. By default så er alt det du godt vil have enabled i Android 2.3: ProPolice, NX, osv. De nyere Androids har også ASLR og PIE + andre godter i den retning. Det betyder at et program, by default, ikke er i stand til at hoppe til JIT'ed kode. Men man kan godt ændre NX-properties om nødvendigt hvis man vil.

JIT er dog ikke en hindring i praksis. Man kan nemt bare skrive en interpreter i Obj-C, hente programmet over en URL og så bare eksekvere det på din telefon gennem en Obj-C interpreter.

48
10. august 2012 kl. 11:39

Overskriften er helt hen i vejret i forhold til artiklens indhold.

Der står intet overhovedet i artiklen om, hvorvidt danskerne har taget Windows Phone mere eller mindre til sig, end andre folkeslag har. Det tætteste, man kommer på det, er disse to sætninger: "Ifølge tal fra juli var blot 0,3 procent af smartphones på det amerikanske marked udstyret med Windows Phone. Det har ikke været muligt at få oplyst de danske markedsandele fra Microsoft i Danmark."

Der står heller ikke et ord om, hvad danskerne synes om Windows Phone.

Der står faktisk kun det her om Danmark og danskerne:

  1. Der mangler danske apps, sammenlignet med iPhone og Android.
  2. Danske apps er på vej.
  3. Danmark er et af de lande i verden, der porterer flest af deres apps til Windows Phone.

Nummer 3 kunne jo tyde på, at danskerne (i hvert fald danske udviklere) faktisk "fatter" Windows Phone bedre end andre.

45
10. august 2012 kl. 05:54

Jeg tror helt klar folk vælger telefon ud fra det der sker omkring dem, så når Roskilde Festivalen laver en App, eller Kim chips eller Suberbrugen, så er det hvad der for folk til at vælge.

Folk er bruger, så det er brugen af telefonen der tæller.

41
9. august 2012 kl. 23:01

Med den overskrift, er jeg næsten startet på "på brækkede ben", som Monrad & Rislund ville sige det i "VM i skidrop". Måske er jeg dog enig med Jan Sørensen.

Dét jeg gerne vil have, er at min bank eller hvem det nu er, bruger et standard API til at kommunikere med. Det er NemID ikke.

Jeg vil gerne have at jeg kan tilgå min bank, sådan som jeg gjorde i gamle dage før det skrækkelige NemID, via ecma-script og papkort.

Nu har Jyskebank tvunget mig til at installere Java, og det at jeg har gjort det, og en million andre tåber i DK (jeg hakker ikke på dig, jeg er selv en af dem), gør at hele det danske samfund er truet på Java-exploits. Sådan var det ikke i gamel dage. Da havde jeg ikke java og "alt dens væsen" installeret.

  • Drop NemID
  • Gå tilbage og brug Ecma(java)-script
  • Pap-kort eller anden engangsnøgle er godt
  • Nej, vi vil ikke installere Jeres apps på vores phones, der så har adgang til alt. Vi hader jeres apps og jeres snagen. Vi vil have std-API, kan det være så svært at forstå?
38
9. august 2012 kl. 22:20

Eneste jeg kan sige om min Iphone 4s er at den er en skuffelse, at når man så ringer til apple danmark kundeservice og ender med og lægge på, så tænker man dyr discount -.-! Glæder mig til WP8 og Android 4.1 rigitgt udkommer :D

39
9. august 2012 kl. 22:28

Når Android 4.1 kommer rigtig ud. Hvad betydet det? Det er da ude. Jeg skriver det her indlæg på 4.1.1...

35
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den tor, 08/09/2012 - 19:52

Hvis man stiller det så simpelt op som i artiklen, har man tabt på forhånd. Jeg ser det IKKE som kampen MS vs. Apple.

Markedet for smartphone, har Apple og Android delt mellem sig. MS er kun en lille aktør, som hænger ude på sidelinien. MS, og alle andre små aktører, skal have helt andre sko på, hvis de skal med i løbet.

Kigger man isoleret på de seriøse aktører, Android & Apple, så deler de et marked, hvor grænsefladen ligger i den enkle Apple, som opfylder behovet for langt de fleste, og Android, som er lidt mere bredspektret, men også lidt mere kompliceret, hvis man vil bruge mulighederne ud i krogene.

Jeg sværger til Android, fordi jeg kan bruge helt samme sw på mine gadges. Og man kan jo virkelig alt det man har behov for, på samme platform. Men jeg forstår også dem, som bare vil have noget der virker og er nemt at gå til, som derfor vælger en Iphone.

Skal jeg, næste gang jeg køber gadget, vælge MS, så skal de stille med en løsning der er konkurrencedygtig. Dyr telefon, med mange begrænsninger i bl.a. sw, foruden et hav af andre fordyrende elementer, det gider jeg ikke spilde penge på. Og meget mere vigtigt er det, at jeg ikke gider spilde tid på det.

Tiden hvor vi sad i ophøjet ærefrygt og spænding, når MS på magisk vis tryllede noget frem, er overstået. MS er ude på sidelinien, og skal nu ind i kampen, på samme vilkår som alle andre. Det gør de ikke ret godt. Jeg læser en artikkel som denne, som om de slet ikke forstår hvor de selv er henne, hvorfor de aldrig vil komme tilbage på sporet.

36
9. august 2012 kl. 22:01

Dyr telefon, med mange begrænsninger i bl.a. sw, foruden et hav af andre fordyrende elementer, det gider jeg ikke spilde penge på. Og meget mere vigtigt er det, at jeg ikke gider spilde tid på det.

Helt korrekt, et forkert koncept. Endnu med den væsentlige tilføjelse at vi jo har oplevet Microsoft og deres SW-cirkus ifm. Windows og PC'er her i kongeriget gennem ret så mange år nu (vi kan faktisk både læse og skriver), alene det vil skræmme utallige pga. de fortidige velkendte 'synder'.

At så Microsoft ikke kan finde deres kernekompetance, og endnu engang vil 'dyppe næbbet' i en pengestrøm udenfor deres oprindelige produktlinie - er helt forventeligt.

Men jeg vil nu foretrække, at de i stedet for phone-eksperimentet fik ryddet op samt rettet stumperne til i deres oprindelige produkter... sker det mod forventning en dag, så vil jeg kippe med hatten :)

32
9. august 2012 kl. 17:08

Men der er altså noget omkring min mobil som siger "det skal virke" og uanset hvor mange eksperter der siger "det er lækkert" og "det virker" så vil jeg altid have tanken:

Hvad hvis den får en Blue Screen of Death den dag min mor falder om på gulvet?

Og nej det er ikke et forsøg på en dårlig joke, det er min dybeste alvor at det er grunden til jeg ikke køber en mobil fra Microsoft. Hele deres brand er efterhånden bygget op om ustabilitet, set fra den almindelige brugers synsvinkel.

I øvrigt også grunden til jeg har dumpet min HTC Desire.. Jeg stoler ikke på en mobil der crasher. Så nu bruger jeg en Nokia E75 indtil tiderne tvinger mig videre....

31
9. august 2012 kl. 16:57

Når man nærmest er tvunget til at køre Microsoft på arbejdet, og i lidt ringere grad hjemme, så er det klart, at man fravælger Microsoft hvor det er muligt, bl.a. sin telefon.

29
9. august 2012 kl. 14:22

Microsoft og derres følgerne må indse at de ikke kan få et "iPhone boost" når de ikke kommer med noget der bare matcher iPhone er det jo ikke i sig selv en grund til at skifte. Nej de må oppe sig og komme med noget der giver værdi for brugeren!

26
9. august 2012 kl. 13:58

Pt. findes der ikke nogen Bitcoin wallet app til WP. Dermed mangler WP den for mig vigtigste anvendelse for min smartphone...

21
9. august 2012 kl. 12:44

Jeg er totalt ligeglad hvad mit operativsystem hedder. Det, der interesserer mig, er hvad jeg får ud af det. Altså hvad apparatet kan, og hvilke features (f.eks. apps) der kan fås. Alt andet lader jeg nørder om.

MVH Jan

27
9. august 2012 kl. 14:05

Er du også ligeglad med om de applikationer du i forvejen kører, kan køre på en ny smartphone?

Personligt tror jeg at jeg har for tusindvis af kroner af applikationer på min iPhone og iPad, og en del af de mest benyttede (som Pocket Informant {kalender + en masse mere} og OmniFocus {task management, OS X + iOS}) findes slet ikke til Windows Phone.

Og så bliver det pludselig ikke blot et spørgsmål om at skulle gen-købe sine applikationer til et nyt OS. Så bliver det et spørgsmål om at en WP ikke fornuftigt vil kunne synkronisere med mit andet udstyr.

Pocket Informant kommer 'snart' med en Mac-udgave, mens selskabet bag har opgivet af udvikle en udgave til WP. WP er ganske simpelt ikke forsynet med en API der gør det muligt. Og det fra et firma der for 12 år siden udviklede PI til Windows Mobile, og i dag kører med applikationer til iOS, Android, Blackberry og altså WM. De to bliver der dog tilsyneladende ikke længere udviklet på; de ligger da også begge for døden.

82
31. oktober 2012 kl. 18:09

@Per Erik Rønne : Du skrev bl.a. "Er du også ligeglad med om de applikationer du i forvejen kører, kan køre på en ny smartphone?". Ja, jeg er totalt ligeglad, Jeg har ikke en rigtig smartphone og bruger ikke apps.

Men selv hvis jeg havde haft en smart-tingest i forvejen, var jeg da ligeglad hvad operativsystemet hedder, hvis det kan det jeg skal bruge det til. Og så kunne det da godt være at nogle operativsys' blev fravalgt hvis de ikke kunne køre de apps, jeg skulle bruge.

For mig er operativsystemet ligesom Internetforbindelsen: Jeg er ligeglad med om mit Internet kommer med brevduer, over kobber eller via fiber. Det eneste, der interesserer mig, er hvad jeg får ud af det i min ende.

MVH Jan - kynisk forbruger :-)

84
31. oktober 2012 kl. 19:50

@Jan Sørensen,

Og for mig er det vigtigt at min smartphone synkroniserer med de maskiner, jeg i øvrigt bruger. IPad, MacBook - og at den i øvrigt understøtter iCloud og Exchange Server.

87
31. oktober 2012 kl. 20:11

Og for mig er det vigtigt at min smartphone synkroniserer med de maskiner, jeg i øvrigt bruger. IPad, MacBook - og at den i øvrigt understøtter iCloud og Exchange Server.

For mig er det vigtigt, at jeg kan bruge min telefon på min måde. Jeg har erstattet keyboardet, launcheren, sms-programmet og browseren med andre programmer der bliver behandlet på lige fod med de indbyggede. Det tilbyder Android mig - gør Windows?

86
31. oktober 2012 kl. 20:03

@Per Erik Rønne: Ja, og det er så dit behov. Men er det vigtigt, hvad operativsystemet hedder, hvis det gør det, du vil have det til?

MVH Jan - der dårlig nok kan huske hvilket operativsystem min smartphone-wannabe har :-D

91
1. november 2012 kl. 09:44

@Per Erik Rønne: Ja, og det er så dit behov. Men er det vigtigt, hvad operativsystemet hedder, hvis det gør det, du vil have det til?

Naturligvis ikke. Det forholder sig så bare sådan at kun iOS-enheder er i stand til at synkronisere med det hardware og software jeg i forvejen bruger.

Jeg har en gammel IBM Thinkpad som kørte XP Pro, men som nu kører Ubunta. Den kører bare helt isoleret fra det øvrige udstyr. Evolution og hvad der i øvrigt findes kan hverken kobles op til iCloud eller Exchange Server. Mens der ikke er problemer mellem Mac og Windows, hvis man vel at mærke bruger Windows 7 og Office 2010 med Outlook. Jeg gider bare ikke bruge 1800 kroner for en Windows 7 + Office 2010 Academic licens.

Ubuntu er Linux. Som Android. Jeg ville altså ikke kunne bruge hverken min private kalender, opgaver og kontakter (i iCloud) eller mine studieting (kalender, opgaver og kontakter, på KUs Exchange Server), hvis jeg kørte med Android smartphone eller tablet.

Det kan lige gå med Thinkpaden, der kun fungerer som backup for min Macbook. Med Mathematica, MatLab, Maple og LibreOffice installeret. I dag har man jo laptop med til skriftlig eksamen. Ja, jeg læser fysik, selv om jeg allerede er cand.scient. i datalogi og engelsk.

92
1. november 2012 kl. 10:21

Ubuntu er Linux. Som Android.

Kernen i Ubuntu er Linux. Kernen i Android er Linux. Derudover har de to operativsystemer absolut INTET til fælles.

Det er ikke kernen der skaber mulighederne. Det er programmerne. Og hvis du mangler synkronisering, så står det dig frit for at skabe det nødvendige software - du kan vel programmere?

95
1. november 2012 kl. 11:38

Det er ikke kernen der skaber mulighederne. Det er programmerne. Og hvis du mangler synkronisering, så står det dig frit for at skabe det nødvendige software - du kan vel programmere?

Naturligvis kan jeg programmere. Jeg ser bare ingen grund til at gøre det i dette tilfælde, da jeg har 'billigere' løsninger.

For mig er smartphone, tablet og computere værktøjer, der bare skal fungere. Ikke legetøj.

Og programmering er for mig ikke en hobby. Men et fag (som man får penge for).

96
1. november 2012 kl. 12:02

Naturligvis kan jeg programmere. Jeg ser bare ingen grund til at gøre det i dette tilfælde, da jeg har 'billigere' løsninger.

Har du nu også det?

For mig er smartphone, tablet og computere værktøjer, der bare skal fungere. Ikke legetøj.

Samme her. Og mine valg afspejler det.

Og programmering er for mig ikke en hobby. Men et fag (som man får penge for).

Om du betaler andre for at få funktionaliteten eller du betaler dig selv kommer vel ud på ét?

97
1. november 2012 kl. 13:37

»Naturligvis kan jeg programmere. Jeg ser bare ingen grund til at gøre det i dette tilfælde, da jeg har 'billigere' løsninger.«</p>
<p>Har du nu også det?

Hvis man nu regner sin egen timeløn med, hvad tror du så det vil koste at udvikle programmellet selv, til sig selv, eller bruge standardprogrammel der i forvejen bruges af millioner af mennesker, og som man i øvrigt allerede har på sine maskiner?

Bortset lige fra Thinkpaden, hvor de 1800 kroner for Windows 7 + Office Academic med Outlook dog hurtigt ville være brugt på 'løn til mig selv'.

»For mig er smartphone, tablet og computere værktøjer, der bare skal fungere. Ikke legetøj.
Samme her. Og mine valg afspejler det.</p>
<p>Og programmering er for mig ikke en hobby. Men et fag (som man får penge for).«</p>
<p>Om du betaler andre for at få funktionaliteten eller du betaler dig selv kommer vel ud på ét?

Igen. Der er jo mange om at betale for den funktionalitet, som jeg så betaler en beskeden andel af ...

85
31. oktober 2012 kl. 20:01

@Jesper Poulsen: Det ville jeg også godt LOL

Jeg er sikker på at du har fanget billedet, selv om det er overdrevet :-)

MVH Jan - der foretrækker XP på PC

18
9. august 2012 kl. 12:12

Jeg er Selvstændig, og lever af at anbefale virksomheder den rigtige platform til deres firma, og ingen tvivl om Jeg er vildt imponeret af WP7

men den bliver ikke anbefalt er flere grunde: 1 Tvivlen om Nokias Eksistens 2 Thetering muligheden er først kommet på her med Mango updaten og er model afhængig. 3 Manglende Bank Apps 4 Flere regnskabs programmer tilbyder Mobil upload af Faktura så som E-conomics men de understøtter ikke WP. 5 Man kan ikke opgardere WP7 til WP8 6 får gjort en del mere udad at anoncering, om de bla nu køre skype og hvilke modeller der theter, altså alle de ting den første version blev slået i stykker på.

Så jeg tror nu ikke det er antallet af apps der er afgørende men hvilke apps, og funktioner de tilbyder, og få anonceret det ud.

Fik de disse ting på plads ville jeg nok sælge mellem 25 til 100 WP ud til dres farvorit markede hver månede, da de er overlejende på så mange andre områder, som kvalitet og erhvervs samarbejde med bla sharepoint og Exchanges.

17
9. august 2012 kl. 11:58

fejler i hvert fald ikke noget, efter min mening. Jeg har haft Android-telefoner og har mig en Nokia Lumia 800 nu og WP er bare så meget mere lækkert end Android-telefonerne. Det flyder, det er logisk, det ser ens ud over det hele. Når jeg en gang imellem har fat i en Android, virker den bedaget og som et kludetæppe og som noget rod.

Men WP er ikke sexet som iPhone og der er slet ikke noget hype omkring den. Jeg synes det er ærgerligt. Det er et fremragende produkt.

Til dagligt arbejder jeg som udvikler og har lavet min første app og det var såre simpelt. Men ok, det hjælper også at jeg er vant til xaml og C# og silverlight og Visual Studio.

16
9. august 2012 kl. 11:54
  • for øvrigt tror jeg at overskriften, med sin lidt nedladne tekst "Danskerne Fatter ikke..." er misvisende. Danskere er generelt glad for ms. Jeg tror at det er verden, som evt ikke er overbevist om ms evner i mobil sammenhæng.
15
9. august 2012 kl. 11:51

Det handler vel mest om dårlig erfaring, med mobiler som kører ms os. For ca halvandet år siden, brugte flere af mine kollegaer også ms mobiler, som skulle være super gode til mail og ligende. I virkeligheden blev de meget trætte af at slæbe rundt på forældet hardware og problemer med, netop deres emails som ikke kom igennem - sagde de.

Måske gider folk heller ikke alt det der med, at der mangler en dll-fil og ligende vrøvl. Der er også efterhånden så mange vittigheder om den leverandør - så er det ikke underligt kunderne smutter. Omdømme er vigtigt. Der er jo heller ingen, som vil drøne ud og købe en sprit ny Lada vel? Uanset om den så er bygget i Asien og er nok så moderne...

11
9. august 2012 kl. 11:34

Så når Nokia skal bruge 3 firmware generationer på at få en brugbar telefon så skal man ikke vente på en tilfældig teleudbyder godkender patches.

9
9. august 2012 kl. 11:22

Måske har markedet kun plads til 2 OSer til smartphones og tablets? Hvilket så vil sige iOS og Android.

Har selve Windows-navnet i øvrigt ikke noget gammeldags 1990er-agtigt over sig?

5
9. august 2012 kl. 11:11

Synes der er en væsentlig parameter der bliver overset her... det er ikke så meget det, at folk ikke forstår at andre produkter kan være bedre end en iPhone, så meget som det er signalværdien i at have en iPhone, der gør, at folk ikke kigger til anden side. Der er så meget prestige/branding/signalværdi i en iPhone, at de som sådan kunne lave et skodprodukt og mange ville alligevel svære til produktet. Man ser det gang på gang i diskussioner hvorvidt Android eller Windows er bedre end iPhone... langt de fleste kommentarer fra de folk som tilbeder iPhone viser, at de INTET aner om det indholdsmæssige eller performancemæssige mellem de enkelte styresystemer.

4
9. august 2012 kl. 11:10

I en artikel primært omhandlende Danmark, ville tallene for markedsandele i Danmark nok være mere relevant end de globale andele.

19
9. august 2012 kl. 12:23

Hej Jan -

Det har du helt ret i. Det ønsker hverken Microsoft eller Nokia dog at oplyse, men det burde selvfølgelig fremgå af artiklen. Den er nu opdateret.

Vh Mikkel, v2.dk

3
9. august 2012 kl. 11:07

Microsoft og Nokia kom jo alt for sent til fadet. Jeg har selv prøvet en windows 7 telefon, og jeg synes egentligt den var udemærket, men jeg har altså en Samsung S2 som jeg ikke har de store planer om at udskifte de næste par år.

Det kan godt være jeg tager fejl, men hvis man har en udemærket smartphone udksifter man den vel ikke bare lige med det samme? Og hvis man gør, er man vel tilbøjelig til, at vælge et mærke man kender hvis man ellers har været tilfreds.