Eks-boss: Steve Ballmer spænder ben for topchef-aspiranter

En tidligere Microsoft-chef beskylder i ny bog it-gigantens CEO Steve Ballmer for undergrave og umuliggøre potentielle topchef-efterfølgeres arbejde.
Microsofts topchef, Steve Ballmer. Illustration: Mikkel Meister

Steve Ballmer, den nuværende topchef for giganten Microsoft, gør alt, hvad han kan for at spænde ben for enhver mulig konkurrent til topposten.

Sådan lyder kritikken fra en tidligere Microsoft-chef, nemlig Joachim Kempin, der arbejdede i Microsoft i perioden 1992 til 2002 og endte som salgschef for software.

Det skriver Reuters

Et af eksemplerne på Steve Ballmers klamren til tronen skal man, ifølge Joachim Kempin, finde i sagen om Richard Belluzzo, manden bag Microsoft-konsollen Xbox.

Richard Belluzzo opnåede på baggrund af succesen med Xbox titlen Chief Operating Officer i Microsoft, men forlod stillingen i 2002 efter blot 14 måneder i sædet.

Et sæde, der med Joachim Kempins ord, var uudholdelig at besidde, fordi Steve Ballmer angiveligt skulle have gjort arbejdsbetingelserne umulige.

Joachim Kempin henviser også til andre meget fremtrædende personligheder i Microsoft, som har aspireret til en mulig toppost.

Eksempelvis forlod Steven Sinofsky, en af hovedarkitekterne bag Microsofts touchbaserede Windows 8-styresystem, firmaet i november 2012. Steven Sinofsky havde ellers været i Microsoft i 23 år og stod i forreste række til at træde ind i Microsofts vigtigste kontor for topstillingen.

Læs også: Kronprins forlader Microsoft kort efter Windows 8-lancering

Dårlig ledelse er, igen ifølge Joachim Kempin, grunden til, at pc-salget i de senere år er raslet ned. Steve Ballmer har simpelthen ikke holdt hardware-producenterne nok i ørerne.

Læs også: Ballmer indrømmer: Microsoft Surface har fået en sløv start

Læs også: Se billederne: Så overgearet var Steve Ballmer på scenen

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Johannes Aagaard

Man skal nærmest være både blind og døv (og evangelist) for ikke at kunne afkode Steve Ballmers pinagtige klamren til tronen og samtidig hans til tider ekstremt mærkværdige adfærd, der må virke enormt intimiderende på de ansatte, og herunder først og fremmest lederteamet. Dette kommer naturligvis særligt til skue i forbindelse med præsentationer, hvor man kan se, at folk omkring ham nærmest ryster i bukserne af skræk (på nær f.eks. Steven Sinofsky, der tog det i stiv arm).

Jeg er dog ikke helt med på, at MS ikke skulle have holdt hardware-producenterne nok i ørerne, som Joachim Kempin anfører. For sandheden er vel snarere, at MS ikke har ydet et værdigt modspil til Apple og Google og derved mere eller mindre overladt hardware-producenterne til sig selv (HP er et glimrende (og skrækindjagende) eksempel på det).

 • 4
 • 1
#4 Venligst Slet Min Bruger

At MS har sovet i timen er der vel ingen tvivl om, men jeg gad da godt høre din konklusion på følgende:

"Man skal nærmest være både blind og døv (og evangelist) for ikke at kunne afkode Steve Ballmers pinagtige klamren til tronen og samtidig hans til tider ekstremt mærkværdige adfærd, der må virke enormt intimiderende på de ansatte, og herunder først og fremmest lederteamet."

Hvad får man når man afkoder hans "pinagtige klamren" og "mærkværdige adfærd"?

 • 0
 • 0
#5 Johannes Aagaard

@ Thomas Bundgaard,

Man får en ledertype, der først og fremmest praktiserer management by fear (givet vis delvist ubevidst), detailregulerer, ikke giver plads til gode ledere, ikke kører arvtagere i stilling til sig selv, og er så begravet mentalt i "sit" eget firma og produkter, at han er overbevist om, at alt andet nærmest er latterligt.(Hvem erindrer ikke hans totale skråsikre udbasuneren omkring iPhone, App Store og såmænd også iPad?)

At Steve Ballmer åbenbart ikke besidder den selvindsigt og selvkritik, der for længst burde have fået ham til at indse, at andre typer ansatte simpelthen kunne præsentere produkterne bedre end ham selv, signalerer, at han ganske enkelt er en dårlig leder.

Virksomheder af MS'størelse kan sagtens have dårlige ledere, dels fordi de alene i kraft af deres størrelse har en enorm inerti i markedet, dels fordi den slags virksomheder naturligvis har mange kompetente medarbejdere.

 • 4
 • 0
#6 Venligst Slet Min Bruger

Man får en ledertype, der først og fremmest praktiserer management by fear (givet vis delvist ubevidst), detailregulerer, ikke giver plads til gode ledere, ikke kører arvtagere i stilling til sig selv, og er så begravet mentalt i "sit" eget firma og produkter, at han er overbevist om, at alt andet nærmest er latterligt.

Jeg er meget interesseret i at høre hvordan du er kommet frem til det.

Lad os sige at Ballmer var så forfærdelig, som du prøver at gøre ham til. Hvordan er det lykkedes ham at snyde bestyrelsen og aktionærerne i ~12 år? Og hvordan hænger hans påståede manglende evner sammen med Microsofts resultater?

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere