Eks-ansat forsøgte at sælge stjålne algoritmer fra russisk Google-rival til latterligt lavt beløb

Nu er han arresteret af de russiske myndigheder og idømt to års fængsel.

At man er nødt til at være kreativ for at skaffe penge til sin startup, vil mange sikkert mene, men dette tager alligevel prisen for det mest alternative forsøg.

En tidligere medarbejder hos den russiske søgemaskine Yandex er netop blevet idømt to års fængsel for at have stjålet kildekoden til virksomhedens søgetjeneste, skriver engelske Ars Technica.

Eks-medarbejderen ved navn Dmitry Korobov forsøgte efterfølgende at sælge kildekoden på det sorte marked for at finansiere sin opstartsvirksomhed. Han ledte både efter købere på forskellige hackerfora på nettet samt forsøgte at sælge det til detailvirksomheden NIX.

Tilsyneladende var han dog ikke bekendt med værdien af de algoritmer, han havde stjålet, for han forsøgte at sælge dem til kun omkring 170.000 kr. Flere kilder har dog vurderet værdien til at ligge over 100 mio. kr. ifølge Ars Technica.

Kildekoden »er en central del af vores virksomhed og direkte relateret til Yandex’ søgemaskine, som er hovedindtægtskilden i firmaet,« siger en repræsentant fra Yandex ifølge Ars Technica.

Manden blev arresteret af myndighederne, da han skulle mødes med en potentiel køber.

Det er dog usandsynligt, at nogle af Yandex’ rivaler som eksempelvis Google ville være interesserede i kildekoden, da det ville være let at kunne identificere tyven efterfølgende ifølge en sikkerhedsanalytiker, skriver Ars Technica.

Til gengæld kunne algoritmerne være blevet brugt til avanceret søgemaskineoptimering.

Yandex er den mest populære søgemaskine i Rusland med en markedsandel på 57,2 pct. mod Googles 35,2 pct.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere