Egedal Kommune sparer 100.000 om året med open source-CMS

En ny hjemmeside baseret på Umbraco giver Egedal Kommune en besparelse på 100.000 kroner om året, lyder vurderingen. Mange kommuner er nu ved at skifte til open source-CMS’er.

Som den første kommune i landet har Egedal lanceret ny hjemmeside baseret på open source-systemet Umbraco.

Websiden gik i luften den 2. februar efter tre måneders udvikling, og foreløbigt har det været en succes, skriver kommunen selv om skiftet.

Ved ikke at skulle betale licenser for CMS’et sparer kommunen 100.000 kroner årligt, lyder meldingen, og der er mange kvalificerede leverandører til Umbraco, hvis man ønsker hjælp fra andre kanter end Eksponent, som stod for udviklingen af sitet.

Umbraco er et .Net-baseret CMS, som blev startet af danskeren Niels Hartvig, og som siden er vokset til et internationalt projekt med mange prominente brugere verden over.

Læs også: Ny version af dansk CMS: Umbraco 5.0 klar til download

Ud over Egedal er Ikast-Brande Kommune på vej med en Umbraco-baseret hjemmeside. Her er det samlede budget på 600.000 kroner, inklusive fire års drift.

Læs også: Kommune får ny open source-hjemmeside til kun 600.000 kroner

Ti andre kommuner er i gang med eller er interesserede i at skifte til open source-CMS’et Drupal. De mødtes for nyligt til stormøde hos Ballerup Kommune.

Læs også: Drupal-bølgen ruller videre: Ti kommuner samlet til stormøde

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Niels Hartvig

Jeg kan ikke svare for Egedal, da jeg ikke har været indvolveret i projektet. Men det er helt sikkert ikke omkostninger til Windows Server / SQL Server der vælter et projekt af denne størrelse (du kan leje en Windows VPS for et par hundrede kr i dag og Umbraco kører fint et medium site på en gratis SQL Server CE eller en MySQL).

Så et typisk mellemstort dansk site vil have værre omkostninger til hosting / licenser end en typisk dansk webudvikler koster for en dags konsulentarbejde...

 • 3
 • 0
#4 Niels Hartvig

Jeg kan ikke svare for Egedal, da jeg ikke har været indvolveret i projektet. Men det er helt sikkert ikke omkostninger til Windows Server / SQL Server der vælter et projekt af denne størrelse (du kan leje en Windows VPS for et par hundrede kr i dag og Umbraco kører fint et medium site på en gratis SQL Server CE eller en MySQL).

Så et typisk mellemstort dansk site vil have FÆRRE omkostninger til hosting / licenser end en typisk dansk webudvikler koster for en dags konsulentarbejde...

 • 0
 • 0
#6 Mark S. Rasmussen

Hvad er omkostninger til Licenser til operativ systemer og andre produkter ifbm. Umbraco, formoder de kører en på en Windows platform med en MSSQL database.

Formentligt ligegyldige i det store billede. De vil med stor sandsynlighed fint kunne klare sig med en gratis SQL Server Express. Webserverne vil kunne klare sig med Windows Web Server edition - hvilket koster ~65kr/m med en SPLA aftale, hvilket deres hosting leverandør formentligt kører det under. Med to web servere så er vi oppe på en årlig pris på 1.560,-

 • 4
 • 0
#7 Pauli Østerø

Dejligt at se at endnu en kommune går Open Source. Jeg ved ikke hvilke system Egedal har haft tidligere, men jeg har selv været med til at konvertere flere kommuner og offentlige institutioner væk fra f.eks. Sitecore til Open Source og der er de første 100.000,- sparet op front bare i licenser.

Dejligt med lidt ansvarlig omgang med skatteborgernes penge :)

 • 9
 • 0
#10 Brian Simonsen

jaaehh express er da fin nok, lige indtil man løber ind forkrøblingsgrænsen på 10 GB data/1 GB RAM (og ingen mulighed for "SQL server agent" til f. eks backup/index building mm.). Derefter koster det lige pludselig ~20-25.000 pr processor for en standard Version under SPLA. Ved ikke om Umbraco kan køre på andre RDBMS'er

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere