Eftersøgning efter Microsoft-forsker indstillet

Den amerikanske kystvagt valgte fredag morgen at indstille eftersøgningen efter den forsvundne Microsoft-forsker Jim Gray.

Efter knapt en uges forgæves eftersøgning af over 100.000 kvadratkilometer af oceanet ud for Californien valgte den amerikanske kystvagt fredag at indstille eftersøgningen af it-veteran og stifter af Microsofts forskningscenter i Silicon Valley, Jim Gray.

Jim Gray forsvandt søndag, efter at været sejlet alene ud på sin 40 fods yacht "Tenacious" for at sprede sin mors aske i havet ved Farollon Islands ud for Golden Gate ved San Francisco.

Den 63-årige er en legende i Silicon Valley takket være sit arbejde med især databaser. Han er ligeledes kendt som en erfaren sejler, omend han også af flere betegnes som en vovehals. Ifølge myndighederne er der dog intet, der tyder på, at Jim Gray havde planer om ikke at vende direkte tilbage til San Francisco, efter at have spredt sin mors aske.

Vejrforholdene har ifølge kystvagten været optimale til afsøgningen, men hverken båden eller vragdele er dukket op.

Efter fem dage vil det imidlertid have været muligt for Jim Gray at nå helt ned til kysten ud for Mexico, oplyser kystvagten til San Jose Mercury News.

Selvom kystvagten har indstillet deres intensive eftersøgning, fortsætter både familie, venner og endda konkurrenter fra blandt andet Google deres forsøg på at opspore Tenacious og Jim Gray.

Lystsejlere i området kender til farene, der kan lure i det trafikerede vand langs den amerikanske stillehavskyst, hvor containere fra fragtskibe kan ligge nedsunket få centimeter under havoverfladen og gøre alvorlig skade på lette fartøjer. Der er dog ikke fundet vragdele eller andre spor af et forlis.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere