Efterretningstjeneste advarer mod Kinas teknologiske fremskridt

25. oktober 2021 kl. 09:558
Efterretningstjeneste advarer mod Kinas teknologiske fremskridt
Illustration: kb-photodesign / Bigstock.
Kinas store ambitioner og fremskridt inden for blandt andet kunstig intelligens får amerikansk efterretningstjeneste til at opfordre til øget kontrol.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kinas store ambitioner og fremskridt inden for kunstig intelligens og andre teknologier kan give dem en militær fordel og en indflydelsesrig rolle inden for den amerikanske sundhedssektor og andre vigtige sektorer.

Det advarer den amerikanske efterretningstjeneste National Counterintelligence and Security Center (NCSC) endnu engang om ifølge AP.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Advarslerne indebærer, at forretningsledere, akademikere og embedsmænd skal informeres om risiciene ved at acceptere kinesiske investeringer eller ekspertise inden for centrale industrier.

NCSC vil ikke bede embedsmænd om at boykotte kinesiske investeringer, men tilskynder til at implementere sikkerhedsforanstaltninger og styrke kontrollen med intellektuel ejendomsret.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
26. oktober 2021 kl. 11:50

Jeg er ikke uenig i, at USA har udført/støttet ugerninger

Ingen andre i tråden har nævnt dette. Spørgsmålet er i min optik det objektivt hykleriske i, at USA beskylder sin næste udpegede yndlingsskurk for diverse forretningsmæssigt sjusk og fusk, som USA selv nærmest har haft monopol på.

USA forventer derpå, at resten af Vesten retter ind, og følger denne parole - hvad fx Danmark da også lydigt gør, igen og igen.

synes man glemmer at Kina er en diktaturstat

Jeg synes det er en undskyldning, som i rigelig grad er misbrugt til at give USA fripas for bølleoptræden. Under logikkken mine fjenders fjende allierer Vesten sig kronisk med diktaturstater i kampen mod andre diktaturstater - hvilket gør det ret svært at sige, hvad der egentlig kæmpes for.

Fx deltog Danmark i angrebet på Afghanistan fra en base i Kirgisistan, der på en frihedsskala kun ligger få mulehår over Afghanistan. Så jo, i Vestens taktiske alliancer glemmes oftest, hvem der er diktaturerne. Glem heller ikke, at Danmarks partnere i forrige århundredes NATO rummede Grækenland, Portugal og Tyrkiet, hvor styreformen groft sagt var evige militærkup.

min optik er diktaturer blandt de mest kritisable og decideret farlige

Det var ellers noget af et modigt udspil :). Kan vi også blive enige i, at det er muligt at kritisere USA, uden at dette fx indebærer støtte til Kinas brutale teknokrater?

7
26. oktober 2021 kl. 09:43

Hvornår vågner folk op....

Kommentarerne i denne tråd kunne give håb om at der måske er ved at ske et skred. At Kina skal være den nære fremtids bussemand har længe været forudsagt, og spændingen har alene gået på i hvilken takt det skulle ske.

Den prisbelønnede journalist John Pilger's dokumentar "The Coming War on China" beskrev allerede for 6 år siden, hvordan de eskalationer vi ser idag ville folde sig ud på alle forventede fronter; økonomisk, teknologisk, politisk, kulturelt.

Både han og mange andre har vist hvor nemt det er, at tegne trend-linier gennem mainstream-mediernes kontekstløse og indholdsfattige rapportering af geopolitiske hændelser, og med uhyggelig præcision forudsige hvor vi er på vej hen. Specielt når det drejer sig om kadencen på "nyheds"-historier der bønfalder os om at frygte bussemanden og sende flere penge til vores beskyttere og only hope.

Den mest letforståelige narrativ fortælles selvfølgeligt malerisk af Hollywood, som af folk som Edward Beanays, Goebbels, Sasha Baron Cohen og Slavoj Zizek og mange andre, er blevet identificeret som verdens største propagandamaskine.

Vi så hvordan onde pelshue-klædte russere blev skudt og banket ned af Stallone the Ivan-slayer i 80'erne, indtil de efter slutningen af den kolde krig blev afløst af den tran-svedenede usoignerede psykopat-terrorist med masseødelæggelsesvåben. Først som plutoniumsvingende karrikatur i Back to the Future, og derefter solidt installeret på tronstolen i skurkegalleriet i True Lies.

Og ganske som forudsagt og i rette tid, skal Stallone næste år tilbage i Rambo-outfit i Little America, og bekæmpe de uhyggelige kinesere, der har købt hele USA og overvåger alt og alle hele tiden, i en parallelverden, hvor 8 ud af 10 dollarmilliardærer ikke er amerikanske og hvor det ikke er USA der overvåger alt og alle.

6
26. oktober 2021 kl. 08:35

Jeg er ikke uenig i, at USA har udført/støttet ugerninger rundt om i verden, men jeg synes man glemmer at Kina er en diktaturstat.

Man kan mene om USA's demokratimodel hvad man vil, men i min optik er diktaturer blandt de mest kritisable og decideret farlige styreformer.

5
25. oktober 2021 kl. 23:30

Det kan kun give dig ret i

4
25. oktober 2021 kl. 17:27

Du glemmer at når USA gør noget, så er det altid OK. Men vis andre gør det samme så er det et sikkerhedsproblem...

3
25. oktober 2021 kl. 14:09

Jeg synes der kommer flere og flere advarsler mod Kina imens USA bare gør præcis hvad der passer dem...

Hvornår vågner folk op....

2
25. oktober 2021 kl. 14:08

Enig med Tom...

1
25. oktober 2021 kl. 12:08

Behovet for at implementere sikkerhedsforanstaltninger og styrke kontrollen med intellektuel ejendomsret er naturligvis først nødvendigt nu, hvor det ikke længere er USA selv, der sidder tungt i direktørstolen - og groft udnytter et teknologiske forspring, der som regel er "indkøbt" fra resten af verden.