Efterdønninger fra NotPetya-cyberangreb volder stadig problemer - Mærsk næsten klar

FedEx og Nuance Communications er blandt de virksomheder, som stadig har problemer i kølvandet på NotPetya-angrebet.

Tre uger efter NotPetya-cyberangrebet er der stadig globale virksomheder, som kæmper med de sidste efterdønninger. Det skriver BBC.

Det gælder blandt andet Nuance Communications, som blandt andet leverer talegenkendelse til sundhedssektoren, og problemerne med Nuances online-tjeneste giver fortsat forstyrrelser hos to amerikanske hospitaler.

Også logistikkoncernen FedEx har problemer i datterselskabet TNT Express, hvor det går ud over fakturering af kunderne.

Til gengæld er situationen efterhånden ved at være tilbage til det normale hos den danske shippingkoncern Mærsk, som blandt andet blev nødt til at lukke for systemerne i flere af koncernens containerterminaler.

Nu oplyser Mærsk til BBC, at alle vigtige systemer og kundevendte grænseflader er oppe igen, men der stadig er en opgave med at få ryddet op efter de midlertidige, manuelle løsninger, som blev implementeret for at kunne fortsætte driften.

»Der er nogle forsinkelser på visse processer på grund af manuelle workarounds og ophobede opgaver, som skal ryddes af vejen,« siger en talsmand fra Mærsk til BBC.

Umiddelbart i kølvandet på angrebet iværksatte Mærsk en række nødløsninger som eksempelvis at forsøge at bruge Google Maps til at holde styr på, hvor koncernens skibe var.

De økonomiske konsekvenser af cyberangrebet er endnu ukendte, men fødevarekoncernen Mondelez har ifølge BBC vurderet, at angrebet vil koste op til et par procentpoint i salget i dette kvartal.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere