Efter Version2-spørgsmål: Region Syd nedtoner varslede EPJ-besparelser

Illustration: Das Büro
I forbindelse med valget af Systematic som leverandør meldte Region Syddanmark ud, at man forventede at indregne en besparelse på driften allerede i 2019. Men det er naturligvis ikke tilfældet, da systemet først tages i brug i 2020, lyder det nu fra hospitalsdirektør.

Det lød for godt til at være sandt - og det var det også.

Da Region Syddanmark for nylig annoncerede den jydske it-virksomhed Systematic som vinder af udbuddet på et nyt EPJ-system, fremgik det, at man forventede besparelser allerede inden systemet var implementeret.

»Driften af det nye EPJ-system bliver billigere end driften af det nuværende. Regionen har ikke på nuværende tidspunkt opgjort, hvor stor besparelsen på driften bliver. Den ventes indarbejdet i regionens budgetter fra 2019,« hed det i pressemeddelelsen.

Læs også: Systematic vinder kæmpe EPJ-udbud i Region Syddanmark

Version2 har spurgt Niels Nørgaard Pedersen, der er administrerende sygehusdirektør på Odense Universitetshospital (OUH), der driver EPJ for hele regionen, hvordan man kan have driftsbesparelser på et system, der ikke er i drift.

Regionens nye EPJ tages nemlig først i brug i 2020.

»Det er rigtigt set. Vi har naturligvis ikke driftsbesparelser på systemet, før det tages i brug,« siger han til Version2.

»Når vi lægger budgettet for 2019, kigger vi også længere fremad, og det er det, der menes her.«

Ifølge Niels Nørgaard Pedersen skal der i oktober måned lægges budget for 2019, og han forventer altså, at man allerede her kan sige, hvor meget regionen kan spare i drift på systemet, der implementeres i 2020.

Herefter skal den anslåede besparelse indregnes i regionens budgetter for de kommende år.

Læs også: Ekspert om mangel på business case for nyt EPJ i Region Syd: »Det giver ingen mening«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere