Efter Version2-debat: Nu vil K have it-havarikommission

De Konservative er blevet inspireret af Version2-debat i forbindelse med it-udspil. Der mangler fokus på privatlivsbeskyttelse, lyder kritikken fra Version2-blogger Poul-Henning Kamp, der har været en væsentlig inspirationskilde til udspillet.

En it-havarikommission og masteruddannelse af dataansvarlige. Flere dele af indholdet i et nyt it-sikkerhedspil fra de Konservative bærer præg af den debat, som partiets it-ordfører Brian Mikkelsen har skabt her på sitet med sit blogindlæg om datacentre, Apple og Danmark.

Med udspillet 'Bedre IT-sikkerhed' (PDF) foreslår de Konservative, at en it-havarikommission, skal samle viden op fra offentlige it-katastrofer, så de ikke gentager sig. Version2-blogger Poul-Henning Kamp har flere gange foreslået en it-havarikommission, også i debatten under Brian Mikkelsens datacenter-indlæg.

Også en master-uddannelse til dataansvarlige har fundet vej fra et af de punkter, som Poul-Henning Kamp nævner i debatten, til det konservative udspil.

I et opfølgende blogindlæg lægger Brian Mikkelsen da heller ikke skjul på, at Version2-debatten har tjent som inspirationskilde.

»Mange af forslagene er inspireret af de mange gode forslag, jeg fik fra jer, da jeg skrev min sidste blog. Det skal I have en stor tak for. Jeres indsigt og hjælp har været uvurderlig,« skriver den konservative it-ordfører i blogindlægget.

Trods den umiddelbare politiske lydhørhed over for fagkundskaben i Version2's debat, så er en af de øjensynlige inspirationskilder, Poul-Henning Kamp, ikke uddelt begejstret over det konservative udspil.

Først og fremmest bemærker han dog, at Brian Mikkelsen hurtigt har påvirket partiets it-politik:

»Brian Miikkelsen er den 'tungeste' it-ordfører Folketinget nogensinde har haft og det er interessant at se, hvor kort der er fra hans input til partiets it-strategi,« skriver Poul-Henning Kamp i en mail.

Derudover påpeger han, at Brian Mikkelsen - ikke overraskende - har haft konservative briller på, når det kommer til inspirationen fra Version2-debatten:

»Når det er sagt, så har Brian naturligvis plukket som det passede med hans parti-politik. F.eks. ville hans udgave af it-havarikommissionen ikke give indsigt i IBM/Nets/Se&Hør sagen, for det er ikke et 'offentligt IT projekt' - formodentlig fordi man 'ikke skal bebyrde erhvervslivet',« skriver Poul-Henning Kamp med henvisning til, at den konservative udgave af it-havarikommissionen taler om offentlige it-projekter, mens hans eget forslag også stiler mod it-katastrofer i privat regi.

Lidt begejstring er der dog at spore hos Poul-Henning Kamp, der tilføjer:

»Men hellere små brugte diamanter end slet ingen diamanter, som Groucho Marx sagde.«

Hvor er privatlivet?

Derudover er det dog småt med rosen.

»Men det skuffer mig dybt, at netop de Konservative, der plejer at rose sig selv for ret ryg og respekt for individet, overhovedet ikke nævner privatliv med et ord eller prøver at forhindre skredet fra åbent demokrati til politistat,« skriver Poul-Henning Kamp.

Version2 har spurgt Brian Mikkelsen om,, hvorfor privatliv ikke er nævnt i udspillet. Han svarer via sms fra en bredbåndskonference:

»Vi er blevet inspireret af blandt andet debatten på Version2. Et godt sted at blive klog. Vores udspil handler ikke om privatliv, men om sikkerhed. Vi overvejer p.t. et udspil om det emne (privatliv, red.),« skriver den konservative it-ordfører og tilføjer:

»Der er mange vigtige it-emner. Vi tager dem et ad gangen. It er et prioriteret emne for os nu og i fremtiden.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Lars Bjerregaard

Det er godt at høre Brian, og der er nok at tage fat på. Glæder mig til fremtidige indlæg og udspil fra din hånd. Så længe du ikke forventer at vi æder det råt, men er med på at vi også giver noget modspil, og tager dig på ordet, så synes jeg det er gode takter du slår an. Bare det at du overhovedet blander dig rimeligt sagligt på et fagmedie, indgyder en smule optimisme og indkasserer lidt respekt tilbage. Godt gået og fortsæt med det!

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder