Efter Version2-artikel: DR flytter nu julekalender, så børn ikke støder på upassende indhold

Illustration: shutterB, BigStock
Julekalenderen på DR skal være et trygt sted for børn og unge. DR ændrer derfor julekalenderen til at være en del af Ultra-universitet.

Efter Version2s artikel om, at DR anbefalede voksent indhold direkte efter julekalenderen, skifter DR nu mening.

På twitter skriver DR Presse, at julekalenderen Snefald nu bliver en del af Ultra-universet, der er dækket af dr.dks regler om at beskytte børn og unge mod upassende indhold.

Se DRs tweet:

Svaret på Twitter kommer til et tweet fra Hanne Kokkegaard, der er ansat i Mediehuset Ingeniøren, som Version2 også hører til.

Læs også: DR-algoritme foreslår sex-tema til børnene direkte efter julekalenderen

Hun påpegede i sit tweet til DR, at det ikke engang var muligt at finde julekalenderen gennem hverken Ultra eller Ramasjang.

Det betød, at hvis man ville se Snefald, så kunne man udelukkende bruge den platform, der efterfølgende henviste seeren til indhold af meget voksen karakter.

Forvirring om målgruppen

Tidligere på dagen var beskeden fra DR ellers, at Snefald ikke var et børneprogram, men et familieprogram - og seere skulle derfor ikke skærmes fra resten af DRs indhold.

»Snefald er ikke et børneprogram, hvilket også er grunden til, at det ligger på DR1. Det er et familieprogram på linje med fx Bagedysten og X Factor,« skrev Per M.E. Christiansen, DR Kommunikation og Presse, i en mail til Version2.

Det stod dog i kontrast til seriens skabere, der sagde, at serien retter sig aller mest mod børn.

Når DR nu flytter julekalenderen til Ultra-universet, vil seerne derfor blive beskyttet af dr.dks vilkår, der siger:

»Vi bestræber os kraftigt på at tilbyde forældre et sikkert sted at lade de små bruge nettet - uden reklamer eller stødende eller skræmmende billeder og indhold.«

Seere af Snefald vil derfor i fremtiden ikke blive foreslået at se programmer om Fremtidens Sex, men i stedet møde indhold der er passende for målgruppen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere