Efter tyske forbuds-trusler mod Analytics: Google frigiver privatlivs-plugin til alle browsere

15. september 2011 kl. 16:412
Fremover vil europæere kunne vælge, om Google skal indsamle data, når de besøger hjemmesider, der bruger Google Analytics. Plugin'et, der spærrer for Analytics, er nu kommet til alle browsere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sidste år kunne Version2 berette om, at Google havde planer om at udgive et browserplugin, der gjorde brugeren usynlig for Googles populære gratis webanalyse-værktøj Analytics.

Nu er det plugin blevet en vigtig del af en aftale med de tyske myndigheder, der ellers stod til at forbyde brugen af Google Analytics. Det skriver The Next Web.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Muligheden for at framelde sig dataindsamling fra Analytics har Google tidligere tilbudt for brugere af Internet Explorer, Firefox og Chrome, men nu kommer plugin'et også til Safari og Opera. Dermed er alle større browsere dækket ind, noterer det tyske svar på Datatilsynet, der har indgået aftalen med Google.

Google har desuden forpligtet sig til at underskrive Analytics-kontrakter med hjemmesideejere, omkring hvordan data behandles, samt ikke at opbevare komplette IP-adresser for europæiske brugere.

Søgegiganten har meldt ud, at selv om man er uenig med de tyske myndigheder i, at Google Analytics skulle bryde med den tyske persondatalovgivning, vil firmaet arbejde med de tyske myndigheder for at finde en løsning, hvoraf disse browserplugins altså er en af løsningerne.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
18. september 2011 kl. 11:38

plugins der ringer hjem til nogen om hvad man gør

https://www.ghostery.com/

Virker til alle større browsere og har gjort det et godt stykke tid ;) så hvis man ikke stoler på at google kan håndtere private informationer... Hvorfor skal man så instalere mere software fra dem for at sikre at de ikke får flere informationer... Tal om at sætte ræven til at vogte gæs...