Efter svartider op til 20 minutter: Styrelse beder brugerne logge ind uden for arbejdstid

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Lange svartider i nyt it-system fra NaturErhvervsstyrelsen skaber vrede blandt planteavlskonsulenter. Styrelsen beder nemlig brugerne om at indberette uden for normal arbejdstid.

Et nyt it-system, som planteavlskonsulenter benytter til at indberette markstørrelser, har for lange svartider. Derfor anbefaler NaturErhvervsstyrelsen, at konsulenterne indberetter store ansøgninger med mange marker før klokken 9 eller efter klokken 17. Det skriver Landbrugsavisen.dk.

Læs også: Styrelse 'beklager dybt' elendig landmands-it

»Jeg har stort set kun store landbrug. Det provokerer mig dybt, at de mener, jeg skal arbejde 'i ydertimerne. Hvad ville de mon sige, hvis jeg forlangte af dem, at de arbejdede om natten? Det er bare for groft. Det næste bliver, at jeg får Arbejdstilsynet på halsen. Det er kun fordi det er landbruget, de træder på os,« udtaler planteavlskonsulent Carsten Kløcher til Landbrugs Avisen.

Svartiderne i systemet løber i nogle tilfælde helt op på 20 minutter for én ansøgning. Den 27. februar var der indsendt 3.653 ansøgninger, hvor der samme dag sidste år var indsendt 5.405 ansøgninger. Det giver et efterslæb på cirka tre dage.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Pauli Østerø

jeg har ikke meget til overs for klynkeri når vi snakker om drag n' drop kreerede websites. Prøv at optimer på selve den tekniske udførsel i stedet for blot at undskylde sig med at "vi kan jo ikke bare smide ubegrænsede antal servere efter løsningen". Nej, og det behøves man heller ikke hvis man tænker sig ordenligt om når et system som dette skal sammensættes.

Nu er der noget der lugter af at det er 1508 har stået for sitet - super fedt kreativt DESIGNbureau, men nok ikke dem jeg vil overlade ansvaret til for et kritisk site som bare skal spille.

  • 1
  • 0
#7 Christian Nobel

Det er da ikke uden grund Danmark er hovedsæde for Ebberød Bank.

En anden lille historie fra det virkelige liv:

Vores lille firma har i mange år lavet indsamling af data inden for affaldsområdet, med efterfølgende kvalitetssikring og afrapportering til de respektive kommuner i det storkøbenhavnske - et opland der dækkede ca. en tredjedel af landet.

I 2009 udfærdiger Miljøforstyrrelsen en ny affaldsbekendtgørelse, hvor der bla. skal indrapporteres efter et nyt paradigme - og man spørger selvfølgelig ikke dem der har viden inden for området til råds, og man beslutter også at et nyt system skal sættes i værk per 1. april 2010 (!), uden forløbende pilottest.

Da vores firma jo ikke var fint nok for MST laver man en aftale med Nitten, fint lusket ind gennem SKI ordningen, så udenforstående ikke kan få at vide hvad prisen er.

Nitten skruer så det mest elendige makværk af et system sammen, som selvfølgelig forsinkes meget, og som i opbygningen er en ren farce.

Vi havde sagtens kunne håndtere hele landet og vi ville have kunnet gøre det til en pris på mellem 2 og 5 millioner (afhængig af ønsket detaljeringsgrad), inklusive webbaseret indberetning, kvalitetssikring af data, og udfærdigelse af rapporter til kommunerne - men næh nej, nu skal det jo være fint og opulent, så jeg vil gætte at det nu koster et sted mellem 10 ot 15 millioner (men som sagt, det er jo en hemmelighed, da transparens jo ikke eksisterer her i landet), men så virker der til gengæld slet ikke, data er helt i skoven, kvalitetssikring ikke foretaget, og afrapportering en fjern drøm.

Sektoren er tabt helt på gulvet, så valide data for affaldsområdet er tabt mange år frem i tiden, og kommuner må fremover lave prognoser og affaldsplaner ud fra rent gætteværk.

Og som konsekvens er vores gesjæft lukket, viden og medarbejdere spredt for alle vinde, området ligger i ruiner, og det koster kassen.

Se det er dumt og dansk i en nøddeskal.

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere