Efter Sundhedsplatformen: Regionerne overvejer regionalt it-projektråd

Illustration: Danske Regioner
De danske regioner overvejer netop nu at etablere et fælles it-råd, der skal vurdere store, regionale it-projekter som Sundhedsplatformen. Statens It-råd har angiveligt afvist at vurdere regionale projekter.

Alle statslige it-projekter af en vis størrelse kommer forbi Statens it-råd, der vurderer alt fra risikoprofil og økonomi til tidshorisont og kommer med anbefalinger, så de offentlige it-projekter har mulighed for at forvalte de offentlige midler bedst muligt.

Men de regionale projekter får lov at sejle deres egen sø, selvom de kan være mindst lige så store. Konsekvenserne eksemplificeres af Sundhedsplatformen, der af statsrevisorerne netop er kritiseret for en 'uprofessionel' forberedelse af ibrugtagningen på Herlev og Gentofte Hospital og generelt for at have forringet sundhedsvæsenet i hovedstadsområdet.

Derfor overvejer de danske regioner netop nu at etablere en pendant til Statens It-råd for at undgå lignende skandaler i fremtiden.

»Det korte svar er, ja, vi har overvejelser om et it-råd. Inden udgangen af 2018 skal vi tage stilling til en model for risikovurderinger af fællesregionale projekter,« skriver Stephanie Lohse (V), der er formand for Danske Regioner, i en mail til Version2.

Læs også: Analyse: Spørgsmålene som skandalen Sundhedsplatformen aldrig vil give svar på

Den manglende overvågning af regionale it-projekter blev påpeget af Version2s redaktør, Henning Mølsted, i en analyse i fredags:

»Hvorfor holder Statens It-projektråd kun øje med statens it-projekter, når det viser sig, at der også kan spildes milliarder af kroner i landets lokaladministration på elendige it-projekter,« spurgte Version2 i artiklen.

Staten har takket nej

Regionerne har ifølge Stephanie Lohse forsøgt at få Statens It-råd til også at vurdere regionale it-projekter - men det har staten afvist.

»Vi har tidligere haft en dialog med staten om et fælles IT projektråd. Staten ønskede på daværende tidspunkt ikke at inkludere de fællesregionale projekter i IT projektrådet,« lyder det fra Stephanie Lohse.

Version2 har siden fredag forsøgt at få en kommentar fra minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), der er ansvarlig minister for Statens It-råd.

Regionerne vil ifølge Stephanie Lohse lade sig inspirere af både Statens It-råd og det kommunale it-projektråd, der findes i Københavns Kommune.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
Louise Klint

Ja, når nu man har de faglige kompetencer samlet, så er det da fjollet med dobbelt korps af kontrollanter.
Jeg ser ingen grund til at bruge flere offentlige kroner på ekstra separate sektorer (”siloer”) eller mere bureaukrati.

Hvorfor afviser Staten at beskæftige sig med det, mon?

Thomas Watts

Domænekendskab er supervigtigt, hvis man skal lave andet end økonomisk funderede analyser af andres arbejde.

Og så er der liiige et ressourcespørgsmål. Eller skal der oprettes en Review Styrelse eller noget lignende på Finansloven hvis de centralt skal håndtere :p

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder