Efter stort ransomware-angreb: Gratis dekrypteringsværktøj til Revil-ofre

20. september 2021 kl. 13:021
Efter stort ransomware-angreb: Gratis dekrypteringsværktøj til Revil-ofre
Illustration: Bitdefender.
I samarbejde med »en pålidelig retshåndhævelsespartner«, der har stillet dekrypteringsnøgler til rådighed, frigiver Bitdefender nu et nyt dekrypteringsværktøj.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sikkerhedssoftware-virksomheden Bitdefender frigiver dekrypteringsværktøj til ofre for REvil/Sodinokibi-ransomware-angreb. Værktøjet kan hjælpe ofre, der er ramt af angreb før 13. juli 2021, med at gendanne deres filer. Det gælder eksempelvis ofre for det såkaldte Kaseya-angreb.

Det skriver ZDNet pba. en pressemeddelelse fra Bitdefender.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Den 13. juli i år gik dele af REvils infrastruktur offline, hvilket efterlod hackede ofre, der ikke havde betalt løsesummen, ude af stand til at gendanne deres krypterede data. Dette dekrypteringsværktøj vil nu gøre det muligt for disse ofre at tage kontrol over deres data og aktiver,« skriver Bitdefender i pressemeddelelsen.

Bitdefender har udviklet værktøjet sammen med »en pålidelig retshåndhævelsespartner«, der har stillet dekrypteringsnøgler til rådighed for Bitdefender.

Bogdan Botezatu, der er direktør for threat research and reporting i Bitdefender, vil overfor ZDNet ikke gå i detaljer med, hvorfor dekrypteringsværktøjet ikke virker på angreb fra før 13. juli, men siger, at det relaterer sig til nøglerne, der er stillet til rådighed af partneren.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. september 2021 kl. 07:12

... hvor »en pålidelig retshåndhævelsespartner« laver en eksklusivaftale med et kommercielt firma i stedet for bare at offentliggøre dekrypteringsnøglerne - eventuelt anonymt.