Efter stort ransomware-angreb: Gratis dekrypteringsværktøj til Revil-ofre

Illustration: Bitdefender
I samarbejde med »en pålidelig retshåndhævelsespartner«, der har stillet dekrypteringsnøgler til rådighed, frigiver Bitdefender nu et nyt dekrypteringsværktøj.

Sikkerhedssoftware-virksomheden Bitdefender frigiver dekrypteringsværktøj til ofre for REvil/Sodinokibi-ransomware-angreb. Værktøjet kan hjælpe ofre, der er ramt af angreb før 13. juli 2021, med at gendanne deres filer. Det gælder eksempelvis ofre for det såkaldte Kaseya-angreb.

Det skriver ZDNet pba. en pressemeddelelse fra Bitdefender.

»Den 13. juli i år gik dele af REvils infrastruktur offline, hvilket efterlod hackede ofre, der ikke havde betalt løsesummen, ude af stand til at gendanne deres krypterede data. Dette dekrypteringsværktøj vil nu gøre det muligt for disse ofre at tage kontrol over deres data og aktiver,« skriver Bitdefender i pressemeddelelsen.

Bitdefender har udviklet værktøjet sammen med »en pålidelig retshåndhævelsespartner«, der har stillet dekrypteringsnøgler til rådighed for Bitdefender.

Bogdan Botezatu, der er direktør for threat research and reporting i Bitdefender, vil overfor ZDNet ikke gå i detaljer med, hvorfor dekrypteringsværktøjet ikke virker på angreb fra før 13. juli, men siger, at det relaterer sig til nøglerne, der er stillet til rådighed af partneren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere