Efter stort datalæk og manglende brugere: I dag lukker Google+

2. april 2019 kl. 07:554
Efter stort datalæk og manglende brugere: I dag lukker Google+
Illustration: google.
Det sociale medie fra Google lukker og slukker i denne uge.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Efter omkring otte år i luften bliver Googles sociale medie-projekt, Google+, lagt i graven tirsdag, og konti på platformen bliver slettet.

Det skriver BBC.

Facebook-konkurrenten har igennem årene haft svært ved at lokke brugere ombord på det sociale medie, og efter at platformen blev ramt af at omfattende datalæk sidste år, blev planerne om lukning fremskyndet.

Datalækket blev kendt i offentligheden efter en test af platformen i november. Her blev det opdaget, at app-udviklere i flere dage havde mulighed for at tilgå private informationer på i alt 52,5 millioner brugere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Før datalækket var det planen, at Google+ skulle lukkes i august 2019, men sikkerhedshændelsen gjorde, at lukningen blev rykket til april 2019.

Derudover har Google har tidligere oplyst, at lukningen også skyldes en »lav brugsrate« samt »udfordringerne ved at vedligeholde et succesfuldt produkt, der møder forventningerne«.

Projektet kan nu findes på listen over virksomhedens fejlslagne projekter, som blandt andet rummer Googles beskedtjeneste Allo og Inbox-tjenesten til Gmail.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
2. april 2019 kl. 12:49

At kalde alt på listen for "fejlslagne projekter", er sygt.

Sygt og sygt.... men ja, det er en liste over døde projekter, ikke fejlslagne do.

Picasa var bestemt ikke fejlslagent. Jeg er helt overbevist om at Google lukkede det fordi de ikke har interesse i at folk kan sidde og fedte med deres billeder på deres egen computer, uden at Google kan se billederne, analysere indholdet, og profilere dig efter det. De skal have alle billederne op i cloud-udgaven (som nu hedder Google Photos). Dem der bruger tjenesten ved hvad jeg taler om; hver gang jeg åbner den har deres Big Machine kigget flere ting ud i motiverne.

3
2. april 2019 kl. 12:23

Jeg er glad for min Chromecast audio, så jeg vil da ikke betegne den som et fejlslagen projekt. Men den har måske ikke været det store salgs-hit da der er mange alternativer. Jeg kan dog ikke forstå at den står som erstattet af Google home smart speaker - en enhed som jeg ikke umiddelbart vil have inden for dørene. Det er rigeligt at jeg ikke kan sige noget i mit eget hjem uden at konen lytter med :-)

2
2. april 2019 kl. 11:28

Fejlslagne projekter
At kalde alt på listen for "fejlslagne projekter", er sygt.

Nok mere ud fra en bruger eller økonomisk betrakning.

Nogle af projekterne fra google, har måske også været for vilde, for tidelige. Eller forsøg på at mouge sig ind og få en bid af en kage, hvor der ikke var plads.

Glasses f.eks de kommer jo igen, i andre udgaver. Måske ikke fra google, men så MS når teknolgien er bedre, og samfundet og brugeren er klar til det

1
2. april 2019 kl. 09:40

At kalde alt på listen for "fejlslagne projekter", er sygt.