Efter skandaler fjerner Yahoo mulighed for mail-forwarding: Kunder føler sig fanget

11. oktober 2016 kl. 08:3311
Yahoo har i denne måned fjernet muligheden for at få videresendt mails til en ny mailadresse. Det gør det svært for kunder at forlade det skandaleramte firma.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Dårlige nyheder er væltet ind over Yahoo i den seneste tid, og det kan skabe masseflugt fra firmaet. Men nu har Yahoo gjort det sværere at skifte mail, da muligheden for automatisk at få videresendt mails til en ny mailadresse (forwarding) pludselig er forsvundet. Det skriver the Associated Press (AP), der har talt med flere brugere, som ønsker at forlade Yahoo.

Det sker i kølvandet på, at det er kommet frem, at 500 millioner Yahoo-mail-konti er blevet lækket, at Yahoo har masseovervåget deres brugeres mails for den amerikanske regering, og at Verizon beder om rabat på deres opkøb af Yahoo.

Tidligere har der ellers været mulighed for at få sine mails forwardet, hvis man ville skifte mailadresse og ville sikre sig ikke at misse mails, der risikerede at komme til den gamle adresse.

Yahoo stopper forwarding for at forbedre den

Brugere har fortalt AP, at funktionen, hvor man kunne forwarde e-mails, forsvandt fra Yahoo i begyndelsen af denne måned.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Yahoos hjælpe-side lyder forklaringen, at forward-funktionen er blevet lukket ned, så firmaet kan forbedre den.

»Det er alt sammen en ekstrem mistænkelig timing,« siger Jason Danner til, som har forsøgt at opsige sin 18 år gamle Yahoo-konto og til daglig arbejder med informationsteknologi, til AP.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
19. oktober 2016 kl. 22:45

Netop når deres mailkonti er blevet hacket, så kan jeg godt forstå at de slår forwarding fra. Hvis man hacker en mailkonto, så kan man jo slå mailforwarding til og så lade som ingenting. Ejeren bemærker umiddelbart intet, men hackeren får adgang til ejerens fremtidige emails. Så jeg synes at det er fornuftigt at de har slået det fra og så snart tvinger folk til at sætte det op igen, så de får filtreret eventuelle hackede forwards fra. Og til dem som gerne vil have forwarded nu, så kan man sætte en gmail konto op til at hente fra en anden konto via pop3. Det hjælper selvfølgelig kun dem som bruger gmail.

10
13. oktober 2016 kl. 10:58

https://www.version2.dk/artikel/kilder-verizon-vil-have-1-milliard-rabat-paa-yahoo-opkoeb-980504

Vil helt sikkert ikke sætte en kr,. i sådan et firma. Men hvis man har penge nok, og gerne vil bondefanges, så synes jeg da man skal prøve. Det virker så patetisk. At prøve at holde på kunderne på denne måde, så de helt sikkert forlader dem. At det ikke en gang er sjov.

Selv er jeg totalt ligeglad med Yahoo, vil i stedet sætte en ferie besked om jeg har flytte mail udbyder. Hvis jeg gad gøre noget ved dette.

Venter også stadig om at høre noget mere om hack, ellers skal de vel anmeldelse for overtrædelse af den nye Safe Harbor aftale. Det kan måske blive en god test på om denne virker. Eller om den også skal erklæres ulovligt.

9
12. oktober 2016 kl. 09:08

+1. Gmail er god til junk, mit eget domæne er forbeholdt seriøs korrespondance. Gmail er rigtig god til sign-ups diverse steder.. og så med to-faktor. No complaints.

8
11. oktober 2016 kl. 15:04

--snip--Automatic email forwarding in Yahoo MailAutomatic forwarding sends a copy of incoming messages from one account to another.

This feature is under development. While we work to improve it, we've temporarily disabled the ability to turn on Mail Forwarding for new forwarding addresses. If you've already enabled Mail Forwarding in the past, your email will continue to forward to the address you previously configured.--snap--

7
11. oktober 2016 kl. 13:45

Hej kan du hjælpe mig med hvordan jeg får forwardet min email fra yahoo.com over til zoho ?

6
11. oktober 2016 kl. 11:00

Har også en gammel yahoo-mail med forwarding der tilsyneladende stadig forwarder fint.

5
11. oktober 2016 kl. 10:33

Hvad laver du inden for vores branche hvis du har haft en Yahoo konto i 18 år?!???? Hvis jeg ser en Hotmail/Yahoo e-mail på nogle inden for IT branchen, som foregiver at være "seriøse" så stempler jeg dem automatisk som "skal afvises i døren af security".

Nu bruger jeg ikke Yahoo, men jeg har da en Gmail konto + mit eget domæne.

Jeg bruger Gmail til alle de ligegyldige hjemmesider, der spørger efter email adressen, mens jeg bruger mit eget domæne, hvis jeg skal kommunikere lidt mere professionelt eller privat.

4
11. oktober 2016 kl. 10:15

Hvis man har noget som helst der bare minder om seriøst at bruge sin mail til, så skal man køre den på eget domæne, for så kan man altid bare rykke domænet med sig til en ny udbyder.

Vi kan da tage et par niveauer mere; Hvis man har noget som helst seriøst brug af sin mail, skal den da hostes på egne servere. Ellers kan du da overhoved ikke stole på hvem der har adgang til din mail. Dine egne servere skal naturligvis have samme niveau af sikkerhed og oppetid som et reelt hostingfirma. Hvis du hoster det ude hos alle mulige fremmede, med eget domæne, er du i hvert fald nødt til at GPG-kryptere ALT, og dekryptere lokalt.

Samtidig skal du self. også køre din DNS SELV på EGEN DNS-server. Ellers kan alle mulige fremmede ændre dine MX-records som de har lyst til. Så aner du ikke om du får dine mails eller ej.

Og hvordan kan du stole på dine mailklienter?

Er det overkill?

KAN man købe sig til en GOD og ordenlig mailhosting ude i byen? Hvor henne?

3
11. oktober 2016 kl. 10:13

Det er muligt Zoho fungerer for dig, men jeg har lige just opsagt min service aftale med dem, da deres serveres svartider er til grin, deres support ligeså, og derudover så fungerer deres spam filtrering ikke optimalt.

De reklamerer også med, at de har en XMPP chat. Men den virkede ikke og deres "XMPP Tech Support" har aldrig svaret efter deres entry level support sagde de ville forwarde min mail til dem. Måske har deres XMPP support det samme problem som jeg havde med IMAP ;o)

Jeg skiftede til Rackspace som fungerede upåklageligt fra dag 1, og deres support reagerer prompte.

Bortset fra det, så ved jeg ikke helt hvorfor argumentet mod "gratis email" kun gør sig gældene når det er Yahoo, Google, Hotmail et al. men ikke Zoho's gratis hosting? Jeg tror det er bedst for alle hvis vi bare bibeholder "If it's free you're the product" og "There's no such thing as a free lunch" hvad enten det er Google eller Zoho.

2
11. oktober 2016 kl. 09:56

Det var da en ekstremt arrogant holdning. Hvis jeg ser nogle der nedgør Hotmail/Yahoo e-mail-kontohavere som er inden for IT branchen, som foregiver at være "seriøse" så stempler jeg dem automatisk som "skal afvises i døren af security.

Folk gør hvad de gør af mange forskellige årsager. Du kender ikke hans historie og at du kan stemple ham som een der skal 'afvises ved døren' på så tyndt et grundlag viser mere om dig, end det faktum at han har en yahoo mail viser om ham.

Go dag.

Mvh. En yahoo mail bruger siden de startede.

1
11. oktober 2016 kl. 08:56

Derfor man hoster sin mail selv, på eget domæne.

Hvis man har noget som helst der bare minder om seriøst at bruge sin mail til, så skal man køre den på eget domæne, for så kan man altid bare rykke domænet med sig til en ny udbyder. Jeg sørger for alle i familien (der lader sig overbevise) kommer over på deres egne domæner, så de ikke kan blive fanget i lignende ballade. Zoho tilbyder f.eks. gratis mail hosting for op til 5 konti pr. domæne, og der findes tonsvis af billige løsninger der ude, som ikke koster meget mere end et par kebabs om året.

Det er alt sammen en ekstrem mistænkelig timing,« siger Jason Danner til, som har forsøgt at opsige sin 18 år gamle Yahoo-konto og til daglig arbejder med informationsteknologi, til AP.

Hvad laver du inden for vores branche hvis du har haft en Yahoo konto i 18 år?!???? Hvis jeg ser en Hotmail/Yahoo e-mail på nogle inden for IT branchen, som foregiver at være "seriøse" så stempler jeg dem automatisk som "skal afvises i døren af security".