Efter shitstorm: IBM dropper kampagne, der skal få kvinder ind i tech-branchen

8. december 2015 kl. 08:1760
Efter shitstorm: IBM dropper kampagne, der skal få kvinder ind i tech-branchen
Illustration: IBM.
IBM’s #HackAHairDryer kritiseres for at være sexistisk og uinformeret. Nu fjerner it-giganten selv filmen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

IBM har droppet en kampagne, der skulle have fået kvinder ind i teknologibranchen.

Det skriver The Guardian.

HackAHairDryer-kampagnen består blandt andet af videoer, hvor virksomheden demonstrerer en række eksperimenter med hårtørrer, og en voiceover, der opfordrer kvinder til at være med.

Den velmenende kampagne er imidlertid blevet mødt med hård kritik fra flere sider - herunder en Twitter-storm, der har kapret IBM’s hashtag for at gøre nar af it-selskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Remote video URL

Det er særligt IBM’s forsøg på at fange kvinder med et skønhedprodukt og ikke software eller matematikproblemer, der falder mange kritikere for brystet. Den massive kritik får nu IBM til at trække videoen tilbage.

»Videoerne var en del af en større kampagne for STEM-karrierer (Science, Technology, Engineering & Mathematics, red.) De har misset målet for mange, og det undskylder vi for,« siger en talsmand for IBM.

Det er ikke første gang, tech-selskaber går galt i byen med kampagner rettet mod kvinder. Så sent som i oktober fik energiselskabet EDF hug for kampagnen 'Pretty Curious'.

IBM har nu fjernet materialet fra YouTube, men den kontroversielle video kan stadig ses på Huffington Post.

60 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
60
12. december 2015 kl. 16:56

Anne-Marie, sådan som du fremstiller det, som ganske humoristisk men samtidig med fakta, så lyder det besnærende. Det er lige før, jeg vil sige, du kan tage den tekst og bruge den i forfattelsen af jobannoncen.

Det er selvfølgelig det ene. Men nok så meget er, de fleste mænd vil nok springe over enhver annonce, som har "jordemoder" som overskrift. Fordi ordet moder henviser til noget feminint.

Så måske en ændring af titlen. Helst noget som lyder teknisk avanceret, og som når det forkortes lyder som et ord fra en eller anden sci-fi movie (a la hvad amerikanerne har gjort med National Aeronautics and Space Administration).

Nu er jeg blevet for gammel til at vælge nyt arbejde, trods alt. Men informationerne om jobbet som jordemoder når ikke ud til mænd, tror jeg, i den alder hvor de skal til at vælge uddannelse. Så jeg tror egentlig de fleste aldrig overvejer det, og heller ikke undersøger det, og det er da ærgerligt ikke i det mindste at vide muligheden er der, som en reel mulighed.

Men i må i gang med at lave en kampagne, så vi mænd kan få flyttet vores holdninger. Og fordomme og uvidenhed·

59
12. december 2015 kl. 15:48

Rune Jensen:

Tak - der kommer du da med alt det relevante, som IBM måske skulle have lokket med i sin kampagne....

58
12. december 2015 kl. 15:29

Rune Jensen:

Jeg kan besvare bekræftende til det hele - der er rigtigt mange maskiner, der siger binnn-ng (måske for mange, efter nogens mening), og da vi (indtil videre stadig) har med naturens gang at gøre, så er der også rigtigt mange uforudsigelige (kon)sekvenser, der medfører blinkende lamper - og der er oven i købet også mange computere, der skal betjenes til alle registreringsskemaerne, som skal udfyldes. Og mange fine fremmedord..

Der er også brug for håndgreb, udholdenhed og råstyrke, ....Og der er mange søde sygeplejersker (det var de i hvert fald i gamle dage ..., nu er de måske for stressede til at være søde)...og så får man en flot uniform!

Var det noget?

56
12. december 2015 kl. 08:31

Er det nødvendigvis et problem?

Ja. Kvinder tilfører arbejdspladsen nogle andre værdier, og gør den mindre ensrettet. Uanset hvad feministerne skriger, så er mænd og kvinder ikke bygget ens, ejheller tænker de ens, og jeg vil blive rigtigt ked af det den dag vi gør det. Der kan ikke tænkes noget værre end "den svenske model".

Jeg kunne sådan set godt forestille mig kvinder gå ind i IT sikkerhed. Og jeg undrer mig over, der ikke er flere dér.

Scamming i form a social engineering er meget beroet på menneskers naturlige opførsel og formål. Det er ikke kun teknisk, selv om der selvfølgelig er en del teknik bag. Grundlæggende handler det om at finde og udnytte sårbarheder i mennesker, ligeså meget som i maskiner.

På den anden side og i en helt anden bolgade synes jeg det er ret fedt, at der er kvinder helt i toppen af the Linux kernal project. Kernal kode er helt klart rent teknik og nørdet. Altså, når man kan få en lang og ophedet diskussion om detaljer i programmeing i C, så er det længere ude, end hvor jeg kan følge med... Så i kan altså godt.

Det kunne så være lidt sjovt at se, om der så er forskel i kvinder tilgang til koden i forhold til mænd.

55
12. december 2015 kl. 08:14

OK, det er da en 180 grader misforståelse af, hvad Dawkins siger.

HVIS du har drukket dig for fuld til at huske noget, men anklager en mand for voldtægt, HVOR er dine beviser for den voldtægt så?

Kan du ikke godt selv se, den holder ikke.

Du kan jo anklage alle mulige for alt muligt og så bare sige "det kan jeg ikke huske", og på det grundlag vil vedkommende anklagede så blive dømt??

Nej...

Hvis du vil anklage nogen for en forbydelse, så er du nødt til at have beviser. Det gælder for kvinder såvel som for mænd.

Du har ansvar for dine handlinger OGSÅ når du er fuld.

54
11. december 2015 kl. 12:03

Kort fortalt så kan IBM godt lide at mene at køn, seksuel orientering, race etc. ikke er vedkommnede for en medarbejders kvalifikationer.

Derfor vil flere kvindelige kandidater automatisk øge kvaliteten af lønslaverne.

53
10. december 2015 kl. 11:11

det er muligt, at jeg ikke har nærlæst artikel og kommentarer grundigt nok, men jeg kan ikke frigøre mig for spørgsmålet: "Hvorfor er det et problem for IBM, at der ikke er nok kvinder i IT?"

Er det nødvendigvis et problem?

Hvad er det, der gør, at IBM har brug for flere kvinder? Har kvinder særlige genskaber eller kvalifikationer, som IBM efterspørger? I givet fald, hvilke?

Eller er det mere et forsøg på at være politisk korrekte? I så fald synes jeg, at man måske er på vildspor.

Med mindre kvinder har et misforstået billede af, at de ikke er velkomne i IT-branchen, hvor er så problemet?

At kvinder måske typisk vælger noget andet end IT (jeg kender ikke statistikken), ganske som de færreste mænd vælger at blive jordemødre, er vel ikke noget problem, så længe man i praksis tager godt imod dem, der faktisk melder sig på banen.

52
10. december 2015 kl. 10:43

På tide at kvinderne får et reality-check. LANGT den meste undertrykkelse af kvinder foregår i religion.

Husk lige her, kvinder - ateisterne arbejder for jer. Vi har samme mål, hvis jeres mål er lige ret.

Aha. Af dette kan jeg så forstå at:

  1. Kvinder er ikke ateister.
  2. Kvinder har heldigvis mænd til at være ateister for sig, som kan arbejde for kvinderne (når nu de ikke selv kan). For ligeret. Det er ateisternes mål. Bare spørg en prominent ateist som fx Richard Dawkins. Kan har meget godt at sige om kvinders rettigheder.
  3. Alle kvinder er ens og har de samme mål

Var det det reality check du mente jeg havde brug for? Det er bare så fantastisk når en mand lige kan få forklaret mig hvordan tingene rigigt hænger sammen, så jeg ikke går rundt i min falske virkelighed og tror at ateister kunne finde på at tale ned til kvinder og behandle os som idioter. Det er godt, at du lige fik slået fast at der skal religion til for at den slags kan foregå.

Kan du ikke også lige hjælpe mig med at finde ud af hvilken gud jeg tror på, når jeg nu ikke er ateist som jeg troede? Det fremgår ikke klart af dit reality check.

51
9. december 2015 kl. 22:50

@Rune Jensen Øh Ja ? Det har ikke så meget med min påstand at gøre :)

Tro mig det drejer sig om cool Cash. Hvis du ser generelt på de jobopslag, der kommer fra IBM, så er søger de 'eksperter' med få års erfaring. Det skal man også ha', men man skal også ha' nogle folk med noget seriøs erfaring, problemet med sådan nogle er bare at de koster noget mere end folk med mindre erfaring. Og så arbejder de måske ikke 60 timer om ugen mere.. men kun 45.

// Jesper

49
9. december 2015 kl. 10:09

Det mest skræmmende her er nok at man ikke fra IBM's side forudså det her. Igen hvis man virkelig gerne vil have kreative kvindelige IT-folk... så er det her jo en kanon demonstration af, at man slet slet ikke har forstået de folk man gerne vil tiltrække. Og at man med den kampagne bare gør det endnu sværere at tiltrække 'gode folk'.

Sandheden er jo nok desværre at grunden til at man har prøvet at tiltrække unge kvindelige IT folk er at de er billige, i løn altså.

// Jesper

47
8. december 2015 kl. 21:43

Måske skulle man slippe af med ingeniørernes støvede image ved at vise nogle af de ting, som ingeniører har skabt. Jeg tror mange unge - af alle kønslige overbevisninger - har svært ved at se hvad der er fedt ved at være nørd/ingeniør/bioanalytiker. Hvor er det vi (nok mest I) forandrer verden?

Hvad er det I skaber, som gør verden til et bedre sted? Der hvor jeg normalt går i vejen (Coding Pirates), er det der fascinerer og tryllebinder, når ungerne får lov at tage styringen og får lov at påvirke. At se en simpel ide knopskyde og blive til noget helt andet er fantastisk. Når de kan pege på skabelsen til sidst og sige: "Den der - den fandt jeg på!" Når jeg hører håndværkere fortælle om deres hobbyprojekter, får jeg lyst til at blive håndværker (selvom jeg for længe siden erkendte, at det nok ikke var der min styrke lå...)

Måske skulle man lave en video med "håndværkerne" indenfor vores fag - dem der minder mere om kunstnere, når de arbejder, end lønslaver ala Dilbert - i stedet for at fokusere på teknikken.

46
8. december 2015 kl. 21:40

Det kræver et højt snit desværre...

45
8. december 2015 kl. 21:33

Jeg kan godt huske Dave Allen. Det var ham med whiskeyen, ikk? Ikke at jeg forstod meget dengang af hvad han sagde, jeg var kun et barn, men han var alligevel en sjov fætter.

Nå, så fik jeg researched lidt på youtube:https://www.youtube.com/watch?v=mYXenjpefNU

Gad vide om man kan lave samme slags jokes i dag uden at nogen bliver dræbt.

43
8. december 2015 kl. 20:55

Jeg husker en politiker-spire, som kom til at sige noget som tennissokker engang. Det gav også anledning til debat.

Ja det var ren heksejagt. Side op og side ned med nedrakninger for en enkel ytring, som ærligt talt ikke var specielt provokerende. Det kan man måske godt sammenligne med reaktionerne på IBMs reklame. Fuldstændigt ude af proportioner. Jeg er ikke specielt begejstret for hende dér politikeren, hun er ikke min kop te, men det skyldes ikke sokkesagen, men helt andre ting hun senere sagde.

Jeg kan slet ikke huske, at den verden jeg voksede op i som barn var så ømskindet som den er blevet i dag. Jeg blev også mindet om det da jeg så Uffe Ellemans ikke specielt provokerende blog indlæg om den nylige afstemning. Folk rakkede ham ned uden at læse hvad han egentlig sagde. Hæftede sig ved formen i stedet for indholdet.

Men politisk korrekthed har nok en andel af skylden. Folk kan ikke lide at få deres meninger udfordret.

John Cleese Interview - about PC and societies w sensitiveshttps://www.youtube.com/watch?v=_FamNyMUZlw

41
8. december 2015 kl. 18:00

Jeg glæder mig til at se en kampagne for at få flere (der er vist slet ikke nogen?) mænd ind på jordemoderskolen :-) Nogen, der tør komme med forslag?

39
8. december 2015 kl. 16:24

Politisk korrekte?

Det er godt nok svært at følge med. Homosexuel har da længe ikke været noget skældsord, så hvorfor det skulle være "ukorrekt", ved jeg ikke. Eller hvordan det lige kom ind i IBMs sikkert velmente kampagne. Vi mangler nu bare en anvisning på, hvordan Islam er problemet. Nå nej, det har vi haft. Jamen så er sagen jo afsluttet.

37
8. december 2015 kl. 15:18

På edb-skolen i sin tid, i hvert fald på mit hold, klarede kvinderne sig generelt lidt bedre. Muligvis fordi de angreb et problem efter en del overvejelser og diskussioner indbyrdes i stedet for straks at kaste sig over terminalerne med hovedet under armen. Så det er nok Rosie the riveter, der skal på banen igen.

36
8. december 2015 kl. 15:10

Husk lige her, kvinder - ateisterne arbejder for jer. Vi har samme mål, hvis jeres mål er lige ret. Ligesom de arbejder for homosexuelle også. For de bliver jo også religiøst undertrykt. Så man kan såmænd også droppe de her særlige organisationer for homosexuelle, ingen grund til at pensle det ud i én særlig gruppe heller, med riskoen for fanatisme, som der er i feminisme.

Vi er i 2015, snart 2016.

Det korrekte udtryk er "homofile."

35
8. december 2015 kl. 14:50

Ja, mænd spilder ikke tiden på pjat. At whine over sådan noget er direkte useriøst, så det får maks fem sekunders tankegang. Men mange kvinder gør - åbenbart.

Og skal det være sådan, den eneste årsag til det vil være provkerende at spørge en kvinde om man skal "pisse det i sne", hvis hun ikke forstår hvad man siger - er fordi hun ikke selv kan det, altså pisse det i sne... Så er det langt over grænsen til at være useriøst.

Skal vi have stats-sponsoreret penis-implementering på kvinder også så i lige-rettens navn. Og skal vi have et "generisk køn", som de har i Sverige, så man ikke længere må sige "han" og "hun" eller "ham" og "hende". Det er fame for for useriøst.

På tide at kvinderne får et reality-check. LANGT den meste undertrykkelse af kvinder foregår i religion. Og netop også derfor, at humanisme er det logiske valg. Da det er fuldstændigt ateistisk og alene baserer sig på evidens, samt arbejder for total adskillelse af kirke og stat.

Husk lige her, kvinder - ateisterne arbejder for jer. Vi har samme mål, hvis jeres mål er lige ret. Ligesom de arbejder for homosexuelle også. For de bliver jo også religiøst undertrykt. Så man kan såmænd også droppe de her særlige organisationer for homosexuelle, ingen grund til at pensle det ud i én særlig gruppe heller, med riskoen for fanatisme, som der er i feminisme.

34
8. december 2015 kl. 14:34

Prøv at tage en kopi af det gratis magasin under navnet Kiwi, som kan afhentes i Netto - der er vist ikke megen tvivl om hvem målgruppen er.

Skal det så fortolkes som at mænd ikke er velkomne i Netto, eller betyder det bare at mænd, efter at have bladret det igennem og fundet ... intet, med et skuldertræk smider det over i bunken med papir til genbrug - gæt selv.

33
8. december 2015 kl. 14:32

Interessant debat her. Jeg har selv bidt mærke i, at når der er konkurrence for piger/unge kvinder om opfindelser, så synes deres horisont at være pænt bred. En lynhurtig måde at oplade mobilen på, et billigt Ebola Detection Kit, lavpraktiske Sticky plastik-lommer, hårbørster, der glatter hår ud samtidig, og meget, meget andet.

Det er jo ofte et irriterende problem, der udløser en opfindelser, somme tider kombineret med dovenskab (kan det virkelig ikke gøres lettere?). Jeg ved sgutte, hvilket irriterende problem, der er med en hårtørrer, andet end når motoren bryder sammen (eller den er for svag - og så har man bare købt for billigt).

Men det er, som om der breder sig en kvælende tung lyserød sky over hovedet på dem i tech-branchen, deres kommunikationsafdelinger og deres reklamefirmaer, når de tænker på at få engageret piger/kvinder.

Af alt det, jeg har skrevet for at få unge kvinder til at vælger mindre kønsstereotypiske uddannelser, er det vist et kapitel om en robotprofessor ved KTH, der har fænget mest. Jeg tror også, at techfirmaerne kunne lære meget at studere Tekla, den svenske tech-festival for piger i alderen 11-18, som musikeren Robyn står bag sammen med KTH. http://www.theverge.com/2015/3/20/8266555/robyn-launches-tech-festival-girls-tekla

32
8. december 2015 kl. 14:26

Hvis man indførte det "humanistiske begreb" på landets McDonaldser, ville det svare til, at man kun kunne få lov til at købe et Happy Meal - uanset hvor sulten man var.

31
8. december 2015 kl. 14:08

Til alle feministerne der ude, I det vestlige samfund har vi lige rettigheder for kvinder og mænd, jeres arbejde burde nok i højere grad ligges i de muslimske lande hvor man virkelig har brug for jeres hjælp.

Nok det mest relevante der er sagt overhovedet i dén debat.

Alt andet lige, så er feminisme jo udviklet sig i en retning a la fanatisk islam.

Ikke sådan at forstå at de her kvinder ikke rent faktisk taler om ligeret. Hvilket sådan set betyder lige ret for begge sider i min ordbog. Næh... Nu skal lige ret for kvinder være MERE ret. For kvinder. Til et punkt, hvor det bliver direkte sørgeligt. Og komisk.

Mest pinlige debat i dansk politik nogensindehttps://www.youtube.com/watch?v=bWwuky7DTmQ

...så har Danmark og Danmarks kvinder fame ikke nogen problemer, hvis det er de største de har.

Jeg kan da opfordre militante feminister til liiige at lægge vejen forbi Ayaan Hirsi Ali, som er erklæret feminist. Det kunne jo være i kunne lære noget omkring feminisme og lige ret.

http://www.iwf.org/media/2795639/Women-of-Valor-Remarks-%5B2014%5D:-Ayaan-Hirsi-Ali

Ayaan er også humanist. Hvilket er en pæn måde at sammenlægge alle -istmer under ét tag. Dvs. lige ret for kvinder. Lige ret for mænd. Lige ret for hvide. Lige ret for sorte. Lige ret for hetero sexuelle. Lige ret for homosexuelle. Og så videre. Uden at en enkel person eller gruppe får særlige rettigheder over andre.

At pensle feminismen ud i én særlig form, kan kun gøre den fanastisk, fordi kun én side af sagen behandles og ses som sand.

For mit vedkommende er feminsimen i hvert fald død som selvstændig bevægelse. Det skete i dén folketingsdebat, jeg linkede til ovenfor.

30
8. december 2015 kl. 14:04

På den anden side er der også folk, der ikke gider sætte sig længere ind i tingene, end hvad man kan nå på tyve minutters papfigur en gang om ugen - men behøver de ligge os andre til last?

Mine kilder i debat materialet er alle nogle du kan følge, hvis du da ellers gider og ikke bare er her for gag-balle al debateren der ikke liger passer med din opfattelse af virkeligheden.

Hvis du læser mit indlæg vil du se at jeg rent faktisk fremfører kilder på mine påstande.

Det er en glimrende kilde til "a thing happened"-jokes, og der er masser af pointer i serien også.
Men de er aaaaaaalt for simple til at kunne stå alene.

Og det er derfor jeg kommer med links til kilder der underbygger min pointe.

28
8. december 2015 kl. 13:52

der er også en meget sexistisk webside der hedder woman.dk der er debatter som f.eks. mode, skønhed, mad osv, men ingen om it, biler, våben osv. det er mega provokerende, ikke? eller

den burde straks ændre navn til human.dk og have neutrale debatter om generelle emner, fx. "generelt", "altmuligt", "altertilladt", "inteterforkerther", "vi alle", "debat".

faktisk burde vi alle skifte til intetkøn med det samme, og hoppe i havet i sympati med havfruerne....jeg mener havmæ...havpersonerne!

27
8. december 2015 kl. 13:48

Jeg tror helt du har misforstået South Park konceptet,
det er en glimrende kilde til hvad der sker i det amerikanske samfund, omend satirisk er der massere af paralleller til current events. Udover at referere til en episode i serien har jeg af hensyn til dig også peget på nogle rigtige tilfælde af hvor jeg mener at politisk korrekthed har taget overhånd.

Det er en glimrende kilde til "a thing happened"-jokes, og der er masser af pointer i serien også. Men de er aaaaaaalt for simple til at kunne stå alene.

På den anden side er der også folk, der ikke gider sætte sig længere ind i tingene, end hvad man kan nå på tyve minutters papfigur en gang om ugen - men behøver de ligge os andre til last?

Soutpark er som du ved lavet for voksne og hvis du kan se forbi "fart jokes" og "toilet humor", er der altså en dybere mening, hvad enten du kan se den eller ej.

Det er ligesom når jeg baserer mit parforhold på råd fra Seinfeld.

26
8. december 2015 kl. 13:41

the presence of diversity programs can hurt women and people of color by creating what the study’s authors call an illusion of fairness

Ja og hvis man ikke laver disse "diversity" programmer kan det ske at man bliver kaldt racist, kvinde undertrykker og andet godt.

Kan du selv se hvor svært det kan være at navigere HMS PC i det klima vi lever i?

Hvis du ikke gør noget for een gruppe bliver du kaldt racist, men hvis du gør noget er det skadelig virksomhed.

25
8. december 2015 kl. 13:35

Interessant forslag, men de er måske flygtet? Men man kunne jo lave en ny artikel/blogindlæg: Hvad ville DU som kvinde sige til IBM om hvorfor også kvinder programmerer? Eller hvad det nu drejer sig om. Fordi det så lyder mere skabende/positivt/opfindsomt/udfordrende. Ellers sidder jeg selv og roder med lydligheden mellem at nørkle og at nørde, men nu er jeg allerede ved at rode mig ud i "noget farligt".

24
8. december 2015 kl. 13:31

Læs evt lige denne - det er et 9 min read og argumenterer for at den slags kampagner tilsyneladende gør mere skade end gavn, så npk meget godt at de har trukket den ( https://medium.com/@racheltho/how-diversity-branding-hurts-diversity-fb29dd705481#.n9iiyeogq )

"...the presence of diversity programs can hurt women and people of color by creating what the study’s authors call an illusion of fairness. Because of the “diversity branding”, people are less likely to believe that discrimination exists at that company, regardless of what the data shows. So the next time you see a tech company announce their shiny new diversity initiative with much fanfare, consider one impact: that the negative accounts of women and people of color that work at these companies will be disregarded even more often."

23
8. december 2015 kl. 13:30

Peter Christiansen: Din inddragelse af South Park-tegnefilmen som belæg i din argumentation, er ligesom hvis man forsøger at imponere et middagsselskab ved at medbringe Happy Meals.

Jeg tror helt du har misforstået South Park konceptet, det er en glimrende kilde til hvad der sker i det amerikanske samfund, omend satirisk er der massere af paralleller til current events. Udover at referere til en episode i serien har jeg af hensyn til dig også peget på nogle rigtige tilfælde af hvor jeg mener at politisk korrekthed har taget overhånd.

Soutpark er som du ved lavet for voksne og hvis du kan se forbi "fart jokes" og "toilet humor", er der altså en dybere mening, hvad enten du kan se den eller ej.

Nej jeg diskuterer ikke Islam vha. muhammed tegninger, jeg diskuterer ytringsfrihed med dem.

22
8. december 2015 kl. 13:20

...hvad skal vi skrive/gøre for at få flere kvinder til at kommentere her?

Det virker som om det (mest) er en masse mænd, der har stærke meninger om sagen .. eller bare er på Version2....men der burde da være en masse, der kommer helt af sig selv uden brug af pastelfarvede skønheds-gadgets (huh huh.. flamebait) ;)

21
8. december 2015 kl. 13:17

Du bruger vel heller ikke Muhammed-tegningerne til at diskutere islam, gør du?

Hvorfor egentlig ikke - det viser jo meget tydeligt at ikke moderate muslimer har en fuldstændig forskruet holdning, som de vil prøve at pådutte resten af (den sekulære) verden.

Og så kan vi jo enten lade dette middelalder synspunkt dominere vores hverdag, eller vi kan bruge tegningerne som en del af debatten, og kalde en skovl en skovl, i stedet for at lade religion overtage dagsordnen.

20
8. december 2015 kl. 13:16

"When you are used to privilege, equality feels like oppression"

Det må være derfor, historier som denne altid får MRA-brigaden (modvilligt) op af sofaen.

19
8. december 2015 kl. 13:13

Så behøver man jo egentligt ikke sætte sig ind i, at kvinder faktisk også er mennesker, og har lige så broget interesser som mænd.

Godt at dette kommentarspor ikke bruges til reklame for edb, fordi så tror jeg nok kvinderne ville holde sig væk.

18
8. december 2015 kl. 13:10

Peter Christiansen: Din inddragelse af South Park-tegnefilmen som belæg i din argumentation, er ligesom hvis man forsøger at imponere et middagsselskab ved at medbringe Happy Meals.

Det er lækkert nok at tage på Mc'en, og få sig en hurtig burger. Den smager også fint nok, og i en snæver vending kan man også holde den gående i et par timer, på sådan en bøfmad.

Men hvis jeg skulle til et sammenskudsgilde, så ville jeg altså oppe mig, og bruge et par timer i køkkenet før middagen. Så får man noget hjemmelavet, som man også har haft nogle ovevejelser indover, i stedet for at medbringe en let gennemskuelig og unuanceret metervare.

Du bruger vel heller ikke Muhammed-tegningerne til at diskutere islam, gør du?

17
8. december 2015 kl. 12:57

"Vi ved godt at I piger kun er interesserede i makeup og selfies, men hvis vi nu lokker med en hårtørrer (kom nu, det har noget med skønhed at gøre!), så kan I måske lokkes til at kigge forbi. Vi lover, at I ikke kommer til at arbejde med farlige mandeting, men kun programmere apps, der handler om madopskrifter og De Unge Mødre".

Henrik, det er så sådan du opfattede reklamen og sådan du ser på kvinder. Det er for egen regning og helt din egen tolkning.

Min fortolkning er at reklamen er en slags icebreaker til at få kvinder til at kigge på teknologi / it for en anden vinkel en den man normalt forbinder med IT og teknologi. Jeg fattede selv ikke tegningen, men det så spændende ud.

16
8. december 2015 kl. 12:54

Jamen det er jo netop hvad IBM IKKE gjorde. De sagde "Vi ved godt at I piger kun er interesserede i makeup og selfies, men hvis vi nu lokker med en hårtørrer (kom nu, det har noget med skønhed at gøre!), så kan I måske lokkes til at kigge forbi. Vi lover, at I ikke kommer til at arbejde med farlige mandeting, men kun programmere apps, der handler om madopskrifter og De Unge Mødre".

Sådan fortolker jeg faktisk ikke videoen, men desværre er den ved at blive fjernet rundt omkring på nettet i et tempo hurtigere end en bibel forsvinder hos Daesh.

Men hvis den stadigvæk er at finde næste gang jeg ser min døtre, så vil jeg da spørge dem hvad de synes om den.

15
8. december 2015 kl. 12:50

Hej Henrik, mit indlæg referer dels til tilbagetrækningen af reklamen / fremstødet for at få kvinder i IT branchen og dels til den retning vi som samfund er gået i, mht. politisk korrekthed.

Hvis du følger bare lidt med i verden, vil du observere at der i øjeblikket er den ene sag efter den anden hvor folk / firmaer / offentlige instanser bøjer sig for det politisk korrekte klima og udøver selvcensur, ikke fordi de ikke må komme med det givne (lovmæssigt set), men fordi de føler sig presset til det.

Coca Colas reklame blev trukket tilbage fordi folk fik ondt i røven over at nogle unge hvide i reklamen, var flinke mod nogle ikke hvide og gav dem Coca Cola.

I Sverige bliver kristen udsmykning fjernet fra en kirke for at skåne de muslimske flygtninge.

I den nylige terror handling hvor en muslimsk kvinde og en mand i San Bernardino angreb et center for handikappede, blive værten hos MSNBC forarget over at man viste den kvindelige terrorists ansigt uden at afskærme ansigtet, PC at its best:https://www.youtube.com/watch?v=gmqysg_sDNw

Komikere i USA gider ikke optræde på college campuses pga. at man ikke kan fornærme nogen uden at få horden af PC Principals på nakkenhttp://www.salon.com/2015/06/10/10_famous_comedians_on_how_political_correctness_is_killing_comedy_we_are_addicted_to_the_rush_of_being_offended/

Der er mange eksempler på den politiske korrekthed, små ting og større ting, IBM tingen er måske en mindre ting, men ikke des mindre er det et eksempel på af man bliver "tvunget" til at tage noget ned på grund af det politisk korrekte klima som jeg personligt er i mod.

14
8. december 2015 kl. 12:44

Man kunne f.eks. sige noget i retningen af:

"Det er faktisk ret sjovt at være ingeniør/programmere - uanset om man er mand eller kvinde - det giver jo sig selv. Så kom og vær med"

Hvilket

  1. Er sandt
  2. Ikke handler om at kvinder kun kan lokkes til IT-branchen hvis de får en make-up taske og hårtørrer som bonus.
13
8. december 2015 kl. 12:42

Man kunne også vælge at se IBMs tiltag som: "Hvis vi nu blander noget, de fleste, kvinder kender, sammen med det vi laver, kunne det så lokke dem til?" Det var da sådan jeg opfattede det.. Men min default indstilling er heller ikke "fornæmet" når folk siger/skriver noget.

Det er sgu en træls verden efterhånden.

12
8. december 2015 kl. 12:34

Eller man kan prøve at gøre det på en friskere måde, hvor man faktisk gør op med stereotyperne om at kvinder kun skal være frisører, sygeplejersker, eller pædagoger, hvorved man mødes af en shitstorm af at det er osse sexistisk osv.

Jamen det er jo netop hvad IBM IKKE gjorde. De sagde "Vi ved godt at I piger kun er interesserede i makeup og selfies, men hvis vi nu lokker med en hårtørrer (kom nu, det har noget med skønhed at gøre!), så kan I måske lokkes til at kigge forbi. Vi lover, at I ikke kommer til at arbejde med farlige mandeting, men kun programmere apps, der handler om madopskrifter og De Unge Mødre".

At sige det ER sexistisk. At sige "Kan vi ikke interessere nogle kvinder i det vi faktisk laver ved faktisk at vise det?" er ikke sexistisk.

11
8. december 2015 kl. 12:23

Det er altså ikke helt nemt.

Hvis man nu gerne vil lokke kvinder til traditionelle mandefag, så kan man enten gøre det på den traditionelle måde om kom-nu-lønnen-er-god-og-bla-bla, som som regel bare mødes med et gab-hvor-er-det-kedeligt fra både kvinder og mænd.

Eller man kan prøve at gøre det på en friskere måde, hvor man faktisk gør op med stereotyperne om at kvinder kun skal være frisører, sygeplejersker, eller pædagoger, hvorved man mødes af en shitstorm af at det er osse sexistisk osv.

Så, med risiko for at pådrage mig feministernes vrede, kunne man så ikke komme med nogle konstruktive forslag til hvordan kvinder kan lokkes ind i traditionelle mandefag, i stedet for bare at svinge rødstrømpekøllen, så alle jages bort?

"Nørdepigerne", som jeg i øvrigt har stor respekt for, de skal nok komme under alle omstændigheder, så det er den gruppe der ikke kender til IT verdenens lyksaligheder der skal appelleres til.

10
8. december 2015 kl. 12:13

Så... megen... galde...

Prøv at følge med: Ingen har sagt at IBM ikke MÅ lave deres kampagne sådan. De har bare, i utvetydige vendinger, gjort opmærksom på at det nok ikke er specielt smart at prøve at få fat i flere kvinder ved at tale ned til dem "se her, lille ven, her er en hårtørrer du kan lege med, det er vist avanceret nok til dig." IBM, i og med at de ikke er totale idioter, siger, "OK, vi skulle nok ikke have sat Michael Mughat til at lave denne kampagne som det sidste, inden han gik på pension", og går ind og dræber kampagnen inden for meget ballade når at opstå.

Det har intet med politisk korrekthed at gøre (selv om folk som dig gerne påkalder sig det, når jeres stivnede verdensbillede bliver udfordret), men almindelig respekt for andre mennesker, der nok vil være mere tilbøjelige til at snakke videre med dig, hvis du lader være med at behandle dem som børn.

9
8. december 2015 kl. 12:08

In other news: "Intel har netop lagt en reklamefilm op #HackATrailer, hvor man ser en mand i overalls stå i en trailer med en høtyv"

Et forsøg fra Intels side på at få flere jyder til at kode.

Nej, det ville jeg da overhovedet ikke synes var stødende. Jeg ville heller ikke synes det var stødende hvis jeg på en lang række andre områder blev demograficeret til en punchline, et objekt sammensat af forskellige italesatte diskursive egenskaber som jeg ikke selv har bestemt.

Fair nok at man har et ønske om at få flere kvinder til at kode, men jeg ville sku også være jævnt træt af at være reduceret til en hårtørrer.

8
8. december 2015 kl. 11:59

PC Principal fra southpark ville være stolt af IBM, der lige som Coca Cola, bøjer sig for den politisk korrekte "elite" og twitter nazier og tager deres reklame tiltag ned.

Verden er blevet et meget kedeligt sted i den seneste tid, hvor mange har svært ved at navigere den politisk korrekte sti og er hunde ræd for at fornærme nogle minoriteter og folk der kræver specielle rettigheder og kræver ytringsfriheden ophævet fordi nogen formaster sig til at sige noget om dem der kan opfattes stødende.

Man kan ikke please alle dele af samfundet med alt hvad man kommer ud med så der kan komme gnidninger. Der er stadig ytrings frihed selv hvis det der bliver talt støder kvinder, mænd, bøsser, Caitlyn Jennner, feminister, sorte, gule, hvide og så videre.

Til alle feministerne der ude, I det vestlige samfund har vi lige rettigheder for kvinder og mænd, jeres arbejde burde nok i højere grad ligges i de muslimske lande hvor man virkelig har brug for jeres hjælp.

6
8. december 2015 kl. 11:33

Jeg blev ret irriteret - ikke fordi det er moderne - men fordi det spillede videre på en opfattelse om at jeg som kvinde kun har mit udseende at byde på(og at det er det eneste der kan fange min interesse).

Ideen med at ville fange en bredere gruppes ind til at arbejde med IT er som udgangspunkt god, men det kræver et fokus på kompetencer og ikke på normative antagelser.

5
8. december 2015 kl. 11:18

Det handler om at tale ned til kvinder, så skal de nok være med. Er det ikke sådan kvinder fungerer?

4
8. december 2015 kl. 11:07

Der er så meget, mænd ikke forstår. Jo, det ville da være grusomt irriterende. Jeg har i øvrigt ikke indtryk af, at kvinder sakker voldsomt bagefter inden for it.

3
8. december 2015 kl. 11:06

"lokke med bøffer, bajere og halvnøgne damer".... np ;)

2
8. december 2015 kl. 10:54

Og du ville ikke synes det var irriterende, hvis HVER ENESTE GANG at nogen ville rekruttere dig, så foregik det ved at lokke med bøffer, bajere og halvnøgne damer, for "det er jo det, mænd vil have"?

IBM's kampagne talte i den grad ned til kvinder, at reaktionen er både forståelig og fuldt retfærdiggjort!

Din reaktion, til gengæld, er så utroligt typisk middelalderlig, at det er bemærkelsesværdigt, at du er i stand til at betjene noget så moderne som en computer.

1
8. december 2015 kl. 09:57

For nylig meldte KMD ud, at de ville skærpe interessen for IT blandt metalmusiklyttere, ved at sætte nogle computere op man kunne smadre, til en eller anden festival. Ingen sure miner. Når børn skal lokkes ind i IT, kombineres det ofte med legetøj. What is the f*!?ing problem kvinder?? Det skal bare være moderne at brokke sig, i stedet for lidt kækt at sige "Hey, jeg er allerede nået forbi hårtørrestadiet, og er i gang med sattelitterne nu"