Efter ny sikkerhedsrevision: Rigspolitiet vil kræve erstatning fra CSC

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Kammeradvokaten har på baggrund af en ny revision af CSC’s sikkerhed vurderet, at Rigspolitiet er i sin gode ret til at kræve erstatning som godtgørelse for forsømmelser af kontrakten fra CSC’s side. Og det agter Rigspolitiet at gøre - hvis det bliver nødvendigt.

I en skrivelse sendt fra Justitsminister Mette Frederiksen til Folketingets retsudvalg fremgår det, at Rigspolitiet nu vil igangsætte en forhandling med CSC, der kan ende med, at Rigspolitiet vil kræve erstatning fra det skandaleombruste it-firma.

‘Rigspolitiet kan oplyse, at man vil indlede forhandling med CSC, hvor Rigspolitiet vil stille krav om økonomisk kompensation for problematiske sikkerhedsforhold og manglende overholdelse af kontrakten, hvis der under forhandlingen viser sig at være grundlag for dette,’ lyder det i brevet.

Læs også: Datatilsynet retter hård kritik mod CPR-kontoret for læk af 900.000 personnumre

Det sker efter, at revisionsselskabet PWC’s gennemgang af it-firmaets sikkerhed ifølge Kammeradvokatens vurdering tegner et billede af alt for ringe sikkerhed i forhold til den kontrakt, som CSC har indgået med politimyndigheden.

‘Det er Kammeradvokatens samlede vurdering, at der kan argumenteres for, at PWCs sikkerhedsvurdering kan udgøre et muligt grundlag for at rejse krav overfor CSC som driftsleverandør, da CSC vurderes ikke at have opfyldt alle sine kontraktmæssige forpligtelser.’

Læs også: Ankesag om CSC-hacking i gang: Gottfrid Svartholm Warg afhørt siden mandag

I brevet skriver ministeren endvidere, at selvom der ikke har været grundlag for at forfølge virksomheden strafferetligt, har Rigspolitiet forbeholdt sig retten til at kunne rejse en voldgiftssag mod firmaet, hvis de kommende forhandlinger skulle forløbe utilfredsstillende.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 John Foley

Helt fint at det nu måske får konsekvenser for CSC, men både Justitsministeriet og Rigspolitiet, der er de dataansvarlige, har også svigtet i denne sag. Det burde få alvorlige konsekvenser for disse instanser og de politikere og embedsmænd, der har svigtet befolkningen. Endvidere burde staten og offentlige myndigheder straks standse med at skrive kontrakter med CSC fremover. Men det vil ikke ske. Der fortsættes som hidtil, og det er kun et spørgsmål om tid inden CSC og en offentlig myndighed igen kompromitterer din og min sikkerhed - uden konsekvenser for de såkaldte ansvarlige.

  • 14
  • 0
#2 Bent Jensen

Her er det igen at vi kan kunne bruge en som frihedshelten Edward Snowden i den Danske stat. Det ender jo op med en lokumaftale, da igen af parterne vil have deres meget beskidte vasketøj ud at hænge. Så om 2-3 måneder kommer der et lille pip, om at de er kommet til enighed, og at Politiet får lidt rabat på nogen service, og CSC lægger så den givet rabat oven i noget andet de sælger til Staten.

Men alle de ansvarlige, også i Politiet burde være fyret. Det sker ikke for det er ikke nogen mellemleder eller der under.

Driften og retten til at levere til staten burde mistes. Det sker heller ikke, det har jo kun være tale om slendrian og bevist snyd på vægten for at spare, så der kunne sendes flere skattefrie kroner til USA.

Politiet burde ikke have retten til at indgå kontrakter om EDB. Det sker heller ikke, da ingen andre minister vil røre ved det, og hvis de gør, så bruger de selv CSC.

  • 14
  • 0
#3 Christian Rutrecht

Nu hvor ingen kan søge erstatning eller redegørelse af Rigspolitiet og justitsministeriet, er det som sædvanlig en ikke statslig instans som skal tage størstedelen af skylden.

Man kan vel bare håbe at rigspolitiets resourcer er blevet brugt til noget "vigtigere" end at sikre danskernes personfølsomme oplysninger bedst muligt.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere