Efter NSA-afsløringer: Google opruster sikkerheden

Google har opgraderet deres kryptering, så den nu er oppe på 2.048-bits, hvilket ifølge bestyrelsesformanden skulle være ubrydeligt for noget menneske.

Google arbejder hårdt på at sikre de personlige data, som de indsamler. Det er de især begyndt på efter NSA-afsløringerne om masseovervågningsprogrammer. Det fortæller Googles bestyrelsesformand for Google, Eric Schmidt ifølge ComputerWorld.com.

Nyheden om masseovervågningen har skadet teknologibranchen på mange niveauer, med mange europæere, som nu ikke længere tør overlade amerikanske teknologivirksomheder deres data. Sådan lyder udmeldingerne fra Schmidt fredag på en overvågningskonference på Cato Institute, en libertariansk tænketank.

Han fandt ud af, at den britiske efterretningstjeneste, GCHQ, arbejdede på at opfange trafik mellem Googles datacentre gennem nyhedsartikler, fortalte han publikum. ”Jeg var chokeret,” sagde Schmidt.

Google havde forestillet sig en kompliceret metode til at opfange trafikken, men i stedet blev det gjort så direkte. Det kom ifølge Schmidt som et chok for Google.

Google valgte efter NSA-afsløringerne, at bruge en masse penge på at lukke deres system af, hvilket inkluderede en 2.048-bit kryptering på deres trafik.

»Vi har krypteret vores interne systemer massivt. Det er generelt set at dette niveau af kryptering er ubrydeligt i vores livstid af nogen mennesker på nogen måde. Vi får se om det er sandt,« siger Eric Schmidt.

Han mener derfor, det er sikkert at sige, at Googles services er det sikreste sted at opbevare sine data.

Schmidt fremhævede samtidig også flere features i Googles Chrome-browser, som gør det muligt at browse ”incognito” og deres mulighed for at indstille privatlivspræferencer.

Adspurgt om Googles egen indsamling af data, fortæller Schmidt, at Google samler data for at yde de services, som de gør, og at de har droppet projekter, som er kommet i uoverensstemmelse med privatlivet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Svend Eriksen

Tillad mig at forholde mig meget skeptisk til om det virkelig er NSA, der ligger Google på sinde her. Jeg synes, der er ret meget, som peger på et direkte samarbejde mellem Google og de amerikanske myndigheder - Julian Assange mener at have påvist det - så mon ikke den forhøjede sikkerhed er rettet mod andre som f.eks. kineserne?

Jeg vil da heller ikke overvåges at kineserne, men efter at have set, hvordan Edward Snowden på få år gik fra sikkerhedsfyr og blev systemadministrator, så er jeg ikke så overbevist om at NSA helt har styr på deres egen sikkerhed. Når det er sagt, så vil jeg heller ikke overvåges af NSA, og der er et lille skridt på vej at holde op med at bruge Googles services.

  • 3
  • 3
#2 Henrik Pedersen

Jeg forstår ikke Svend's downvotes. Jeg skriver det her igen, i en kort udgave, for en trilliondende gang:

Det nytter ikke noget at bolte det hele fast, og installere sikkerhedsdøre i huset, hvis man alligevel bare giver nøglerne til "the bad guy" og trækker bukserne ned, mens man vender bagdelen mod ham.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere