Efter nedskæringer: Analytikere efterlyser klar tablet-strategi hos Microsoft

18. juli 2014 kl. 08:45
Flere analytikere er ikke overraskede over, at Microsoft holder fast i sin Surface på trods af behov for besparelser. De efterlyser dog en klar strategi på tablet-området.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Røgen fra Microsoft’s nedskærings-bombe begynder at lægge sig, og nu begynder analyserne og overvejelserne af Satya Nadella’s strategi at indfinde sig.

Mens afskedigelser af særligt tidligere Nokia-folk var forventede, og derfor ikke kom som det store chok, fremstår det dog stadig noget uklart, hvad Microsoft’s strategi på tablet-området egentlig er.

Mediet computerworld.com har talt med en række amerikanske analytikere, der noget undrende står tilbage uden at have et klart svar på det spørgsmål.

Spørgsmålet rejser sig blandt andet som følge af, at tidligere topchef Steve Ballmers strategi, der kunne koges ned til ‘devices and services’ med Nadellas tilkomst er blevet ændret til ‘mobile first, cloud first’ og ‘productivity and platforms’.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ganske vist understregede Microsoft oven på nedskæringerne, at man holder fast i sin Surface:

»Bredere på tværs af Devices-holdet vil vi fortsat arbejde på at bringe ikoniske tablets på markedet, på måder der vil komplementere vores OEM-partnere, drive den næste generation af møder og devices, og eftertænksomt udvide Windows med nye interaktionsmodeller,« skrev Stephen Elop, chef for Microsoft’s device-division, i en lang mail til sine ansatte ovenpå nedskæringerne.

Mens analytikere, som Computerworld har talt med, ikke er overraskede over, at Surface ikke har fået kniven, har flere dog stadig svært ved at se, hvortil Surface skal udbredes henne.

»Jeg er stadig lidt forvirret omkring rollen, som devices vil spille, især på emerging markets,« siger Carolina Milanesi, chef for research i forbrugeranalysevirksomheden Kantar WorldPanel Comtech.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi har stadig heller ikke meget klarhed over, hvilken rolle Nokia vil få på tablet-siden,« siger hun endvidere.

Elop indikerer endvidere i sin mail til medarbejderne, at man på mobilsiden vil agere aggressivt på prisfølsomme markeder for at skabe en større kundebase og større markedsandele.

Om det også bliver strategien for Surface er ikke til at sige, men det kunne tænkes. Her kan det dog blive svært for Microsoft, eftersom Surface er et kvalitetsmærke. Spørgsmålet er, om Microsoft vil være villig til at barbere ned og sælge ud for at komme ud til en større kundegruppe, spørger Milanesi retorisk.

Hun efterlyser, at Microsoft melder mere klart ud.

»Enten har Microsoft ikke forklaret det, eller så ved de det ikke,« konstaterer hun.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger