Efter kritik af Chrome-ændring: Snart kan du slå auto-login fra

Illustration: Google Inc
Google har fået kritik for en ændring i Chrome, der betyder, at man automatisk logges ind i browseren, når man logger ind på sin Google-konto. Nu gør Google det muligt at slå det fra igen.

Efter skarp kritik fra brugere og eksperter modererer Google nu sin seneste ændring af Chrome-browseren.

Ændringen betyder, at verdens mest populære browser automatisk knyttes til brugerens Google-konto, når vedkommende er logget ind på denne.

Kritikken er gået på, at man som bruger ikke har givet samtykke til dette, men nu maner Google i et blogindlæg til besindighed.

»Vi vil gerne gøre det klart, at denne ændring IKKE betyder, at Chrome sync bliver slået til. Brugere, der gerne vil have deres browserhistorik, kodeord og bogmærker tilgængelige på andre enheder, skal igennem flere skridt,« skriver Zah Koch, der er product manager for Chrome.

Læs også: Professor dropper Chrome: Googles nye loginpolitik er bruger-fjendsk

Han pointerer desuden, at den nye ændring af Chrome gør det lettere at se i browseren, hvilken Google-konto der er logget ind på et givent tidspunkt.

»På den måde kan vi bedre hjælpe brugere, der deler en enhed med andre - eksempelvis en familie-computer. Igennem årene har vi modtaget feedback fra brugere på delte enheder, der har været forvirrede over Chromes login-status.«

Selvom Google holder fast i, at ændringen af Chrome er til brugerens eget bedste, har kritikken affødt flere ændringer.

Blandt andet bliver det med næste Chrome-opdatering muligt at adskille login Google og Chrome i brugerens kontoindstillinger.

Version 70 af Chrome udkommer i midten af oktober.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize