Efter kæmpe-datalæk: Facebook vil ikke underrette en halv milliard brugere

Mark Zuckerberg er stifter af Facebook, der ikke vil underrette halv mia. brugere efter datalæk. Illustration: Anthony Quintano // Wikimedia Commons
Facebook planlægger ikke at underrette den halve milliard brugere, hvis persondata er endt gratis på nettet. Man har ikke overblikket over berørte personer, ifølge Facebook, og så kan brugere alligevel ikke gøre lækket om.

Facebook har ingen planer om at underrette de 553 millioner brugere, hvis persondata er postet gratis i et hackerforum.

Det skriver Reuters.

Tidligere på ugen kom det frem, at over en halv milliard Facebook-brugeres oplysninger som telefonnumre, lokation og fødselsdage er postet i et hackingforum, hvor ondsindede aktører kan hente data gratis og potentielt bruge den til social-engineering-angreb, fortalte Alon Gal, teknologidirektør ved it-sikkerhedsfirmaet Hudson Rock. Omkring 600.000 danskere er berørte af lækket.

Læs også: Hundredtusinder af danskeres data stjålet fra Facebook i kæmpe datalæk

Ifølge Facebook, har man lappet sikkerhedshullet, som var skyld i datalækket, i 2019. Men man har ikke et ordentligt overblik over, hvilke brugeres persondata er endt blandt hackere, og derfor planlægger man ikke at underrette nogen berørte personer. Desuden kan brugerne ikke gøre noget ved den lækkede data, selvom man gør dem opmærksom på det, fortæller en talsperson for Facebook til Reuters.

I 2019 indgik Facebook et forlig med den amerikanske handelskommission, der betyder, at tech-giganten skal gøre opmærksom på det indenfor 30 dage, hvis nogen har uautoriseret adgang til data på over 500 brugere.

Irlands datatilsyn, der regulerer Facebook i EU, har kontaktet virksomheden angående datalækket, men har endnu ikke modtaget et proaktivt svar.

Læs også: Sikkerhedsekspert: »Det er frygteligt nemt« at hacke andres sociale medie-konti

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Dahl

Desuden kan brugerne ikke gøre noget ved den lækkede data, selvom man gør dem opmærksom på det, fortæller en talsperson for Facebook til Reuters.

Ha ha, det er en dygtig talsperson. Skal vi udvide argumentet til alle andre lovovertrædelser?

Hvis ikke EU kræver at alle berørte personer underrettes vedr. Facebook lækket, så har datatilsynet et problem med at forklare, hvorfor alle andre mindre virksomheder skal bruge ressourcer på at sikre, indberette og underrette.

 • 48
 • 0
#3 Emil Kampp

Ha ha, det er en dygtig talsperson. Skal vi udvide argumentet til alle andre lovovertrædelser?

Vi har ikke tænkt os at følge op på drabet af fru jensen, hun genopstår alligevel ikke af det.

Vi har ikke tænkt os at følge op på inbruddet i din lejlighed, dine ting er alligevel væk.

Vi ha ikke tænkt of at følge op på olie udslippet, fuglene og fiskene er alligevel døde.

Etc.

 • 36
 • 0
#7 Thomas Jessen

Kan vi som privatpersoner rent faktisk gøre noget her? Jeg er ved at være alvorligt træt af at rigtig mange tjenester skal bruge alt min data men samtidig ikke har nogen rigtige konsekvenser for at miste den. Bøden burde slå så hårdt at de ikke har råd til ikke at sikre deres data. Jeg er ligeglad om bøden skal være på 1 billiard men Facebook skal kunne mærke det! Derudover burde der jo være erstatningn til de folk der er berørt. Selv hvis FB får en kæmpe bøde så ryger alle pengene lige i EUs kasse selvom det er vores data. Er jeg helt ved siden af her?

 • 11
 • 0
#11 Finn Christensen

Ifølge Facebook, har man lappet sikkerhedshullet, som var skyld i datalækket, i 2019. Men man har ikke et ordentligt overblik over, hvilke brugeres persondata er endt blandt hackere, og derfor planlægger man ikke at underrette nogen berørte personer.

Denne læk ..https://www.version2.dk/artikel/540-millioner-facebook-brugeres-oplysnin...

Fra v2, Christoffer Elmann Ranhauge, Torsdag, 4. april 2019 - 8:30

 • 1
 • 0
#15 Dennis Benneballe Arnold-Grade

Vi kan ikke gøre andet end at droppe brugen af tjenester udbudt af Facebook.

Imens kan vi herhjemme presse på hos politikere, for at de repræsenterer os i EU og verden bedre end de gør nu. Og at de tager GDPR mere alvorligt - Giv Datatilsynet mere ressourcer altså! Giv dem mere magt ift at indstille til bøder osv.

Ude i verdenen har vi imens en tech-ambassadør ude i Silicon Valley, som kan gøre lidt. Vi har Vestager til at komme efter EU. Men hvem har indtil videre formået BÅDE at give de store bigtech-virksomheder en over nakken, endda TO gange, OG har sat det irske Datatilsyn på plads? Max Schrems og organsationen bag ham, NYOB.

Man kan gå ind og donere penge til NYOB, som faktisk rykker på noget her i det stagnerede Europa. De arbejder benhårdt, giver kamp til stregen og går hele vejen. Her får man noget for sine penge... ikke som hi Datatilsynet.

Og så, ja så kan vi prøve at gøre persondatasikkerhed til et hverdagsemne. Ikke kun på arbejde, men også derhjemme, med familien, venner, osv.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere