Efter hackerangreb på stor hotelkæde: Gæster advares om muligt datalæk
Det er endnu uvist, om data er lækket i forbindelse med forrige weekends ransomwareangreb mod hotelkæden Nordic Choice Hotels, der driver mere end 200 hoteller, herunder fem i København. Men der er en risiko, og derfor opfordrer viceadministerende direktør Bjørn Arild Wisth gæsterne til at være ekstra opmærksomme.
Det skriver Digi.no.
»Vi ved det ikke med sikkerhed endnu, men siden der kan være risiko for, at oplysninger er lækket, vælger vi at informere om det nu, så vores gæster kan være ekstra opmærksomme på eventuelle mistænkelige sms-beskeder, telefonopkald eller e-mails,« siger Bjørn Arild Wisth i en pressemeddelelse.
»Vores undersøgelser giver på nuværende tidspunkt ingen indikation af, at data er blevet lækket, men vi kan ikke udelukke det. Derfor medfører hændelsen en risiko for, at oplysninger om gæsternes reservationer kan være lækket. Disse oplysninger består af navn, e-mailadresse, telefonnummer, dato for besøget og enhver information, som gæsten måtte have givet i forbindelse med sit besøg. Der er intet, der tyder på, at kort- eller betalingsoplysninger er blevet lækket,« fremgår det yderligere af pressemeddelelsen.
Da ransomwareangrebet ramte natten til torsdag 2. december lagde det booking-, ind- og udtjekning- og betalingsløsninger ned.
Nordic Choice Hotels har valgt ikke at kontakte bagmændene bag Conti (ransomwaren, der er brugt i angrebet, red.), og har heller ikke modtaget et specifikt krav fra dem. Sagen er anmeldt til det norske datatilsyn og de nationale sikkerhedsmyndigheder.
Hotelkæden forventer at være tilbage i normal drift om nogle dage.
De danske hoteller er Comfort Hotel Vestbro, Skt. Petri, Clarion Hotel Copenhagen Airport, Comfort Hotel Copenhagen Airport, Villa Copenhagen.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.