Efter hackerangreb på stor hotelkæde: Gæster advares om muligt datalæk

Hotellet Skt. Petri i København er blandt de ramte hoteller af ransomwareangrebet mod Nordic Choice Hotels. Illustration: Pressefoto/Skt. Petri
Data kan være lækket, efter forrige weekends ransomwareangreb på hotelkæden Nordic Choice Hotels' mere end 200 hoteller. Kæden, der har flere hoteller i Danmark, opfordrer nu gæster til at udvise ekstra opmærksomhed.

Det er endnu uvist, om data er lækket i forbindelse med forrige weekends ransomwareangreb mod hotelkæden Nordic Choice Hotels, der driver mere end 200 hoteller, herunder fem i København. Men der er en risiko, og derfor opfordrer viceadministerende direktør Bjørn Arild Wisth gæsterne til at være ekstra opmærksomme.

Det skriver Digi.no.

»Vi ved det ikke med sikkerhed endnu, men siden der kan være risiko for, at oplysninger er lækket, vælger vi at informere om det nu, så vores gæster kan være ekstra opmærksomme på eventuelle mistænkelige sms-beskeder, telefonopkald eller e-mails,« siger Bjørn Arild Wisth i en pressemeddelelse.

»Vores undersøgelser giver på nuværende tidspunkt ingen indikation af, at data er blevet lækket, men vi kan ikke udelukke det. Derfor medfører hændelsen en risiko for, at oplysninger om gæsternes reservationer kan være lækket. Disse oplysninger består af navn, e-mailadresse, telefonnummer, dato for besøget og enhver information, som gæsten måtte have givet i forbindelse med sit besøg. Der er intet, der tyder på, at kort- eller betalingsoplysninger er blevet lækket,« fremgår det yderligere af pressemeddelelsen.

Da ransomwareangrebet ramte natten til torsdag 2. december lagde det booking-, ind- og udtjekning- og betalingsløsninger ned.

Nordic Choice Hotels har valgt ikke at kontakte bagmændene bag Conti (ransomwaren, der er brugt i angrebet, red.), og har heller ikke modtaget et specifikt krav fra dem. Sagen er anmeldt til det norske datatilsyn og de nationale sikkerhedsmyndigheder.

Hotelkæden forventer at være tilbage i normal drift om nogle dage.

De danske hoteller er Comfort Hotel Vestbro, Skt. Petri, Clarion Hotel Copenhagen Airport, Comfort Hotel Copenhagen Airport, Villa Copenhagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere