Efter hack: Vedligeholdere lukker git.php.net

31. marts 2021 kl. 10:451
Efter hack: Vedligeholdere lukker git.php.net
Illustration: Github.
En hacker har kompromitteret den officielle PHP git-server, og postet opdateringer til kildekode, som giver den kriminelle mulighed for at overtage PHP-drevet hjemmesider. Nu har vedligeholdere besluttet at lukke serveren.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En ondsindet hacker har kompromitteret serveren git.php.net, der distribuerer programmeringssproget PHP, og tilføjet en bagdør til kildekode, som gør det muligt for hackeren at overtage hjemmesider.

Det skriver Ars Technica.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hackeren brugte de anerkendte PHP-udviklere Rasmus Lerdorfs og Nikita Popovs konti til at poste to opdateringer, der angiveligt fikser en tastefejl. Opdateringerne gemmer på en kodelinje, der lader uautoriseret besøgende eksekvere hvilken som helst kode på PHP-drevet hjemmesider, der kører opdateringen.

Efter flere udviklere, herunder Markus Staab, Jake Birchallf, and Michael Voříšek, opdagede angrebet i søndags, har PHP-vedligeholdere besluttet, at deres uafhængige Git-infrastruktur udgør en unødig sikkerhedsrisiko. Derfor lukker man git.php.net-serveren, og i stedet bliver GitHub det officielle lager for PHP. Fremadrettet vil alle opdateringer til PHP-kildekode blive postet på GitHub.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
31. marts 2021 kl. 17:57

Både at have en uafhængig git server, og at lukke den igen.