Efter hård kamp med myndigheder: Facebook laver aftale med australsk mediemogul

Efter Australien har vedtaget en ny kontroversiel lov, har Facebook indgået en aftale med mediemogulen Rupert Murdoch, der ejer 70 procent af alle aviser i landet. Illustration: BigStock
Den australske mediemogul Rupert Murdoch har lavet en aftale med Facebook om betaling af nyheder på tech-gigantens platform, efter en kontroversiel australsk lov trådte i kraft sidste måned. Iværksætteren ejer omkring 70 procent af alle aviser i landet.

Facebook er indgået en aftale med den australske mediemogul Rupert Murdoch om at betale for det indhold, medierne bidrager med til tech-gigantens platform.

Det skriver BBC.

En ny australsk lov, der trådte i kraft sidste måned, betyder, at Facebook og Google skal betale australske nyhedsmedier for det indhold, der linkes til på platformene.

Begge virksomheder har været meget imod den nye lov, og i februar spidsede konflikten til, da Facebook blokerede for alle australske nyheder på platformen. Det varede omkring en uge, indtil de australske myndigheder lavede få ændringer til loven, hvorefter tech-giganten åbnede for indholdet igen.

Læs også: Australien vedtager omstridt lov efter slagsmål med Google og Facebook

Rupert Murdochs virksomhed, News Corp Australia, vil ikke afsløre den nye aftales indhold, men den gælder for alle iværksætterens medier i landet, hvilket svarer til omkring 70 procent af alle aviser - blandt andet ‘The Australian’, ‘The Daily Telegraph’ og ‘The Herald Sun’.

Ifølge Robert Thomson, CEO for News Corp Australia, så er aftalen en milepæl i udviklingen af handelsaftaler om journalistik:

»Rupert og Lachlan Murdoch (Rupert Murdochs søn og formand for News Corp Australia red.) har ført en global debat, imens andre i vores industri var stille eller passive, og digital dysfunktionalitet truede med at gøre journalistik til en tigger-orden,« siger han til BBC.

En anden stor medievirksomhed i Australien ‘Seven West’ indgik også en aftale med Facebook i sidste måned.

Læs også: Facebook vs Australien: Nu vil Canada også have Facebook til at betale for nyheder

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere