Efter fordyrelser og forsinkelser: Skats eKapital-projekt er afsluttet og sat i drift

Illustration: SKAT
Skats har selv udviklet det nye it-system, der endte med at sprænge budgettet flere gange. Nu er det klar til drift, lyder det fra skatteministeren.

Skatteforvaltningen er næsten i mål med udviklingen af systemet eKapital, der blandt andet skal håndtere renteberegning for den finansielle sektor og gøre det nemmere at udveksle skatteoplysninger internationalt. Systemet er nu sat i drift. Det oplyser skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en melding til Finansudvalget.

Udviklingsprojektet bestod i at modernisere i alt fire systemer, hvoraf det primært var egenudviklingen af et rentesystem, der vakte problemer for Skat. Statens it-projektråd har tidligere tildelt projektet den røde status, som varslede, at projektet både kunne blive fordyret og forsinket, hvilket viste sig at holde stik.

Det samlede projekt skulle oprindeligt have kostet 70 millioner kroner, men i både 2016 og 2017 blev udgifterne opjusteret, så de samlede projektomkostningerne endte på mere end det dobbelte. Den samlede pris for projektet beløber sig til 148,5 millioner kroner.

Samtidig med fordyrelserne blev projektets afslutning udskudt, hvilket førte til, at skatteministeren blev indkaldt til et samråd om sagen.

Læs også: Nyt it-system hos Skat går i rødt: Skal bruge yderligere 27 millioner

Udeståender

Fremover skal Udviklings og Forenklingsstyrelsen stå for at vedligeholde systemet, som efter 'startvaskeligheder' nu er i drift. Derudover skal styrelsen stå for den videre udvikling af systemet, og selvom systemet er taget i brug, er der stadig opgaver, der endnu mangler at blive løst.

»Det er normalt for denne type udviklingsprojekter at have udeståender ved projektafslutningen, som overlades til efterfølgende færdiggørelse i driftsorganisationen. Der udestår således pt. Opgaver svarende til ca. to eksterne konsulentårsværk,« lyder det i orienteringen.

Det fremgår ikke af orienteringen, hvilke ekstraopgaver, der er tale om, men finansieringen vil blive holdt inden for Skatteforvaltningens økonomiske ramme og blandt andet komme fra overskydende midler fra projektbevillingen, skriver skatteministeren.

Når eKapital har været i drift i et år, skal der udarbejdes en rapport over gevinsterne ved det nye projekt.

Læs også: Ny it-fiasko hos Skat koster borgerne over 70 millioner

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Klavs Klavsen

Jeg ved at Skat har hyret egne programmører mv.. Jeg ser det som meget positivt at man har udviklet et så stort system selv.. Men det kan da ikke være "helt selv" - hvis prisen er så høj som angivet?

Jeg håber i mit stille sind, at de er blevet klogere, og har in-houset opgaveløsningen og har evt. konsulenter siddende hos dem selv, så de kan spare med de fastansatte og sammen lave nogle gode løsninger..

  • 1
  • 0
#5 Knud Larsen

Skat bruger flere renteprincipper et fra Kildeskatteloven §62 og et med strafrenter. Diise to principper betyder a tman ikek kan bruge std industri systemer og at skatteborgerne snydes så det driver. Der findes nemlig ikke saldo, som kan anvendes til en automatisk beregning. Så der for tror jeg ikke på det? Hvem kan forklare havd det skal bruges til? Det kan ikke være noget med grundkonto /EFI/KOBRA PSRM etc eller havd det nu kalde si dag.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere