Efter fejl i vurderingssystem: Skatteminister vil eftergive syv års boligskat for 1.200 boligejere
I december meddelte Skatteforvaltningens vurderingsstyrelse, at 1.200 boligejere ikke havde betalt boligskat i op til ti år på grund af en fejl i et gammelt it-system til ejendomsvurderinger.
Fejlen var opstået, på grund af forkerte registreringer i det gamle og fejlbehæftede vurderingssystem, hvor vurderingen af ejendommene blandt andet var blevet sat til nul. Andre ejendomme var blevet vurderet som ubebyggede på trods af at det lå et færdigt hus på grunden.
Nu meddeler skatteminister Karsten Lauritzen (V), at han ser en model for sig, hvor man vil foretage efteropkrævning svarende til tre års boligskat blandt de omfattede boligejere.
»Min politiske holdning er, at en rimelig model kunne være at gå tre år tilbage, som er almindelig praksis i den slags genoptagelsessager, og det har jeg fremlagt for Folketingets partier«, siger han i en pressemeddelelse.
Statens advokat, Kammeradvokaten, har ved samme lejlighed redegjort for, at det er muligt at afkræve de omfattede boligejere for alle ti års manglende skattebetaling, men den løsning bifalder skatteministeren ikke.
»De ti år, som Kammeradvokaten kommer frem til efter gældende lov, kan jeg slet ikke se for mig,« siger han i en pressemeddelelse.
Ministeriet oplyser, at en model med tre års efteropkrævning vil kræve lovgivning, før end sagerne kan genoptages, og de berørte ejere får deres sager afsluttet.
Vurderingssystemet, hvor fejlene opstod, er på vej til at blive erstattet af et nyt ejendomsvurderingssystem. Skatteforvaltningen har tidligere regnet med at kunne tage det nye system i brug i år, men i efteråret blev det offentligt kendt, at afløseren er blevet forsinket og udskudt til 2020.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.