Efter fejl i vurderingssystem: Skatteminister vil eftergive syv års boligskat for 1.200 boligejere

15. marts 2019 kl. 09:002
Efter fejl i vurderingssystem: Skatteminister vil eftergive syv års boligskat for 1.200 boligejere
Illustration: Skatteministeriet.
Skatteministeren regner lave efteropkrævning for tre år for de 1.200 boligejere, der ikke har betalt boligskat i op til ti år på grund af en it-fejl.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I december meddelte Skatteforvaltningens vurderingsstyrelse, at 1.200 boligejere ikke havde betalt boligskat i op til ti år på grund af en fejl i et gammelt it-system til ejendomsvurderinger.

Fejlen var opstået, på grund af forkerte registreringer i det gamle og fejlbehæftede vurderingssystem, hvor vurderingen af ejendommene blandt andet var blevet sat til nul. Andre ejendomme var blevet vurderet som ubebyggede på trods af at det lå et færdigt hus på grunden.

Nu meddeler skatteminister Karsten Lauritzen (V), at han ser en model for sig, hvor man vil foretage efteropkrævning svarende til tre års boligskat blandt de omfattede boligejere.

»Min politiske holdning er, at en rimelig model kunne være at gå tre år tilbage, som er almindelig praksis i den slags genoptagelsessager, og det har jeg fremlagt for Folketingets partier«, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Statens advokat, Kammeradvokaten, har ved samme lejlighed redegjort for, at det er muligt at afkræve de omfattede boligejere for alle ti års manglende skattebetaling, men den løsning bifalder skatteministeren ikke.

»De ti år, som Kammeradvokaten kommer frem til efter gældende lov, kan jeg slet ikke se for mig,« siger han i en pressemeddelelse.

Ministeriet oplyser, at en model med tre års efteropkrævning vil kræve lovgivning, før end sagerne kan genoptages, og de berørte ejere får deres sager afsluttet.

Vurderingssystemet, hvor fejlene opstod, er på vej til at blive erstattet af et nyt ejendomsvurderingssystem. Skatteforvaltningen har tidligere regnet med at kunne tage det nye system i brug i år, men i efteråret blev det offentligt kendt, at afløseren er blevet forsinket og udskudt til 2020.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
16. marts 2019 kl. 09:02

Skatteministeren har for anden gang udskudt det såkaldt nye ejendomsskattesystem, så nye vurderinger tidligst kommer ud til borgene fra juli 2020.

Det tidligste er deraf angivet til 2021 og med den voldsomme ophobning af fejl siden 2009 (2011 var generel ubegrundet opskrivning på 49%) vil blive helt enorm.

Folketinget besluttede at stoppe foretagelse af vurderinger årligt i strid med loven om, at det skal ske hvert andet år. Dette har ikke afholdt vurderingsstyrelsen fra at opvurdere utallige ejendomme i omegnen af 300.000 styk. [Skatteborgeren kan ikke have tillid til politikkere der først vedtager et stop for vurderinger, og så gør det modsatte]

De over 730.000 situationer fra 2011 og frem er totalt frosset og afvist på løgnagtigt og usagligt grundlag.

I mellemtiden vokser bunken af mulige fremtidige klagesager år for år.

En meget stor del af disse vil aldrig blive realitetsbehandlet, fordi man også har besluttet at diskrimere afdøde borgere. Med 50.000 døde om året akkumuleres der ca . 550.000 siden 2011 og frem til 2020. heraf skønnes 60% at have en bolig, der kan være berørt altså 330.000 diskrimineringer.

Det er derfor indlysende, at Skat nu tjener på at udskyde færdiggørelsen dels opkræves for høje skatter allerede indtil vurderingen, dels afskæres en større og større procentdel af hele den potentielle mængde fra en klagebehandling og tilbagebetaling. Ikke siden Scharla sagen om den sociale pension er en så stor gruppe blevet diskrimineret af Folketingets autoriserede ulovligheder.

  1. Ministeren opfordres forpligtende til at tilsidesætte denne diskrimination, ved at tillade undertegnede eller mit bo efter mig at kræve vurderinger og deraf følgende tilbagebetalinger gennemført.

Og altså ikke afvist pga en tåbelig forældelses påstand, heraf brug af ulovlige anbringender, så som at påstå mine allerede fremsatte klager som referende til 2009 (i 2013), som Skat påstår og bruger i sagen for Landsskatteretten.

  1. Ministeren opfordres til at fremlægge forslag i Folketinget og omstøde den tidligere diskriminerende afgørelse til glæde for undertegnede og allae andrer der er eller vil havne i samme situation.

https://skat-uret.dk/nyheder/2013-2018-ejendomsbeskatning.aspx

1
15. marts 2019 kl. 17:23

Politikerne og i særdeleshed Karsten Lauritzen (V) har i disse år travlt med at eftergive skyldnere i stor stil, moralen er gået fløjten, os der betaler vores regninger er til grin

Hvis der ikke er decideret overskud på at forsøge at inddrive gammel gæld, hvis det blot går i nul, så lader man være !!!

Vi har skandalen med indrivelser generelt, sandsynligvis et tab på mere end 100 milliarder, svarende til 10% af samtlige skatter i 1 år...

Så er der skandalen med manglende opfølgning på ubetalte regninger for bil vægtafgifter

Og nu er vi nået til de regninger der ved en fejl ikke er genereret i diverse IT systemer

Milliarderne fosser ud af statens kasse, moralen er væk