Efter Emotet-takedown: FBI giver 4,3 millioner mailadresser til Have I Been Pwned

På hjemmesiden 'Have I Been Pwned' kan man tjekke, om ens mailadresse har været med i et datalæk. Illustration: Mads Lorenzen
Efter myndigheder verden over nedlagde »verdens farligste botnet«, Emotet, har FBI overrakt 4,3 millioner mailadresser til Have I Been Pwned for at gøre ofre opmærksomme på lækket.

FBI har givet 4,3 millioner mailadresser til Have I Been Pwned-tjenesten (HIBP) for at gøre Emotet-hackingofrene opmærksomme på, at deres oplysninger har været lækket.

Det skriver Zdnet.

Mailadresserne stammer fra Emotet botnets servere, som myndighederne i Holland overtog kontrollen af sidste januar. Derefter sendte Tysklands Bundeskriminalamt (BKA) opdateringer ud til 1,6 millioner computere, som var inficeret med Emotet-malware.

Tidligere på ugen aktiverede man en ‘kill switch’ i opdateringen, som afinstallerede malwaren fra ofrenes computere. Ifølge Europol var Emotet verdens farligste botnet, som har plaget internettet siden 2014.

Læs også: Microsoft går til kamp mod ransomware-botnet

Mailadresserne, som har været brugt til at sende spam til ofrene, er nu overrakt til HIBP, som er drevet af den australske sikkerhedsforsker Troy Hunt. Men adresserne er klassificeret som følsomme:

»HIBP giver mulighed for at opdage, om din konto har været udsat i de fleste datalæk ved at søge direkte i systemet. Men visse læk er meget følsomme, hvor nogens tilstedeværelse i et læk kan have direkte effekt på offeret, hvis andre finder ud af, at de har været et medlem af den pågældende side. Disse læk er klassificeret som ‘følsomme’ og kan ikke fremsøges offentligt,« skriver HIBP på hjemmesiden.

Derfor må potentielle ofre tilmelde sin mailadresse notifikations-systemet eller lave en domæne-søgning i stedet for.

Læs også: Hackere stjal hashede kodeord på AAU: Har tilgået cpr-numre og lønoplysninger på ansatte

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere