Efter datatyveri: Hacking Team opfordrer kunderne til at holde sig fra firmaets tjenester

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Overvågningsfirmaet Hacking Team, hvis interne systemer i weekenden blev kompromitteret af hackere, opfordrer nu sine kunder, der for en stor del udgøres af politimyndigheder og efterretningstjenester, til at holde sig fra firmaets tjenester for en stund.

Der er ikke meget sympati at spore i de mange skriverier, som det opsigtsvækkende hack af firmaet Hacking Team har affødt. Firmaet har længe været mistænkt for at sælge deres kontroversielle tjenester til skruppelløse regimer, hvilket de lækkede oplysninger i høj grad synes at bekræfte.

I forbindelse med hacket fik firmaet angiveligt stjålet data i en størrelsesorden af 400 GB, som lynhurtigt blev distribueret via en torrent-fil til tusindvis af mennesker. Det har nu fået en talsperson fra firmaet til at fraråde kunderne at gøre brug af firmaets tjenester, mens det undersøger, hvilke dele af systemerne der er kompromitterede, skriver Reuters.

»Vi forventer, det bliver en relativt kort suspendering af vores tjenester,« udtaler talsperson fra Hacking Team Eric Rabe til Reuters.

Hacking Team har nærmest kun politimyndigheder og efterretningstjenester på kundelisten, der bruger firmaets tjenester til overvågning og andre lyssky aktiviteter, og kundelisten har derfor hidtil været ukendt.

Læs også: Kontroversielt overvågningsfirma hacket

Fælles gennemtrawling

De nye oplysninger, hvis de kan verificeres, modsiger dermed firmaets egne postulater om ikke at sælge deres kontroversielle og magtfulde teknologi til uetiske og skruppelløse regimer. Lækket viser nemlig, at blandt andet Sudan og Saudi-Arabien er blandt nationerne på kundelisten.

Desuden dukkede et muligt dansk link til sagen også op i løbet af gårsdagens fælles bestræbelser på at gennemtrawle lækket. Jens Christian Hillerup var således først på Twitter med et billede af dette kryptiske e-mail-uddrag:

En række andre europæiske politimyndigheder fremgår ligeledes også på kundelisten. Flere store software-udbydere har nu fået øjnene op for værdien i, at det kompromitterede overvågningsfirmas arbejdsmetoder ligger frit fremme og således lokker nysgerrige sjæle, der gennemgår dokumenterne til at holde øje med exploits, der udnytter bugs i deres software. Her er det David Veditz, der er leder af sikkerhed for Mozillas Firefox:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere