Efter ChatGPT-forbud: Italiens datatilsyn vil undersøge flere AI-værktøjer

23. maj kl. 10:09
Kunstig intelligens
Illustration: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix.
»Vi ønsker at forstå, om disse nye værktøjer adresserer problemer forbundet med overholdelse af databeskyttelses- og privacylovgivning,« lyder det fra det italienske datatilsyn.

Det italienske datatilsyn vil indlede en undersøgelse af applikationer, der anvender generativ AI og machine learning, med henblik på at bestemme, om de lever op til databeskyttelseslovgivningen.

Det skriver Reuters.

Læs også: Vestager håber på AI-aftale inden 2024: »Hvis teknologien igen overhaler os, vil det kræve et stort arbejde at komme tilbage på omgangshøjde«

»Vi planlægger at igangsætte en omfattende gennemgang af generative- og machine learning-AI-applikationer, der er tilgængelige online, fordi vi ønsker at forstå, om disse nye værktøjer adresserer problemer forbundet med overholdelse af databeskyttelses- og privacylovgivning – og vi vil iværksætte nye undersøgelser, hvis det er nødvendigt,« siger medlem af det italienske datatilsyns bestyrelse Agostino Ghiglia til Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den omfattende gennemgang betyder, at tilsynet søger tre eksperter i kunstig intelligens, der skal bistå den 144 mand store myndighed med arbejdet.

Læs også: Apple blokerede transaktioner for 13 milliarder kroner i App Store sidste år

Udmeldingen kommer efter, at det italienske datatilsyn som bekendt midlertidigt blokerede for brugen af OpenAI's chatbot ChatGPT.

Det skete blandt andet som følge af, at tilsynet vurderede, at personer, hvis data indgår i ChatGPT, »ikke er blevet tilstrækkeligt oplyst om, at deres persondata indgår i ChatGPT, hvilke af deres persondata der indgår, hvad for en databehandling der sker, og hvem dine persondata ellers bliver stillet til rådighed for,« som formand for Rådet for Digital Sikkerhed Henning Mortensen sagde i et interview med Version2.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger