Efter CEO-ballade og sexisme-sager: Konsol-bosser kritiserer kriseramt spilgigant

Microsoft og deres Xbox-afdeling »evaluerer alle aspekter af deres forhold til Activision Blizzard og laver proaktive justeringer«. Illustration: Microsoft
Sonys Jim Ryan og Microsofts Phil Spencer har kritiseret Activision Blizzards håndtering af de nye oplysninger om spilgigantens CEO.

Spilgiganten Activision Blizzard har måtte stå model til voldsom kritik det meste af året på grund af de sexisme sager, som kom frem i lyset denne sommer.

Sagen blev kun værre, da det fornylig kom frem, at Activision Blizzards CEO, Bobby Kotick, har kendt til disse sager i årevis, og selv har været personligt involveret. Alligevel holder bestyrelsen indtil videre hånden over virksomhedens CEO.

Nu har cheferne fra henholdsvis Playstation og Xbox været ude og kritisere Activision Blizzard for håndteringen af sagen. Det skriver Bloomberg News.

Ifølge Bloomberg, har Sony Interactive Entertainments CEO Jim Ryan skrevet en e-mail til sine medarbejdere, hvor han informerer dem om, at han har skrevet til Activision Blizzard ledelsen og kritiseret deres håndtering af sagen.

Jim Ryan skrev, at han og hele Sonys ledelse var »modløse og ærligt talt chokerede« over, at Activision Blizzard ikke »har gjort nok for at adressere en dybt indgroet diskriminations- og chikane-kultur«.

Xbox-chef Phil Spencer har også skrevet til sine medarbejdere med kritik af Activision Blizzard. Han skriver, at de »evaluerer alle aspekter af deres forhold til Activision Blizzard og laver proaktive justeringer«.

I e-mailen til medarbejderne, som Bloomberg News har set, skriver Phil Spencer, at han og resten af ledelsen er »dybt urolige over de forfærdelige begivenheder og handlinger«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere