Efter CEO-ballade og sexisme-sager: Konsol-bosser kritiserer kriseramt spilgigant

19. november 2021 kl. 09:51
Microsoft Xbox Don Mattrick
Illustration: Microsoft.
Sonys Jim Ryan og Microsofts Phil Spencer har kritiseret Activision Blizzards håndtering af de nye oplysninger om spilgigantens CEO.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Spilgiganten Activision Blizzard har måtte stå model til voldsom kritik det meste af året på grund af de sexisme sager, som kom frem i lyset denne sommer.

Sagen blev kun værre, da det fornylig kom frem, at Activision Blizzards CEO, Bobby Kotick, har kendt til disse sager i årevis, og selv har været personligt involveret. Alligevel holder bestyrelsen indtil videre hånden over virksomhedens CEO.

Nu har cheferne fra henholdsvis Playstation og Xbox været ude og kritisere Activision Blizzard for håndteringen af sagen. Det skriver Bloomberg News.

Ifølge Bloomberg, har Sony Interactive Entertainments CEO Jim Ryan skrevet en e-mail til sine medarbejdere, hvor han informerer dem om, at han har skrevet til Activision Blizzard ledelsen og kritiseret deres håndtering af sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jim Ryan skrev, at han og hele Sonys ledelse var »modløse og ærligt talt chokerede« over, at Activision Blizzard ikke »har gjort nok for at adressere en dybt indgroet diskriminations- og chikane-kultur«.

Xbox-chef Phil Spencer har også skrevet til sine medarbejdere med kritik af Activision Blizzard. Han skriver, at de »evaluerer alle aspekter af deres forhold til Activision Blizzard og laver proaktive justeringer«.

I e-mailen til medarbejderne, som Bloomberg News har set, skriver Phil Spencer, at han og resten af ledelsen er »dybt urolige over de forfærdelige begivenheder og handlinger«.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger