Efter CEO-ballade og sexisme-sager: Konsol-bosser kritiserer kriseramt spilgigant

Microsoft Xbox Don Mattrick
Illustration: Microsoft.
Sonys Jim Ryan og Microsofts Phil Spencer har kritiseret Activision Blizzards håndtering af de nye oplysninger om spilgigantens CEO.
19. november 2021 kl. 09:51
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Spilgiganten Activision Blizzard har måtte stå model til voldsom kritik det meste af året på grund af de sexisme sager, som kom frem i lyset denne sommer.

Sagen blev kun værre, da det fornylig kom frem, at Activision Blizzards CEO, Bobby Kotick, har kendt til disse sager i årevis, og selv har været personligt involveret. Alligevel holder bestyrelsen indtil videre hånden over virksomhedens CEO.

Nu har cheferne fra henholdsvis Playstation og Xbox været ude og kritisere Activision Blizzard for håndteringen af sagen. Det skriver Bloomberg News.

Ifølge Bloomberg, har Sony Interactive Entertainments CEO Jim Ryan skrevet en e-mail til sine medarbejdere, hvor han informerer dem om, at han har skrevet til Activision Blizzard ledelsen og kritiseret deres håndtering af sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jim Ryan skrev, at han og hele Sonys ledelse var »modløse og ærligt talt chokerede« over, at Activision Blizzard ikke »har gjort nok for at adressere en dybt indgroet diskriminations- og chikane-kultur«.

Xbox-chef Phil Spencer har også skrevet til sine medarbejdere med kritik af Activision Blizzard. Han skriver, at de »evaluerer alle aspekter af deres forhold til Activision Blizzard og laver proaktive justeringer«.

I e-mailen til medarbejderne, som Bloomberg News har set, skriver Phil Spencer, at han og resten af ledelsen er »dybt urolige over de forfærdelige begivenheder og handlinger«.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger