Efter afblæst krypto-kamp: Amerikansk justitsministerium er klar til at gå rettens vej en anden gang

Skulle det være nødvendigt er det amerikanske justitsministerum klar til at hive tek-firmaer i retten en anden gang for at komme til folks beskyttede data.

Det amerikanske justitsministerium melder sig klar på den juridiske kampplads mod teknologivirksomheder, når det kommer til at skaffe sig adgang til brugeres krypterede data.

Det beretter Ars Technica, der har været i kontakt med ministeriet.

Ministeriet har netop afblæst en konkret sag mod Apple, hvor FBI gerne ville have adgang til krypterede data på en iPhone tilhørende Syed Farook. Han var en af terroristerne ved angrebet i San Bernardino i december, der kostede 14 mennesker livet.

Læs også: FBI har åbnet omstridt iPhone uden hjælp fra Apple

Sagen mod Apple, hvor FBI gerne ville have teknologigiganten til at hjælpe med adgangen til mobiltelefonen, blev stoppet efter, FBI efter eget udsagn har fundet vej ind i telefonen uden Apples hjælp.

Den umiddelbare succes for politimyndigheden er dog ikke ensbetydende med, at det amerikanske justitsministerium vil tøve med en anden gang at hive teknologivirksomheder som Apple en tur gennem det juridiske system, såfremt de ikke ønsker at samarbejde med myndighederne.

Det fremgår af en mail til Ars Technica fra Melanie Newman, der er talsperson for justitsministeriet.

»Det vil fortsat være en prioritering for regeringen at sikre, at politimyndigheder kan fremskaffe afgørende digital information for at beskytte den nationale sikkerhed og den offentlige sikkerhed, enten via samarbejde med relevante parter, eller via det retslige system, når samarbejdet slår fejl,« skriver Melanie Newman og fortsætter:

»Vi vil fortsat forfølge alle tænkelige muligheder i denne mission, herunder at søge samarbejde med producenter, samt forlade os på kreativiteten i både den offentlige og private sektor.«

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 René Nielsen

Det vil fortsat være en prioritering for regeringen at sikre, at politimyndigheder kan fremskaffe afgørende digital information for at beskytte den nationale sikkerhed og den offentlige sikkerhed, enten via samarbejde med relevante parter, eller via det retslige system, når samarbejdet slår fejl

Det som der står er, at hensigten helliger midlet og at målet er uindskrænket adgang til borgernes mest private detaljer uanset om det gælder den nationale sikkerhed eller blot en blot en mistanke om skattesnyd.

At terrorister i praksis ikke benytter mobiltelefoner forholder man sig ikke til, da det jo vil forstyrre det billede som også danske politikkere forsøger at fremmane om det stigende behov for overvågning af bl.a. mobiltelefoner - http://www.nytimes.com/2016/03/20/world/europe/a-view-of-isiss-evolution...

Justitsministeriet (herunder det danske) tror at privatliv består i at aflytning kun kan ske med en dommerkendelse, hvor udviklere tror at privatliv består i, at det er teknisk umuligt at aflytte (uanset dommerkendelse eller ikke). Den konflikt bliver ikke løst foreløbig!

Jeg går sgu ned og køber en iPhone i weekenden.

  • 6
  • 0
#2 Christopher Bonitz

hvor udviklere tror at privatliv består i, at det er teknisk umuligt

What what whaaat? er det ikke absolut definitionen af ultimativ privatliv? Som udvikler vil jeg da gerne høre en anden drejning :P

Angående den del, så er det lang fra umuligt at lave "sikkerhed" sikker i krypterings sammenhæng, det kræver blot to ting. At man bruger en ulovlig stærk kryptering. Og at man smider nøglen væk, (derefter håber man på at brugeren ikke selv mister den.)

Lidt som Amazon gør med deres cloud-serveres administrator password.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere