Stadig bøvl med Skats EFI-system: Opgiver igen i år at inddrive restancer

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Det system, som skulle sørge for, at Skat fik inddrevet sine restancer, er endnu ikke godt nok implementeret, og det giver problemer.

Skat har fortsat problemer med it-systemet EFI – Et Fælles Inddrivningssystem – som i første omgang var seks år forsinket, og som fortsat ikke er implementeret godt nok til, at Skat kan komme af med den pukkel af restancer, som de år efter år forsøger at inddrive.

Sidste år var målet ifølge EPN.dk, at inddrive 105 procent af årets restancer, i år var målet 110 procent. (Tallet kommer over 100 netop på grund af de gamle restancer, som Skat forsøger at inddrive.)

Læs også: Skat må opgive at inddrive 900 millioner kroner efter it-skandale

I 2013 nåede man kun 79,7 procent, og nu oplyser skatteminister Benny Engelbrecht (S), at det heller ikke i år er muligt at ramme måltallet.

Læs også: Efter seks års forsinkelse: Skats inddrivelsessystem ramt af nye problemer

»Måltallet for 2014 forventes ikke at blive realiseret. Måltallet blev i sin tid fastsat ud fra en forventning om, at EFI i 2014 var fuldt implementeret og funktionsdygtigt, for så vidt angår alle automatiserede processer. Det er ikke tilfældet,« hedder det i et svar fra Benny Engelbrect til Folketinget.

Læs også: Skat-ansattes dom over it-system: Ubrugeligt

Det svar får Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, til at kalde ministeren i samråd.

»Det er ganske ophidsende, det her. Tidligere på året afskrev man 900 millioner kroner, fordi det ikke var lykkedes at hente pengene hjem inden forældelse. Nu er vi i en situation, hvor Skat igen opbygger en pukkel i stedet for at få nedbragt restancerne. Det sejler jo fuldstændigt,« siger han til EPN.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Christian Nobel

Jeg har lige fået en regning på vægtafgift (men jeg er nu ikke den eneste det er sket for, alle i min omgangskreds har været ude for det samme) for det seneste år.

Der er sket det at Skat, pga. rod i deres systemer ikke har sendt regninger ud, men så har fundet ud af det nu.

Jeg har ikke nogen problemer med at jeg selvfølgelig skal betale for min vægtafgift, men problemet er at der er pålagt et rykkergebyr.

Jeg (og alle andre jeg ved af) har imidlertid ALDRIG fået nogen første regning, så hvordan i alverden kan Skat så tillade sig at lægge rykkergebyr på - og samtidig er det så smart, at hvis man vil klage, så skal man betale 400 kr i klagegebyr!

Man vil gå godt nok få klagegebyret refunderet, hvis man vinder klagesagen, men hvem orker så det.

Det er helt uhørt at Skat kan tillade sig at opkræve ulovlige rykkergebyrer fra samtlige landets bilister - umiddelbart gætter jeg på at Skat samlet set pålægger danske bilister ulovlige gebyrer for i alt et sted mellem 100 og 150 mio kr.

Jeg har prøvet at skrive rundt til flere avisredaktioner for at få dem til at tage det op, da jeg mener at Skats ageren som stat-i-staten, hvor det at Skat kan lave ulovligheder til et trecifret millionbeløb afgjort burde være interessant, men desværre synes de at det er mere vigtigt her i samfundet at læse om en tv-værts spiseproblemer - sic.

 • 12
 • 1
#4 Ebbe Kristensen

Det svar får Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, til at kalde ministeren i samråd.

Da loven om EFI blev fremsat hed skatteministeren Kristian Jensen. Så det er sådan set Torsten Schack Pedersens eget parti der er har en stor del af skylden for hele miseren - ikke mindst den del, der gik ud på at høste besparelsen (= fyre medarbejdere) før den var realiseret.

 • 7
 • 1
#5 Christian Nobel

Nu er TSP jo sjældent en der har travlt, eksempelvis disse perler omkring teleforliget:

2009: Teleforliget i Danmark er fra 1999, så det er dybt forældet og passer til en branche, der var et helt andet sted. Tiden er moden til en total forandring af loven,' siger Torsten SchackPedersen, teleordfører for Venstre.

2013: Han bakkes op af den egentlige teleordfører for Venstre, Torsten Schack, der også erklærer sig klar til at drøfte, om forliget trænger til en modernisering.

Thisted dagblad i dag: Det er altså ikke fordi, at vi politikere bare har siddet på vores hænder, men det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, før alle er med, siger han..

 • 1
 • 0
#6 Michael Rasmussen
 • 4
 • 1
#8 David Nielsen

Jeg foreslår at den danske skattemyndighed nedlægges og at dens opgaver udliciteres til deres norske kolleger.

Eller evt. til "danske spil" - så ved man da i det mindste at ens sag behandles ud fra tilfældigheder i et lotto system...

(det er ikke administratorene af reglerne der er det største problem - det er reglerne/kompleksiteten af skattesystemet der er det egentlige problem!)

 • 2
 • 0
#10 Deleted User

Vedrørende bilafgifter. For et par år siden udsendte de dobbelt opkrævninger (snail mail og PBS). For en privat erhvervsdrivende ville dette give bøder. Her var konsekvensen kun at SKAT's likviditet blev øget De besvarede ikke henvendelser i denne anledning og offentliggjorde ingen vejledning. PBS opkrævningerne havde en betalingsdag der lå efter forfaldsdag. Altså kunne de opkræve bøder og mora renter for alle, virkelig smart De besvarede ikke henvendelser i denne anledning og offentliggjorde ingen vejledning. Jeg gruer stadig for om der i denne anledning dukker afgifter op. Op

 • 0
 • 2
#11 Deleted User

Skat har påtaget sig en opgave, som de har negliseret. Jeg forstår ikke at de organisationer der ikke har fået deres penge ikke stiller SKAT til ansvar (evt gennem en forventet succes rate 0-100%)

Det kunne jo være noget sjovt hvis SKAT gik konkurs når de ikke kunne svare deres forpligtelser.

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere