EFI-skygge: Regeringen opgiver fuld gældsinddrivelse i 2016

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Skat forventer kun at kradse knap halvdelen af restancerne hos borgere og virksomheder ind i år. Og allerede nu kaster man håndklædet i ringen i forhold til at opnå fuld inddrivelse i 2016. Det fremgår af udkastet til Finanslov 2016.

Skatteministeriets it-system EFI har en række alvorlige tekniske og styringsmæssige udfordringer. Sådan lyder det i det netop udkomne forslag til Finanslov 2016.

Situationen får alvorlige konsekvenser for inddrivelsen af gæld fra borgere og virksomheder:

'SKAT over for betydelige udfordringer med løbende at rydde op i og få kvalitetssikret data samt afbryde forældelse af fordringer. Samlet set har det den konsekvens, at inddrivelsesprovenuet falder, og restanceudviklingen er stigende,' lyder det i en note i finanslovsudkastet.

I 2015 forventer man at inddrive 52,9 procent af gælden. Og målet om en inddrivelsesprocent på 110 forventes heller ikke opnået i 2016, fremgår det af lovudkastet.

'Skatteministeriet vil løbende overveje om effektmålene på finansloven kan blive mere dækkende for SKATs inddrivelse af restancer.'

Finansloven afsætter for 2016 en ekstrabevilling på 239,6 mio. kr. årligt i 2017-2019 som en reserve til at styrke inddrivelsen i Skat. Fordelingen af disse midler er henholdsvis 179,5 mio. kr. årligt i 2017-2019 til lønsum, og 60,1 mio. kr. årligt i 2017-2019 til øvrig drift.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Flemming Nielsen

@Max, det tror jeg ikke er en fejl. Da der jo er akkumuleret en masse skattegæld/fordringer hen over årene, er SKAT naturligvis nødt til at arbejde med målsætninger om at få inddrevet over 100% af, hvad der løbende akkumuleres af yderligere skattegæld/fordringer i det indeværende år, ellers vil den samlede masse af fordringer hos personer, virksomheder og organisation blot stige og stige ... og til sidst vil fordringerne skulle afskrives som tabt, fordi fordringen falder for forældelsesfristen.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere