Edora vinder KOMBIT-aftale om NemRefusion til 92 millioner kroner

Illustration: franz12/Bigstock
Det bliver Edora, der skal overtage ansvaret for NemRefusion. Kombit har efter flere måneders arbejde tildelt selskabet kontrakten på knap 100 millioner kroner.

Efter en duel mellem to selskaber er det blevet afgjort, at hvem der skal drive og videreudvikle NemRefusion-løsningen, der bruges af virksomheder, selvstændige og a-kasser til at anmode om refusion af syge- og barseldagpenge.

Et opslag i EU's-udubdsdatabase viser, at KOMBIT har tildelt kontrakten om videreudvikling af systemet, der har en værdi på knap 92 millioner kroner til Edora, der har adresse nord for København.

»Vi har en lang liste med forbedringsønsker fra brugerne af den nuværende NemRefusionløsning, som vi tager med, når vi går i gang med den videre udvikling af NemRefusion 3.0, og vi vil løbende involvere brugerne i projektet,« fortæller Iradj Farahani, der er projektleder for NemRefusion i en pressemeddelelse.

Prisen er et pænt stykke under de 120 millioner kroner, som man oprindeligt havde anslået, at systemet ville koste. Og selvom man, da udbuddet tog sin begyndelse før jul havde en forventning om at modtage fem tilbud, så må det være tilfredsstillende, at have landet en aftale, der kommer under det prismæssige overslag.
Fundamentalt system

NemRefusion-systemet er et an af landets største selvbetjeningsløsninger, og hvert år indberettes der mere end 1.7 millioner gang til kommunerne og Udbetaling Danmark. Systemer håndterer dermed i følger KOMBIT, at »2.000 borgere hver dag bliver sygemeldt, og at 500 borgere hver dag går på barsel«

Systemet har omkring 10 år på bagen og er udviklet i samarbejde mellem Kombit, Kommunernes Landsforening og Beskæftigelsesministereit, og har siden 2011 været obligatorisk at benytte til at indberette og anmode om refusion af syge- og barseldagpenge.

Opmærksom på giftige skyer

For tiden er der enormt meget snak i it-branchen om, hvordan man håndterer udfordringen med dataoverførsler til tredjelande. Efter den såkaldte Schrems II-dom er den slags nemlig gjort besværligt, da USA, hvor en stor del af de største cloud-udbydere har til huse ikke kan anses som et land, der lever op til EU-reglerne.

Man kan da i udbuddet bag NemRefusion også se, at man hos KOMBIT er særligt opmærksomme på udfordringen. Her skriver man nemlig, at, »leverandøren skal sikre, at de af leverandøren anvendte cloududbydere overholder dansk lovgivning og EU-lovgivning.«

Det kan virke ganske naturligt, men i materialet fremgår det også tydeligt, at der skal sikres en erklæring fra cloud-udbyderen, om at personoplysninger ikke går videre til tredjelande ligesom der også stille krav om, at supporten af systemet skal leveres inden for EU.

Den nye løsning skal være klar i oktober 2022

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere