Edge får alligevel ikke indbygget adblocker

I sidste uge kom det frem, at Microsoft ville installere reklameblokering som en integreret del af deres nye Edge-browser. Det har nu vist sig ikke at være sandt.

Det har sikkert været en glædelig nyhed for brugere af Edge-browseren, der er standardbrowser i Windows 10, da flere medier i sidste uge berettede om, at Microsoft var klar med en indbygget adblocker-funktion i browseren.

Læs også: Edge-browseren får indbygget reklameblokering

Omvendt har de hjemmesider, der lever af reklameindtjening, sandsynligvis læst med med en bekymret mine.

Men de har ikke længere noget at frygte. Microsoft Edge kommer ikke til at få indbygget et plug-in, der blokerer reklamer. Det skriver Mashable.

Misforståelsen opstod, da der cirkulerede et slide på udviklerkonferencen Build i sidste uge, hvor det fremgik, at en indbygget adblocker-feature var klar med den næste opdatering af Edge.

Læs også: Webbrowseren Opera får indbygget adblocker - for mere fart

Microsoft har over for Mashable forklaret, at dokumentet ‘henviste til arbejde, vi allerede er i gang med i forhold til at bringe udvidelser til MS Edge såsom AdBlock og AdBlock Plus’.

Microsoft kom ikke nærmere ind på indbyggede adblock-features i deres svar til Mashable.

AdBlock Plus har tidligere fortalt, at de er klar med en udvidelse til Edge, når Edge begynder at understøtte udvidelser. Dermed kan du stadig inden længe undgå reklamer i Edge, men det bliver ikke browseren selv, der klarer ærterne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Rune Jensen

hvilke killer features, MS vil sælge den på.

Google gjorde nogle ting med Chrome, som var ret interessante.

Og selv om nogle af de features, de indførte i chrome ikke var nye, så gjorde de det nemt for almindelige mennesker at forstå de fordele (med en tegneserie).

Det helt nye i Chrome 1, var selvfølgelig den mere plads til selve hjemmesiden. Uanset, jeg dengang synes, chrome var grim og irriterende, så var dette stadig en ganske stor fordel. Ikke at behøve at scrolle så meget.

Hastighed... Chrome var ganske kvik. Ret sikker på, den slog IE dengang...

Sikkerhed. Ved at fokusere på sikkerheden også, tror jeg de ramte etømt punkt i konkurrerende browsere.

Men hvad der gav den momentum var nok... Googles nye feature med små, hurtige opdateringer. Dér kunne IE slet slet ikke følge med. Efter et par generationer af Chrome, var JS-motoren langt hurtigere end IEs...

Så... Hvilke dele af Edge vil MS mon fokusere på i deres markedsføring. Og hvordan vil de lave den markedsføring.

For de skal stadig op på niveau med Chrome i CSS3 og HTML5, som et minimum. Og hastigheden af JSen skal klart være på samme niveau også.

  • 0
  • 0
Rune Jensen

For de skal stadig op på niveau med Chrome i CSS3 og HTML5, som et minimum. Og hastigheden af JSen skal klart være på samme niveau også.

Og en af de ting, som Chrome simpelthen har manglet var smooth scrolling. Den har de fået rettet, så den er dejligt flydende nu, for et par generationer siden. Så nu behøver jeg ikkelægnere FF til det... (FF har så andre fordele i deres extentions).

Så, hvilke særlige fordele har Edge over Chrome? Og vil det være nok til at banke Chrome?

  • 0
  • 0
Jimmy Thomsen

De har nogle helt grundlæggende problemer, som ikke er løst med et nyt navn og en opdateret brugergrænseflade.

1) Det er en videreudvikling af den samme gamle Render Engine, på godt og (mest) ondt.

2) Den har ingen markedsandel - den er ubetydelig i det store billede.

3) MS har nu released 3 udgaver af Developer Tools i deres browsere, og ikke én gang har de ramt bare tæt på noget der kunne bruges i praksis. Chrome og Firefox har stadig de bedste værktøjskasser, så ingen udvikler med respekt for sig selv vil bruge den.

4) Edge er bagud - den får svært ved at indhente det forsømte.

Det er positivt at den har fået løbende updates, ligesom de andre browsere har haft i et århundrede. Så bliver bugs trods alt rettet løbende. Men jeg har svært ved at se hvad der skulle overbevise mig om at den er noget værd ift. etablerede browsere der har modnet langt længere end IE/Edge.

Dette er i øvrigt ikke en generel rant mod MS. Der er stadig intet der slår deres office-pakke, og deres OS begynder også at virke lovende igen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere