Edge computing: Mikro-datacentre rulles ud i 30 amerikanske byer

7. marts 2018 kl. 13:506
Edge computing: Mikro-datacentre rulles ud i 30 amerikanske byer
Illustration: Love Love / BigStock.
EdgeMicro offentliggør, at de netop nu samarbejder med "et førende mobilselskab" om at opsætte mikro-datacentre i 30 byer i USA
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

30 byer i USA vil få installeret mikrodatacentre som led i en satsnings på edge computing. Det er selskabet EdgeMicro, der vil oprette centrene i samarbejde med et endnu unavngivet, førende amerikansk mobilselskab. Det skriver NetworkWorld

Edge computing er små lokale datacentre, der skal behandle data lokalt, i stedet for at sende det til store datacentre. Dette reducerer forsinkelse, hvilket kan være altafgørende hvis tusindvis af applikationer skal kommunikere med hinanden.

»Det har enorm betydning, for en række anvendelsesmuligheder, som har gavn af netværk uden forsinkelse. Applikationer med et kontinuerligt feedback loop, såsom virtuel reality, robotter, industriel automatisering, telemedicin, streemede spil, føreløse biler og meget mere,« siger Anton Kapela, som er CTO for Edge Micro, i en pressemeddelelse.

Firmaerne Vapor IO, Schneider Electric og Vertiv har også gang i edge computing udvikling, og markedet for edge computing formodes at have stort markedspotentiale. En markedsundersøgelse fra firmaet Markets and Markets viser, at mikro-datacentre på tværs af hele sektoren kan blive 32 mia. dollars værd over de næste to år.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
9. marts 2018 kl. 12:10

Vi er nok mere på vej til at vores software kører på andre folks servere der er placeret i kældre rundt omkring i verden, tæt på brugerne.

Det kan godt være markedet bliver 32 mia dollars værd, det store spørgsmål er dog hvor meget af kagen der er tilbage når Amazon og Microsoft har været der. AWS er allerede i 56 byer, så der skal arbejdes hurtigt hvis man skal følge med.

3
8. marts 2018 kl. 11:35

Til eget datacenter i kælderen, for det er jo reelt det mikrodatacenter er.....</p>
<p>

Ikke helt - edge computing hdder det jo fordi det kører uden om datacentre - både on-premise og sky.

Hvis vi tager udgangspunkt i Industri 4.0 (undlad for Guds skyld at bruge ordet IoT, der er et consumercentristisk begreb) er der ved at udvikle sig en stor fødekæde med Arduino boards, Raspberry, trådløse net (ikke kun Wifi) til at sende måledata til en edge-computer.

Mængden, hastigheden og variancen af disse ofte u-eller semistrukturerede målingsdata - time series data - er så voldsom at de kræver at blive behandlet næsten i realtid for derefter umiddelbart at blive slettet, når de har gjort deres virkning på diverse statistikker - netto-udgaverne af disse kan så eventuelt sendes til en cloud for langsigtet trend analyse.

Der findes flere time series databaser og i samarbejde med f.eks. Apache Spark kan det give en indsigt, som ikke tidligere var mulig.

1
8. marts 2018 kl. 00:20

Til eget datacenter i kælderen, for det er jo reelt det mikrodatacenter er.....