Edge computing: Mikro-datacentre rulles ud i 30 amerikanske byer

Illustration: Love Love / BigStock
EdgeMicro offentliggør, at de netop nu samarbejder med "et førende mobilselskab" om at opsætte mikro-datacentre i 30 byer i USA

30 byer i USA vil få installeret mikrodatacentre som led i en satsnings på edge computing. Det er selskabet EdgeMicro, der vil oprette centrene i samarbejde med et endnu unavngivet, førende amerikansk mobilselskab. Det skriver NetworkWorld

Edge computing er små lokale datacentre, der skal behandle data lokalt, i stedet for at sende det til store datacentre. Dette reducerer forsinkelse, hvilket kan være altafgørende hvis tusindvis af applikationer skal kommunikere med hinanden.

»Det har enorm betydning, for en række anvendelsesmuligheder, som har gavn af netværk uden forsinkelse. Applikationer med et kontinuerligt feedback loop, såsom virtuel reality, robotter, industriel automatisering, telemedicin, streemede spil, føreløse biler og meget mere,« siger Anton Kapela, som er CTO for Edge Micro, i en pressemeddelelse.

Firmaerne Vapor IO, Schneider Electric og Vertiv har også gang i edge computing udvikling, og markedet for edge computing formodes at have stort markedspotentiale. En markedsundersøgelse fra firmaet Markets and Markets viser, at mikro-datacentre på tværs af hele sektoren kan blive 32 mia. dollars værd over de næste to år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Mogens Bluhme

Til eget datacenter i kælderen, for det er jo reelt det mikrodatacenter er.....

Ikke helt - edge computing hdder det jo fordi det kører uden om datacentre - både on-premise og sky.

Hvis vi tager udgangspunkt i Industri 4.0 (undlad for Guds skyld at bruge ordet IoT, der er et consumercentristisk begreb) er der ved at udvikle sig en stor fødekæde med Arduino boards, Raspberry, trådløse net (ikke kun Wifi) til at sende måledata til en edge-computer.

Mængden, hastigheden og variancen af disse ofte u-eller semistrukturerede målingsdata - time series data - er så voldsom at de kræver at blive behandlet næsten i realtid for derefter umiddelbart at blive slettet, når de har gjort deres virkning på diverse statistikker - netto-udgaverne af disse kan så eventuelt sendes til en cloud for langsigtet trend analyse.

Der findes flere time series databaser og i samarbejde med f.eks. Apache Spark kan det give en indsigt, som ikke tidligere var mulig.

  • 0
  • 0
#6 Troels Tolstrup

Vi er nok mere på vej til at vores software kører på andre folks servere der er placeret i kældre rundt omkring i verden, tæt på brugerne.

Det kan godt være markedet bliver 32 mia dollars værd, det store spørgsmål er dog hvor meget af kagen der er tilbage når Amazon og Microsoft har været der. AWS er allerede i 56 byer, så der skal arbejdes hurtigt hvis man skal følge med.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere