Ebay køber Den Blå Avis for 2 milliarder

Online-auktions-websiden Ebay går ind i Skandinavien og køber Den Blå Avis for 2,1 milliarder kroner. Ebay har kun planlagt små justeringer af dba.dk.

Verdens største loppemarked, amerikanske Ebay.com, har taget et solidt skridt ind på det skandinaviske marked. Firmaet køber Den Blå Avis, herunder også dba.dk og bilbasen.dk, for en samlet sum på 2,1 milliarder kroner. Det oplyser Ebay i en pressemeddelelse.

Det amerikanske firma åbnede i foråret et kontor i København for at holde øje med det danske marked, da statistikken afslørede, at 40.000 danskere jævnligt brugte Ebay.com.

Opkøbet vil ikke betyde store ændringer for Den Blå Avis og dba.dk, udover nogle justeringer inden jul, der skal gøre det nemmere for kunderne at finde rundt på siden samt gøre det lettere at købe og sælge ting og sager.

Ebay har tidligere været på indkøb i Danmark. I september 2006 købte firmaet Skype for 16 milliarder kroner, med den tanke at indbygge Skypes internettelefoni på Ebay-websiden, så køber og sælger nemt kunne tale sammen. Projektet blev forsinket og nedskaleret, og Ebay har siden måttet nedskrive værdien af Skype kraftigt.

Den Blå Avis er en af Danmarks internet-veteraner. Selskabet så tidligt potentialet i salg via internettet og åbnede dba.dk i 1994. I dag er dba.dk Danmarks mest brugte handelssite og knap hver femte dansker besøger hver måned dba.dk.

Ebay dukkede op på internettet senere end Den Blå Avis, med en beskeden start i 1995 under navnet Auctionweb, en del af grundlæggeren Pierre Omidyars personlige webside. Første handel på Ebay var salget af en laser-pegepind, der var i stykker. Køberen viste sig at være en samler af laser-pegepinde, der ikke virkede.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere