eBay kåret til Danmarks bedste softwaretestere

Softwaretesterne hos eBays danske afdeling vandt over blandt andet Systematic og Saxo Bank i Danmarkshistoriens første hackathon for testere.

Danmarks bedste hold af softwaretestere er kåret, og eBay løb med sejren.

I en hackathon-begivenhed havde testerne dystet mod kolleger fra seks andre store organisationer som blandt andet Systematic, Saxo Bank, Rigspolitiet og Lego.

Det var Systematic, Saxo Bank og eBay, der gik videre til finalen, hvor eBay blev kåret som vinder den 29. januar 2015 under TestExpo-konferencen i Bella Center.

»Det var solidt teamwork med løbende kommunikation. Teststrategien var bedre end de øvrige deltagere,« sagde Gitte Ottesen, der udover at være en af dommerne også er chefkonsulent hos Capgemeni Sogeti.

»Vi gør det, fordi vi synes, det er sjovt,« fortæller en af testerne på eBay-holdet, der til daglig ikke arbejder på samme team, men er fordelt mellem forskellige grupper af udviklere i virksomheden.

Hackathon-begivenheden gik ud på at designe den bedste softwaretest af den populære tjeneste Rejseplanen, der hver måned bliver udsat for over 20 mio. søgninger.

Godt samarbejde og den bedste strategi gav sejren

eBay-holdet greb opgaven an ved at starte med at lave et mindmap over Rejseplanen og dens funktioner.

»Vi tog udgangspunkt i forsiden og søgeresultat-siden og skrev så alle features ned,« fortæller holdet.

Derefter opdelte holdet de forskellige features alt efter, hvor risikable de var. Selve testen blev primært gjort i Chrome og foregik både ved, at testerne manuelt prøvede rejsefunktionerne af, men også fik computeren til at teste forskellige scenarier af automatisk for på den måde at komme ud i alle systemets afkroge.

Alle de forskellige informationer, som Rejseplanen benytter sig af som til- og fra-station, dato, rejsetyper osv., gav i første omgang omkring to mio. testcases, hvilket var alt for meget for testerne. For at løse det problem, fandt de 17 kombinationer, der kunne repræsentere de fleste scenarier uden at have for stor risiko for at gå glip af noget.

Holdet brugte også testværktøjet Cucumber, som er kendetegnet ved at bruge nogle begreber, som også taler til udenforstående. Det er især en fordel, når testerne skal tale sammen med medarbejderne i den kommercielle del af forretningen, som normalt kan have svært ved at sætte sig ind i udvikler-lingo.

»Vi ville gerne have en læsbar test for forretningen,« siger eBay-holdet.

Hos Rejseplanen, der til daglig har én tester tilknyttet, har udbyttet været stort af hackathon-begivenheden:

»Vi har været rigtig glade for at være med, fordi vi er en lille organisation, så det har været godt at få mange professionelle mennesker til at kigge på vores produkt,« siger Rejseplanens testansvarlige, Kinnie Pedersen og fortsætter:

»Vi har fået en lang liste med ting, som vi nu kan bede vores produktteam om at kigge på. Det var virkelig lækkert.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize