EA Games webserver hacket til at hoste phishing-side

20. marts 2014 kl. 08:21
En server tilhørende spilproducenten EA Games er blevet hacket og hoster nu et phishing site, lyder det fra et internetbaseret sikkerhedsfirma. Hackerne er ude efter kreditkortoplysninger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En af spilindustriens helt store spillere EA Games har fået hacket en af sine webservere, som derfor nu bruges til at hoste et phishing site, skriver BBC.

Siden, som hackerne har skabt, bruges til at franarre kunder deres Apple ID-informationer, som skal bruges til at få adgang til eksempelvis iTunes og App Store. Derfra bliver de også bliver bedt om at udlevere sine kreditkortoplysninger, navn, telefonnumre og andre personlige oplysninger, inden brugeren bliver guidet tilbage til den rigtige Apple ID-side.

Ifølge en ansat fra sikkerhedsfirmaet Netcraft, der har afsløret hack’et, Paul Mutton, har hackerne fået adgang til serveren gennem en sårbar og forældet kalender-applikation, der også bliver hostet på serveren.

»Tilstedeværelsen af gammel software kan ofte levere nok tilskyndelser for en hacker til at vælge et system over et andet, og derfra bruge mere tid på at lede efter yderligere sårbarheder,« skriver han på sin blog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere i år kom det frem, at andre servere tilhørende EA også var blevet hacket, hvilket gav problemer for folk, der prøvede at logge på for at spille EA’s spil online. Dengang var det en gruppe kaldet ‘Derp’, der tog ansvaret for angrebet.

Paul Mutton siger ifølge BBC, at han har rapporteret det seneste problem til EA, men hjemmesiden er tilsyneladende stadig online.

»Privatliv og sikkerhed er af den højeste vigtighed for os, og vi er på nuværende tidspunkt i gang med at efterforske rapporten,« siger EA i en udtalelse til BBC.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger