E-sportskonkurrence præsenterer historisk præmiepulje på 144 millioner kroner

Illustration: eSports
Der er stadig større interesse for e-sports-events, og med interessen kommer der også flere penge til miljøet.

E-sportskonkurrencen The International kan i år lokke deltagere til med præmier for i alt 17,5 millioner britiske pund (144 millioner kroner, red.) og er dermed den absolut største e-sportskonkurrence i verden, målt på præmiepuljer. Det skriver BBC.

Den betydelige pengepulje vidner om en e-sportsverden i fremgang og en sport, som oplever et kraftigt stigende antal tilskuere ikke kun fysisk, men i særdeleshed også online. Det anslås, at 17.000 vil se The International løbe af stabelen live foruden flere millioner seere online.

Illustration: @dota2ti / Instagram

Læs også: Danske fodboldspillere går fra græs til cyberspace

I The International skal hold af fem dyste mod hinanden i spillet Defense of the Ancient (DOTA), der spilles af omkring 13 millioner mennesker verden over.

Spillet er kendt for sin stejle læringskurve og er i udgangspunktet gratis.

Læs også: Mediegiganter laver tv-kanal med 24-timers eSport

Sidste år var det en kinesisk gruppe kaldet Wings Gaming, der løb med den eftertragtede hovedpræmie, og generelt er de asiatiske hold stærke.

»Som hold ser vi The International for at se, om vi kan lære noget,« fortæller Tom Heeley, der selv spiller DOTA på turneringsniveau, til BBC. Selv er han dog ikke god nok til at deltage i The International.

Læs også: Norsk gymnasium opretter gaming som valgfag

»Modsat de top-professionelle spiller jeg mest, fordi jeg nyder at spille foran andre. Det ekstra andrenalin kick giver ligesom en ekstra dimension til spillet,« siger Tom Heeley.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere